Plan kolajiska V

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska V

Příspěvekod petrh » pon 06 pro, 2010 12:52 pm

fiha krasne to je a bude se realizovat? jaky ma autor rozpocet?
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod milan ferdián » pon 06 pro, 2010 1:12 pm

petrh píše:fiha krasne to je a bude se realizovat? jaky ma autor rozpocet?

Rámy má již hotové,proto ten daný tvar kolejiště.Ještě chybí část s koncovou stanici a zbytek vedení tratě hlavní a vedlejší.Na ten rozpočet nejsi jediný zvědavý Peťo,já taky,nemluvě v červnu už byl odeslám projekt skrytých stanic,který vy již nevidíte. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » pon 06 pro, 2010 2:38 pm

milan ferdián píše:Rámy má již hotové,proto ten daný tvar kolejiště.

proto je to takový tlusťoch - ta stanice :) zpracování je samozřejmě paráda :wink:
chameleon

Příspěvekod mnitka » úte 07 pro, 2010 1:22 am

Milane, zpracované je to skvěle, jen těch kolejí je tam trošku moc :shock:
mnitka

Příspěvekod milan ferdián » úte 07 pro, 2010 3:26 am

mnitka píše:Milane, zpracované je to skvěle, jen těch kolejí je tam trošku moc :shock:

Zhora dolů skupina:
Poštovní kusé
Osobní-dopravní-ostrovní nástupiště
Nákladní-dopravní
Třídící-manipulační
Kolej pro výjezd z L.D.-manipulační
Skládková-manipulační
K čelní a boční rampě kusá-manipulační
------------------------------------------------
Výtažná poštovní
Výtažná pro nákladní,třídicí,skládková zakončena pro výsypku písek/uhlí
------------------------------------------------
Lokomotivní depo
-----------------------------------------------
Vše dle požadavku modeláře :!: (původní idea modeláře kolejiště Abé).Dlouhé vlakové soupravy EC atd. a bohatost při manipulaci nákladních vozů na posunu ve stanici.

Lepší by to bylo s popisem přímo na plánu kolejiště.Dále jsem musel respektovat,že v místech spojů rámů nesmí ležet výhybky,což přinášelo dost problému při konstrukcích zhlaví stanice.Proto uprostřed kolejová spojka.

Jestli se modeláři zda ve stanici hodně staničních kolejí,tak zde bylo splněno vše ,tak jak si přál .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » úte 14 pro, 2010 8:01 pm

A je tu konec aneb žst.RAPOTICE u Brna na trati 240 naposled

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 pro, 2010 10:22 am

Bezdružické_lokálky_TT/1:120_PILZ-TT-MODELLGLEISSYSTEM_2550*1750 (1750*800/1750*550)

Dnes si opravte datum :mrgreen: Je 24.12.2010..Zasáhla vyšší moc :lol:

Obrázek

Obrázek

Velký den

Už je to tady, můj velký den .Dnes mám 8-mé narozeniny a nemohu dospat. Už jsem velký kluk a pojedu s tatínkem na svůj první zimní výlet, nevím sice ještě kam ,ale hrozně se těším. Můj tatínek je velký turista a jezdíme na různé výlety vlakem, hlavně se mi líbí ty velké co jezdí mezi velkými městy.
Stojíme na perónu zastávky Jižní nádraží a čekáme na vlak. To vím bydlíme kousek, hned za rohem.
Už je tu , vlak směrem na Cheb, už elektrický, na trati se staví trojele a já se zde dozvěděl o cíly výletu. Je to hrad , vlastně zřícenina Gutštejn. Více mi tatínek řekne ve vlaku. Všiml jsem si už dříve , že každý vlak má svoje číslo, lokomotiva co přijela má vpředu S 489.105 a je z umělé hmoty (laminátka) a táhne dlouhé osobní vagóny. Taky už vím rozdíl mezi rychlíkem a osobákem se kterým pojedeme dnes. „Nastupovat“ ozvalo se, sakra takové velké schody , ještě že mám tatínka. Sundáme si bundu a sedáme si na kožená sedadla k oknu proti sobě. Koukám z okna jak průvodčí zapíská ukáže plácačkou a jedeme. Tatínek si zapálí dýmku, začíná vyprávět o výletu , jak budeme přestupovat v Pňovanech na jiný vlak, jak půjdeme na hrad , jak………………..

„Vstávej, musíme vystupovat“ , usnul jsem a teď sebou musím hodit, vzít sáňky, bundu a pospíchat přes koleje na vlak , který na nás čeká. Ale to není vlak , vypadá jak autobus na kolejích. Nasedáme, vláček bublá jako tatra a moc tepla v něm není. Je krásnej , malý světýlka ve stropě, dřevěné lavice, zamlžená okna. Utřel jsem si okno a viděl co všechno na tom nádraží je za baráčky, sklady a ještě hromady materiálu co tu zbyly po stavbě přehrady.
„Jedeme“ a autobus na kolejích se rozjel, bublal si to krásnou krajinou, přes most „to je výška“ a pán co seděl vedle řekl „47 metrů nad vodou a dlouhý je 210metrů“.

Projíždíme zasněženou krajinou,míjíme zachumlané zastávky,v jedné dokonce mají skleněný altán a čtu Kokašice.Tatínek zabafá z dýmky a vysvětluje,v dávných časech se jmenovala Konstantinovy Lázně a spoustu lidiček se zde jezdilo léčit.Aha,“tak pro to ten altan tati“."Ne",tatínek se pousmál,“to je veranda a sloužila pro lázeňské hosty".
Blížime se k další staničce a já se rozhlížím ve vlaku.Přítomnost a vůně jehličí ze stromečku,mi hlásí blízkost vánoc.Tak proto byla maminka spokojena,když jsme ráno odjížděli.Bude péct vánoční cukroví,“mňam“.
Zaskřípěli brzdy našeho vláčku.Cebiv , přečetl jsem si na stanici a koukám nakládají tady dříví na nákladní vozy,to jsou vozy Vte a svážejí tady odsaď dřevo do Pňovan.
„Jůůů“,vedle na koleji stojí parnička a já vykulil oči.Majestátně oddychovala a čekala až odjedeme ,ať může těch pár vagónků pospojovat.Náš vláček se rozjel, když jsem se otočil zpět k oknu,uviděl jsem vysokánskou budovu a u ni stojí vagónek.“Z hradu jděte po zelené do Bezdružic a tam se uvidíme“ povídal ten pán co seděl vedle. Blížila se zastávka Strahov a mi s tatínkem vystupovali.
Zamával jsem našemu sousedovy z vlaku a přemýšlel jsem jak na nás bude čekat, jak ví že přijdem?
Nevadí, našli jsme červenou značku a vydali se na zříceninu Gutštejn. Tatínek táhl sáňky a já cupital za ním. Když jsem nemohl tak jsem si sedl a napadlo mě , jsem nákladní vagón a tatínek lokomotiva a dokonce parní. Kouřilo se mu od dýmky jako parničce z komína. Snad ji tady taky uvidím.
Jsme na místě a tatínek vypráví jak hrad stavěli a nakonec je zněj zřícenina protože majitelé vymřeli.
Pokračujeme po zelené do Bezdružic , cesta ubíhá rychle a začínáme slyšet píštali. Parničky to je super a přidávám do kroku. Přicházíme na nádraží ale je nějaké divné, trat tu končí. Je tu postavený velký dům pro tři lokomotivy a velké nádraží , sklad a koukám ze vrat kde spí lokomotivy jde náš soused z vlaku. Zamávám na něj a pán mi ukáže ať jdu za ním. Vejdu do vrat a zírám, parnička má otevřený kotel, vevnitř plameny, všichni kolem jsou černý. „ Zamrzla a museli jsme ji znova roztopit. To je sestřička parní lokomotivy řady 423,kterou jsi viděl v Cebivi a vozí tady po trati vše co je třeba, obilí a uhlí sem k nám, dřevo , tudy jsi přeci jel, koukni se tam na ty vagóny plný dřeva až pojedete domů. Je jich tam tolik , že musí stát i na manipulační koleji. Pojď se podívat jak nám to nádraží běží . Tady na té osmé koleji je popelová jáma a vodní jeřáb pro parničky, za depem je obilný sklad a na perónu jsou zajímavé hodiny co se ovládají z kanceláře. Vidíš ten malý sklad, tak tam byla váha a sváželo se odtud dřevo.
Znáš hurvínka? To je jasný i Spejbla a Žeryka. Ale né, hurvínek je ten vlak co jste s ním jeli na zastávku Strahov, vidíš už pro Vás jede“.
Tak ten autobus na kolejích se jmenuje hurvínek. Nasedáme do vláčku a jedeme domů , už je tma , v Cebivi svítí pár lamp a já vidím,naproti velké boudičky (skladiště s rampou) rozsvícený velký vánoční stromeček,chumel kluků a holek s rodiči u zasněžených stánků.Všude vagóny se dřevem a já už se těším jak si sednu do toho velkého vlaku a v klidu usnu. Probudím se v Plzni a dám si doma narozeninový dort,teplý ovocný čaj a čerstvě napečené cukroví ,které mi maminka určitě odložila. Skvělý den, lepší zážitek snad ani nemůže být.

Je mi o třicet víc a pokaždé když jdu se svými dětmi na procházku kolem nějaké tratě je to stejné. Dojmy a zážitky se prostě nemění.

pekl024
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 pro, 2010 10:31 pm

Ikydž jsem již dnes pod stromeček nestihl položit další dárek,pro H0-nulkaře jsem nakreslil mini kolejiště 1500*1200mm/epocha II s věžákem... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 25 pro, 2010 7:45 am

žst.RONOV_II.epocha_H0/1:87_1500*1200

Obrázek

Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pavmar » ned 02 led, 2011 8:16 am

Ahoj mám jenom dotaz realizujete někdo Milanuv návrh Kamenice z té publikace nebo je to tuším v plánech kolejišt III zde ve foru? tuším že to byl NORBERT

http://img188.imageshack.us/i/kamenice0001.jpg/
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod milan ferdián » ned 02 led, 2011 9:42 am

pavmar píše:Ahoj mám jenom dotaz realizujete někdo Milanuv návrh Kamenice z té publikace nebo je to tuším v plánech kolejišt III zde ve foru? tuším že to byl NORBERT

Norbert.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod norbert » ned 02 led, 2011 12:20 pm

milan ferdián píše:
pavmar píše:Ahoj mám jenom dotaz realizujete někdo Milanuv návrh Kamenice z té publikace nebo je to tuším v plánech kolejišt III zde ve foru? tuším že to byl NORBERT

Norbert.... :wink:

Tento plánek mám já pod patronem :P Je nakreslen na míru mého pokoje, který je na to určen.(škoda že není pokojík o metr širší) :lol:
S Milanem a mou manželkou jsme dávali plánek dohromady :!:
Ano... už se dělají rámy, veškeré kolejivo je nakoupeno :wink:
Milane díky :P
norbert

Příspěvekod fofros » ned 09 led, 2011 9:27 pm

Nevím, kam to píchnout a nové téma se mi na tohle zakládat zdá zbytečné, tak to mrsknu tady :wink:

Chtěl jsem Vás požádat, zda-li byste koukli na můj plánek Strojní stanice a sdělili mi, zda-li takto vybavená strojní stanice může být, či se jedná o blbost, popř. pomohli navrhnout případné změny.
Strojní stanice, je připojena ke koncové stanici, která funguje i jako úvraťová (viz. zjednodušený poziční plán). Vše je podřízeno místu, které je na st. stanici vyhrazeno. Stanice je primárně určena k obsluze vozidel na vedlejší trati, což je krátká lokálka. Bude zde jeden motorový vůz a tendrová parní lokomotiva, která bude obsluhovat manipuláky na vedl. trati a taktéž posun na vlečku do kamenolomu. Dále se zde budou dozbrojovat lokomotivy z hlavní trati, neboť je předpoklad, že trať je dost dlouhá, vedená v horském terénu a tak bude potřeba doplnit naftu, popř. písek (hl. trať je plně v režii motorové trakce). Tak a teď do mě bijte :lol:

Obrázek

Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 led, 2011 9:34 pm

žst.Horní Poustevna/žst.Fukov
TT/1:120_3600*800_PILZ-TT-MODELLGLEISSYSTEM-15°

Nějak jste si oblíbili pohraniční městečka.Rozpracovaná část.Koncová stanička Fukov a odbočná pohraniční stanice Horní Poustevna,přes kterou zrovna přejíždí EC tažený brejlovcem plus pět vozů typu "Y" od MTbusem,směrem na Sebnitz. :mrgreen:

Obrázek

Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 led, 2011 9:38 pm

fofros píše:Nevím, kam to píchnout a nové téma se mi na tohle zakládat zdá zbytečné, tak to mrsknu tady :wink:

Chtěl jsem Vás požádat, zda-li byste koukli na můj plánek Strojní stanice a sdělili mi, zda-li takto vybavená strojní stanice může být, či se jedná o blbost, popř. pomohli navrhnout případné změny.
Strojní stanice, je připojena ke koncové stanici, která funguje i jako úvraťová (viz. zjednodušený poziční plán). Vše je podřízeno místu, které je na st. stanici vyhrazeno. Stanice je primárně určena k obsluze vozidel na vedlejší trati, což je krátká lokálka. Bude zde jeden motorový vůz a tendrová parní lokomotiva, která bude obsluhovat manipuláky na vedl. trati a taktéž posun na vlečku do kamenolomu. Dále se zde budou dozbrojovat lokomotivy z hlavní trati, neboť je předpoklad, že trať je dost dlouhá, vedená v horském terénu a tak bude potřeba doplnit naftu, popř. písek (hl. trať je plně v režii motorové trakce). Tak a teď do mě bijte :lol:

Obrázek

Proč,já bych to tak nechal.Cizí lokomotivy po dozbrojení hned odjedou do stanice,protože vidím ,že pro ně nemáš vyčkávací kolej.. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť