Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Byl bych ochoten zaplatit za návrh kolejiště od Milana Ferdiána a kolik?

Nejsem ochoten platit
18
8%
Ano 100 Kč za návrh
24
10%
Ano, max. 500 Kč za návrh
36
16%
Ano, max. 1000 Kč za návrh
23
10%
Ano, zaplatím tolik, kolik si Milan řekne
131
56%

Celkem hlasů : 232

Re: Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Příspěvekod Bezmozek » pon 02 úno, 2015 2:15 pm

milan ferdián píše:...Vypadá to,že i přes moji snahu,nejsem schopen se trefit do vašich snů a přání.....

Jde o to jestli vidíš sklenici poloprázdnou nebo poloplnou.
Nechci mluvit za ostatní, ale většina si může dovolit jen jedno kolejiště na jasně vymezeném prostoru. Tím že jedno postaví, připraví se o možnost stavět ostatní, neméně kvalitní.
A každé z tvých kolejišť má něco do sebe a vybrat si mezi nimi jedno co zaslouží realizaci není lehký.
Takže popravdě můj názor je, že přání 90% zdějších, je mít stodolu, čas a peníze aby si mohli poslavit tvoje kolejiště všechny :twisted:
:twisted: BTTB - Bad To The Bone :lol:
Bezmozek

Příspěvekod modeln » pon 02 úno, 2015 3:33 pm

milan ferdián píše:
radekkrupka píše:Milane, řeš to formou "platba předem". Případně záloha 70%, zbytek jako doplatek v okamžiku předání. Pěkně z ruky do ruky. Takto fungují všichni "nenahraditelní" odborníci. Tedy ti, kdo si můžou dovolit stanovit si podmínky sami. Protože nemají konkurenci.

Pokud někdo začne po zaplacení zálohy chytračit, nech si zálohu (nebo její část podle stádia rozpracovanosti), nakreslené kolejiště si nech v šuplíku. Pro publikace není nikdy kolejišť dost :)

Zálohy byly vždy ve výši 40% z celkové částky.

hank61 píše:Jen obecná myšlenka k tématu. Ano. Pokud si někdo vyžádá služby odborníka, měl by být připraven za ně zaplatit. Bohužel ze své zkušenosti vím, že spousta zájemců o takovéto a podobné služby má naprosto převrácený žebříček priorit a hodnot. Na jednu stranu dokáží zaplatit bez hlubšího přemýšlení značné částky za výrobky vznikající i v mnohatisícových sériích, ale myšlenkové práci a nápadům, které jsou vždy u zrodu čehokoliv smysluplného nedávají mnohdy vůbec žádnou hodnotu :evil: Nechci na toto fórum zavádět názory z businessu, ale minimálně jedno platí tam i zde "Jakýchkoliv produktů a služeb zdarma si většina lidí prostě neváží a tak se k nim i staví". Z mého pohledu je logické, že pokud i zdejší zájemce osloví odborníka s realizací nějakého projektu, měl by mu jeho vynaložený čas, zkušenosti a energii dle vzájemných dohod patřičně refundovat. :wink: Je to správné a mimo jiné slušné :wink:

Kolega hank61,krásně popsal nynější stav.Na to navazuje další má činnost a to je publikační.Jsem velmi rád,že se těší u vás velké oblibě a vašeho zájmu.O tom svědčí většinou rozebrané náklady publikací.Obávám se že IV.díl a jedna mimořádka mohou býti již poslední co ode mne ještě uvidíte.To není z mé strany vydíraní nebo tlačení Vás do nějakého kouta,ani náhodou,to bych si nedovolil.Je to jen nastíněná budoucí realita s kterou budete muset i Vy do budoucna počítat. :wink:

Myslím si,že v této diskusi již nemá cenu pokračovat.Rozhodnutí bylo dané a je nevratné.Přál bych Vám někoho kdo by byl ještě lepší než jsem já a vyhovoval vašim daným finančním podmínkám.Poslední mým zákazníkem je "Tomáš" .
Co na závěr tohoto tématu,poděkování.Mělo by patřit těm co mi důvěřovali v mých schopnostech a umu a já je nezklamal :wink: .

Ako vies som zo Slovenska,a prave som ta chcel poprosit o radu,ale asi z toho nebude nic,no skusim.Chcel by som spojit dva tvoje navrhy do jedneho kolajiska.Jedna sa mi o Telgart,je v 2-ke knihe natahujem ho do dlzky 150-160 cm a kolajisko Hribova v N-ku,ak mozes ,ozvi sa mi cez SZ.Ale pre istotu,napisem moznosti napojenia co ma napadli:1.napojit Telgart do stanice hribova z lavej strany
2.napojit Telgart do vratneho obluku z pravej strany stanice/vychadza z anglicana/
3.napojit z 2. oceloveho mostu,popod cele kolajisko
modeln

Příspěvekod hank » pon 02 úno, 2015 4:27 pm

milan ferdián píše:Z těch placených,víc jak tři kolejiště se nerealizují.

Počítáš do těch tří i mě? To, že sem o tom nepíšu, ještě neznamená, že nestavím... 8) Sice život přinesl nějaké změny (jak jinak...), ale základní myšlenka je dodržena. A co hlavně, po hrubé stavbě (hotový spodek a zatím nezaštěrkovaný svršek, natažená a funkční elektrika...) už se dá 100% jezdit 8) Především však nefotím, protože a) se mi nechce uklízet pracovní binec, b) se stydím za nedokonalé řemeslné provedení... :oops: Chlubit se zkrátka zatím nemám čím a metody/postupy, které používám, jsou morálně i technicky tak asi 40 let staré :mrgreen: , takže pro většinu zdejších profíků nebudou žádným přínosem a začátečníky by akorát pokazily... :mrgreen:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 úno, 2015 4:36 pm

modeln píše:Ako vies som zo Slovenska,a prave som ta chcel poprosit o radu,ale asi z toho nebude nic,no skusim.Chcel by som spojit dva tvoje navrhy do jedneho kolajiska.Jedna sa mi o Telgart,je v 2-ke knihe natahujem ho do dlzky 150-160 cm a kolajisko Hribova v N-ku,ak mozes ,ozvi sa mi cez SZ.Ale pre istotu,napisem moznosti napojenia co ma napadli:1.napojit Telgart do stanice hribova z lavej strany
2.napojit Telgart do vratneho obluku z pravej strany stanice/vychadza z anglicana/

Budeš prvním modelářem co spojí dvě modelové velikosti N a HO.
Přílohy
N HO .jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 úno, 2015 4:37 pm

hank píše:

Počítáš do těch tří i mě? To, že sem o tom nepíšu, ještě neznamená, že nestavím... 8) Sice život přinesl nějaké změny (jak jinak...), ale základní myšlenka je dodržena. A co hlavně, po hrubé stavbě (hotový spodek a zatím nezaštěrkovaný svršek, natažená a funkční elektrika...) už se dá 100% jezdit 8) Především však nefotím, protože a) se mi nechce uklízet pracovní binec, b) se stydím za nedokonalé řemeslné provedení... :oops: Chlubit se zkrátka zatím nemám čím a metody/postupy, které používám, jsou morálně i technicky tak asi 40 let staré :mrgreen: , takže pro většinu zdejších profíků nebudou žádným přínosem a začátečníky by akorát pokazily... :mrgreen:

Ano,tvoje kolejiště patří mezi ty tři co se realizují.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod sidlo » pon 02 úno, 2015 6:43 pm

milan ferdián píše:Poslední kapkou bych označil ten pátek a nebylo kupodivu 13. Prostě se sešlo spoustu najednou negativních informací, které mě nepotěšily...

Jak to sleduji, tak Milane nejsi jediným uživatelem tohoto fóra, který něco umí a nabízí to ochotně ostatním. Pak se najdou nějací, nevím jak je nazvat, ti co zneužijí situaci pro svůj úzký soukromý prospěch. No a ten co něco umí se stáhne a pro ty poctivé uživatele a zákazníky se zhorší podmínky.
sidlo

Příspěvekod modeln » pon 02 úno, 2015 7:08 pm

milan ferdián píše:
modeln píše:Ako vies som zo Slovenska,a prave som ta chcel poprosit o radu,ale asi z toho nebude nic,no skusim.Chcel by som spojit dva tvoje navrhy do jedneho kolajiska.Jedna sa mi o Telgart,je v 2-ke knihe natahujem ho do dlzky 150-160 cm a kolajisko Hribova v N-ku,ak mozes ,ozvi sa mi cez SZ.Ale pre istotu,napisem moznosti napojenia co ma napadli:1.napojit Telgart do stanice hribova z lavej strany

Budeš prvním modelářem co spojí dvě modelové velikosti N a HO.

Tak to asi nie,Telgart prerabam do najlepsieho meritka,teda N :lol: Zaujimave napojenie,to ma nenapadlo,ale musim dodrzat sirku 180 cm,Telgart mozem pripojit len z druhej strany,mozem ist az na celkovy rozmer280-300 cm.Totizto mam k dispozicii miestnost 380x210 cm
modeln

Příspěvekod Beda » pon 02 úno, 2015 8:00 pm

Milane my taky realizujeme, jen to jde děsne pomalu,
ale nepřestáváme. A je to tahle Tvoje uprava PAVLOVa do "N-ka" :
viewtopic.php?f=1&t=7445&p=122739&hilit=Pavlov+v#p122848

neco malo aktualne:
http://www.mereni.cz/masiny/V_etapa_elektro/index.html
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 02 úno, 2015 9:06 pm

Ja taky realizuji ;-) Bez Tebe a Tomase bych se jeste nekde placal :-D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 02 úno, 2015 9:22 pm

Nemám to uplně zcela dle původního Tvého plánku (chybí přístav, uvrat, kostel, depo a hlavní stanice jsou pozměněné...), přesto nebýt ideového námětu a plánku od Tebe, tak jsem ještě ani nezačal! Tento týden objednávám překližku pro další segmenty... Byť pomalu, pokračuju taky ve stavbě! Jak už psal jeden z kolegů přede mnou - nechci fotit bordel vůkol a taky to není zatím moc ke chlubení - co uvidíte na překližkových deskách, něco metrech kolejí, pár barákách a hliníkových vitrínách?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Barbucha » pon 02 úno, 2015 11:06 pm

Petr Zatrepalek píše:Nemám to uplně zcela dle původního Tvého plánku (chybí přístav, uvrat, kostel, depo a hlavní stanice jsou pozměněné...), přesto nebýt ideového námětu a plánku od Tebe, tak jsem ještě ani nezačal! Tento týden objednávám překližku pro další segmenty... Byť pomalu, pokračuju taky ve stavbě! Jak už psal jeden z kolegů přede mnou - nechci fotit bordel vůkol a taky to není zatím moc ke chlubení - co uvidíte na překližkových deskách, něco metrech kolejí, pár barákách a hliníkových vitrínách?

Postup práce :-D.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod pekl024 » úte 03 úno, 2015 7:51 pm

milan ferdián píše:
hank píše:

Počítáš do těch tří i mě? To, že sem o tom nepíšu, ještě neznamená, že nestavím... 8) Sice život přinesl nějaké změny (jak jinak...), ale základní myšlenka je dodržena. ............Chlubit se zkrátka zatím nemám čím a metody/postupy, které používám, jsou morálně i technicky tak asi 40 let staré :mrgreen: , takže pro většinu zdejších profíků nebudou žádným přínosem a začátečníky by akorát pokazily... :mrgreen:

Ano,tvoje kolejiště patří mezi ty tři co se realizují.

Hlásím, já už taky začal :wink: :lol: :lol: , výtopnou a panelem konc. stanice. :P

Petr

PS: 70% záloha, odborníka je třeba si hýčkat.
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » úte 03 úno, 2015 7:57 pm

Kluci,to mě velmi těší a mám z toho velkou radost. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vmucha » úte 03 úno, 2015 8:01 pm

Já se sice již 3 roky plácám se SN, ale pořád s vidinou toho, že jednou budu jezdit. Trvá to sice ale já vytrvám!
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Barbucha » úte 03 úno, 2015 8:06 pm

vmucha píše:Já se sice již 3 roky plácám se SN, ale pořád s vidinou toho, že jednou budu jezdit. Trvá to sice ale já vytrvám!

Jééé, to jsem nečekal. Já myslel, že můj rok v "podzemí" je místní rekord, nepočítaje stavitele teoretiky. :mrgreen:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť