Plan kolajiska VII

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska VII

Příspěvekod milan ferdián » stř 20 lis, 2013 10:19 am

Jarda H. píše:... a je to tady ! Za mně říkám - PARÁDA. Holt to neosloví milovníky kolejiště, ke to "jezdí" :lol: Už od námětu v H0 "Otovice_zastávka" koukám na tohle mini-řešení jinak než dříve.
Tady z toho na mne dýchá ospalá atmosféra staničky, kde je rozruch jen pár minut při příjezdu motoráku. Jinak nikde nic, holt jen pár těch slepic na peronu. Já bych to nazval spíše Sólo pro M152, jako vzpomínka na železnici před řadou let (20 let a více), dneska by taková stanička byla bez provozu :wink:
PS : Milane, to něco v levém rohu ve SN je pomůcka - nakolejovací lišta nebo jak se to jmenuje ?

810 je jednodušší a motoráčky již jezdily s tímto značením před rokem 1989.
JanoH0e píše:Nie, nie to "nakolejovač" ale skôr "svažný pahrbok". :D

Ale jste s Jardou zvědaví :D .
Vladimír_B píše:Je to opravdu paráda, ale... :D asi jsem příliš radikální, tak radši nic. :wink: Ještě bych to zkazil jako posledně... :oops:

Jsi náš,akorát se necháš moc unést realitou.Já vím,že tyto staničky jsou hodně snové a pracovníci ČSD bojující o zlatý odznak BSP,by ze mě nebyli moc nadšeni z důvodu šetření pohonných hmot daný v závazku :D .Pro mě není problém navrhnou stanici,aby skutečně splňovala všechny provozní i traťové podmínky,ale to by pak byla nuda.Tak si modelář pěkně zacvičí na posunu a zapne mozek :wink: .
JBr píše:Milane, vazne parada! Kdyz to vidim, tak me hodne mrzi, ze ta TT kolejiste, podle kterych ted delas tahle prtava Nkova, zustala a nejspis zustanou nekde v sufliku...

Bohužel,po negativní odezvě,jsem celý projekt pro vás TT-ečkaře zrušil :cry: .
Adam Buchal píše:Mě by to nedalo, já bych tam pro ty nákladní vozy toho kocoura nebo rosničku přeci jen poslal :mrgreen:

Máš přesně dané délkové míry ve staničce a ve skryťáku.Jak by jsi zajišťoval osobní provoz :?:
Dusan píše:Odpolední zábava ... Sorry Milane, že Ti to tu plevelím :-)

Velmi děkuji za náhledy. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 20 lis, 2013 10:25 am

Zadní Doubice N/1:160 780x500 PECO/CODE055/10°

Ještě jsem uvolil pustit do placu úvraťovou staničku.Stanička se nachází někde v Českém švýcarsku :wink: .

Ti co by radši skryťák s průjezdnými kolejemi,ty jsou již dávno připraveny (kolejivo ARNOLD),jen se zdržely,v publikaci budou :D.
Přílohy
Zadní Doubice_002.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » stř 20 lis, 2013 11:02 am

Když jsem si s tím včera hrál, tak jsem měl nutkání tu silnici natáhnout podjezdem pod trať, že by to vypadalo zajímavěji :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Střelec » stř 20 lis, 2013 11:44 am

To všechno vypadá lákavě. Vizualizace v barvě je taky "k sežrání", takže vykopu ve sklepě desku, vezmu startsety od Kuehna a začnu modifikovat v TT. Jenom se mi tam musí vejít parnička se soupravou DF+BCi+Ci, nebo aspoň D+Ci+Ci (pětiokna). Šikulové teď vylezli se staniční budovou "Adršpach", která tam sedne jak ..... na hnec.
Jak je to s výškovým členěním? Koleje v rovině a uprostřed mírně zvednutý terén se stromy jako kulisou?
Střelec

Příspěvekod milan ferdián » stř 20 lis, 2013 11:48 am

Střelec píše:Jak je to s výškovým členěním? Koleje v rovině a uprostřed mírně zvednutý terén se stromy jako kulisou?

Všechny koleje jsou v rovině a týká se to všech navržených staniček.Jenom krajina se mění podle potřeby.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JBr » stř 20 lis, 2013 4:39 pm

milan ferdián píše:Bohužel,po negativní odezvě,jsem celý projekt pro vás TT-ečkaře zrušil :cry: .

To jsem bohužel zaregistroval. Přijde mi to škoda, protože na tahle pidi kolejiště se stejně nedá pustit nic jiného, než malý motorák nebo malá lokomotiva tak s jedním, maximálně dvěma krátkými vozy. A na to je i těch 267 v pohodě. Ostatně, doma mi 704 a Hurvínek úspěšně jezdí na mikro oválu s poloměrem asi 8 cm :) Občas mám pocit, že se tu až moc někteří modeláři snaží na tahle malá kolejišťátka, která budou vždy kompromisem velikosti, funkčnosti a vzhledu, dogmaticky aplikovat postupy realizovatelné jen na velkých kolejištích či modulech (názory typu EW1, EW2 jsou hnus, nejlepší je Filigran atd.).

Každopádně oba ty Nkové návrhy jsou moc krásné.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Adam96 » stř 20 lis, 2013 6:03 pm

JBr píše:
milan ferdián píše:Bohužel,po negativní odezvě,jsem celý projekt pro vás TT-ečkaře zrušil :cry: .

(názory typu EW1, EW2 jsou hnus, nejlepší je Filigran atd.).

Dovolím si malou poznámečku k tomu kolejivu - EW2 vs. Filigran. Taková EW 706 od filigranu vychází délkově přibližně stejně jako EW2 Tillig, takže jde pouze o rozdíl vzhledový - dosti velký. U EW1 už není co řešit. Přezout na jemnější kolejnice, udělat kovovou srdcovku, dodat vzhledově modelové přídržnice, nedělené jazyky a výměna na malá kolejiště jak lusk :)
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod milan ferdián » čtv 21 lis, 2013 4:39 pm

Liščí N/1:160 780x780 PECO/CODE055/10°

Tak ještě jeden kousek pustím...Hodně zjednodušená odbočná stanice.Osobní doprava je koncipována dle provozu na trati Lipová-Velká Kraš-Vidnava-Velká Kraš-Javorník ve Slezsku a zpět.Staniční budova z Veřovic,zde je přistavěna krytá veranda,kapesní skladiště.Výhybky se stavějí ústředně z budovy.

Jako předloha námětu je od "O"nulkařů.Jen jsem téma počeštil.
Přílohy
Liščí_003.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » čtv 21 lis, 2013 7:33 pm

Tak jen pro oddech se zpožděním ještě moje "mutace" Zadní Doubice.
Liščí - konečně ses Milane propracoval ke správnému tvaru kolejiště "L" :-)
Přílohy
Dusan11_20131121_0000.jpg
Dusan11_20131121_0001.jpg
Dusan11_20131121_0002.jpg
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod joe1970 » čtv 21 lis, 2013 8:31 pm

Opět super návrhy. Díky, díky. Kameničky a Zadní Doubice jsou parádní inspirace. Měl jsem v úmyslu vytvořit v TT jednoduchou provozní smyčku (bez krajiny), abych mohl na své segmentovce jezdit už dříve, než bude celá sestava kompletně dokončená. Ovšem Zadní Doubice mě přivedly na myšlenku upravit obdobně ten segment se smyčkou. Stanice bude ve výšce +7,5cm, v SN původně navržená jednoduchá smyčka s odbočkou do horní stanice. Stoupání 1:40, ale na tak krátké vlaky to nevadí. Místo úvrati bude vlečka a je to. A pokud budu chtít jezdit jenom s tímto segmentem, stačí napojit na nejužší místo krátkou přesuvnu. Rozměry v TT zatím odhaduji na 80x130cm

Mimochodem ten mistrův záhadný nakolejovač nebo svážný pahrbek bych typoval na sklopnou odstavnou kolej. 810 zde odstaví vozy, odjede, kolej se mírně nadzvedne, vozy se vlastní vahou dají do pohybu a šup už jsou u druhého šturcu. 810 je znovu připojí a sviští s nimi do stanice...... :D. Otázka zní, zda je tento tip správný :lol:
joe1970

Bydliště: dříve Studenec (okr. Třebíč), pak dlouhá léta Brno a teď Sloup v Mor. krasu

Příspěvekod pekl024 » čtv 21 lis, 2013 8:39 pm

milan ferdián píše:
JBr píše:Milane, vazne parada! Kdyz to vidim, tak me hodne mrzi, ze ta TT kolejiste, podle kterych ted delas tahle prtava Nkova, zustala a nejspis zustanou nekde v sufliku...

Bohužel,po negativní odezvě,jsem celý projekt pro vás TT-ečkaře zrušil :cry: .

To je velká škoda, velká. TTčkařů je asi málo :roll: .
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » čtv 21 lis, 2013 8:47 pm

Ale vás je dost,jenže vaše rozhodnutí a bylo toho dost připravené,bohužel. :?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod greenery » čtv 21 lis, 2013 8:50 pm

... to je takový problém, přepočítat si to do svého měřítka?
greenery

Příspěvekod milan ferdián » čtv 21 lis, 2013 9:18 pm

greenery píše:... to je takový problém, přepočítat si to do svého měřítka?

No pro mě ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » čtv 21 lis, 2013 9:19 pm

Není :P :P
pekl024

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť