Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Byl bych ochoten zaplatit za návrh kolejiště od Milana Ferdiána a kolik?

Nejsem ochoten platit
18
8%
Ano 100 Kč za návrh
24
10%
Ano, max. 500 Kč za návrh
36
16%
Ano, max. 1000 Kč za návrh
23
10%
Ano, zaplatím tolik, kolik si Milan řekne
131
56%

Celkem hlasů : 232

Re: Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Příspěvekod milan ferdián » úte 22 dub, 2014 11:26 am

Vážení zájemci,je volný termín podzim 2014 a zima 2014/15. Cena za jeden metr čtvereční činí 1200,- Kč.Prosím,email adresa fmodelzavináčcentrumtečkacz.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 úno, 2015 2:40 pm

K 31.lednu 2015 jsem ukončil placené grafické zpracování návrhů kolejišť pro zájemce modelové železnice.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vmucha » ned 01 úno, 2015 9:17 pm

Trvale nebo jen po čas nějaké jiné práce?
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 úno, 2015 9:27 pm

vmucha píše:Trvale nebo jen po čas nějaké jinde práce?

Trvale,nemá to cenu.Nedovedu si představit,že by někdo z vás chodil do práce a o výplatě ti šéf řekne,"...bohužel Pepíku,zákazník si přál nižší cenu,tak jsme mu vyhověli a ty máš o tolik méně"....
To je bohužel v poslední době trend,kde všichni víme,kdo má v tom prsty..... :evil: Teď jsme i hodně v rozpacích,na co jsem vlastně otevřel další kapitolu IX.Plany kolajisk,když tam časem přibude až na jaře maximálně jediné Tomášovo kolejiště :oops: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » ned 01 úno, 2015 10:03 pm

Tak nabízej jedině za platbu předem... Jsi profláklá značka = není důvod nevěřit ti a tedy ani poslat prachy předem..
chameleon

Příspěvekod Barbucha » ned 01 úno, 2015 10:06 pm

Já Milana chápu. Je to nový trend, co se někteří vychcaní naučili za takzvané krize. "Pár" let si šéfuju sám a je fakt, že některé případy jsem dost těžko rozdýchával. Když někdo zaplatí méně, je to ještě ta lepší varianta…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 úno, 2015 10:14 pm

chameleon píše:Tak nabízej jedině za platbu předem... Jsi profláklá značka = není důvod nevěřit ti a tedy ani poslat prachy předem..

Ikdyž cena je dopředu známá a jasná,začnou smlouvat a já nevidím důvod,proč bych měl jít s cenou ještě níže.To lepší nebude nic......
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PaMi » ned 01 úno, 2015 10:43 pm

milan ferdián píše:Ikdyž cena je dopředu známá a jasná,začnou smlouvat a já nevidím důvod,proč bych měl jít s cenou ještě níže.To lepší nebude nic......

Milane,
cena za návrh je naprosto minoritní proti tom, kolik bude stát kolejiště. Jestli někdo začne takhle smlouvat, tak je celkem jasné, že to s kolejištěm nemůže myslet vážně. Tohle jsou typičtí Orální modeláři: http://www.vlakytt.cz/index.php/compone ... delar.html
Ale určitě existuje skupina lidí, kteří to se stavbou podle smysluplného návrhu myslí vážně a je škoda, aby jsi byl tak striktní a šmahem přestal kreslit. Věřím že po takové době co kolejiště navrhuješ již dokážeš odhadnout, kdo to myslí vážně a kdo chce jenom něco do šuplíku anebo k nikam nevedoucí sáhodlouhé diskuzi (těch vláken je tady několik).
Pro zajímavost, máš přehled kolik procent se Tebou navržených kolejišť na zakázku realizovalo a kolik plánů skončilo v šuplíku?
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Pavel-HP » ned 01 úno, 2015 10:50 pm

Ti mode(u)láři co už něco postavili, nám to tady už ukázali, předvedli a podělili se se svými úspěchy , či neúspěchy. Ten zbytek stále ladí a plánuje a zase ladí a plánuje a tak dál ...
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Barbucha » ned 01 úno, 2015 11:04 pm

Milan přispěl i u mého lopotného a krkolomného návrhu mnoha (asi dvěma) nápady a veskrze zdarma. Takže bych mohl odvážně tvrdit, že je to jeden částečně z jeho návrhů, pokud chcete počítat ta procenta úspěšnosti :-). V této chvíli, pokud mě někdo, či manželka, nezabije, tak to zřejmě dodělám. :oops:
Na druhou stranu nejsem modelář a už se toho asi nedožiju :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 úno, 2015 7:55 am

PaMi píše:
milan ferdián píše:Ikdyž cena je dopředu známá a jasná,začnou smlouvat a já nevidím důvod,proč bych měl jít s cenou ještě níže.To lepší nebude nic......

Milane,
Ale určitě existuje skupina lidí, kteří to se stavbou podle smysluplného návrhu myslí vážně a je škoda, aby jsi byl tak striktní a šmahem přestal kreslit. Věřím že po takové době co kolejiště navrhuješ již dokážeš odhadnout, kdo to myslí vážně a kdo chce jenom něco do šuplíku anebo k nikam nevedoucí sáhodlouhé diskuzi (těch vláken je tady několik).
Pro zajímavost, máš přehled kolik procent se Tebou navržených kolejišť na zakázku realizovalo a kolik plánů skončilo v šuplíku?

Poslední kapkou bych označil ten pátek a nebylo kupodivu 13.Prostě se sešlo spoustu najednou negativních informací,které mě nepotěšily a doma začíná být husto,což velmi chápu.Ani v neděli večer jsem nedostal žádné povzbuzující informace.
Ten trend smlouvání,jak psal Barbucha je vidět a cítit v poslední době mezi zájemci.Z těch placených,víc jak tři kolejiště se nerealizují.Z těch neplacených,co jsem kreslil jen pro Vás,odhadem též tak tři.Celkově bylo navrženo a prezentovány cca 200 plánků kolejišť.Vypadá to,že i přes moji snahu,nejsem schopen se trefit do vašich snů a přání.Velmi oblíbené téma zůstal ten onen kruh nebo ovál,což mě prostě hlava nebere :shock: .
Tím trpí i moje modelařina.Když vezmu v potaz všechny své témata,co jsem již zde prezentoval co bych chtěl stavět,tak se ani nedivím,že jsem si vysloužil nálepku "..věčným plánovačem a gejzírem snů a projektů.....".
S tím se musím sám poprat,tak jak vy v běžném životě. :wink:

P.S.Doufám,že se zase nedozvím,že jsem nějaká měkkota a brečím nad rozlitým mlíkem.Umím též být velmi tvrdý a nebrat si žádné servítky.To je dán signál pro určitou skupinu lidí 8).Jen se snažím,chovat se vůči vám kultivovaně.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » pon 02 úno, 2015 10:41 am

Milane, řeš to formou "platba předem". Případně záloha 70%, zbytek jako doplatek v okamžiku předání. Pěkně z ruky do ruky. Takto fungují všichni "nenahraditelní" odborníci. Tedy ti, kdo si můžou dovolit stanovit si podmínky sami. Protože nemají konkurenci.

Pokud někdo začne po zaplacení zálohy chytračit, nech si zálohu (nebo její část podle stádia rozpracovanosti), nakreslené kolejiště si nech v šuplíku. Pro publikace není nikdy kolejišť dost :)
radekkrupka

Příspěvekod hank61 » pon 02 úno, 2015 11:27 am

Jen obecná myšlenka k tématu. Ano. Pokud si někdo vyžádá služby odborníka, měl by být připraven za ně zaplatit. Bohužel ze své zkušenosti vím, že spousta zájemců o takovéto a podobné služby má naprosto převrácený žebříček priorit a hodnot. Na jednu stranu dokáží zaplatit bez hlubšího přemýšlení značné částky za výrobky vznikající i v mnohatisícových sériích, ale myšlenkové práci a nápadům, které jsou vždy u zrodu čehokoliv smysluplného nedávají mnohdy vůbec žádnou hodnotu :evil: Nechci na toto fórum zavádět názory z businessu, ale minimálně jedno platí tam i zde "Jakýchkoliv produktů a služeb zdarma si většina lidí prostě neváží a tak se k nim i staví". Z mého pohledu je logické, že pokud i zdejší zájemce osloví odborníka s realizací nějakého projektu, měl by mu jeho vynaložený čas, zkušenosti a energii dle vzájemných dohod patřičně refundovat. :wink: Je to správné a mimo jiné slušné :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 úno, 2015 12:30 pm

radekkrupka píše:Milane, řeš to formou "platba předem". Případně záloha 70%, zbytek jako doplatek v okamžiku předání. Pěkně z ruky do ruky. Takto fungují všichni "nenahraditelní" odborníci. Tedy ti, kdo si můžou dovolit stanovit si podmínky sami. Protože nemají konkurenci.

Pokud někdo začne po zaplacení zálohy chytračit, nech si zálohu (nebo její část podle stádia rozpracovanosti), nakreslené kolejiště si nech v šuplíku. Pro publikace není nikdy kolejišť dost :)

Zálohy byly vždy ve výši 40% z celkové částky.

hank61 píše:Jen obecná myšlenka k tématu. Ano. Pokud si někdo vyžádá služby odborníka, měl by být připraven za ně zaplatit. Bohužel ze své zkušenosti vím, že spousta zájemců o takovéto a podobné služby má naprosto převrácený žebříček priorit a hodnot. Na jednu stranu dokáží zaplatit bez hlubšího přemýšlení značné částky za výrobky vznikající i v mnohatisícových sériích, ale myšlenkové práci a nápadům, které jsou vždy u zrodu čehokoliv smysluplného nedávají mnohdy vůbec žádnou hodnotu :evil: Nechci na toto fórum zavádět názory z businessu, ale minimálně jedno platí tam i zde "Jakýchkoliv produktů a služeb zdarma si většina lidí prostě neváží a tak se k nim i staví". Z mého pohledu je logické, že pokud i zdejší zájemce osloví odborníka s realizací nějakého projektu, měl by mu jeho vynaložený čas, zkušenosti a energii dle vzájemných dohod patřičně refundovat. :wink: Je to správné a mimo jiné slušné :wink:

Kolega hank61,krásně popsal nynější stav.Na to navazuje další má činnost a to je publikační.Jsem velmi rád,že se těší u vás velké oblibě a vašeho zájmu.O tom svědčí většinou rozebrané náklady publikací.Obávám se že IV.díl a jedna mimořádka mohou býti již poslední co ode mne ještě uvidíte.To není z mé strany vydíraní nebo tlačení Vás do nějakého kouta,ani náhodou,to bych si nedovolil.Je to jen nastíněná budoucí realita s kterou budete muset i Vy do budoucna počítat. :wink:

Myslím si,že v této diskusi již nemá cenu pokračovat.Rozhodnutí bylo dané a je nevratné.Přál bych Vám někoho kdo by byl ještě lepší než jsem já a vyhovoval vašim daným finančním podmínkám.Poslední mým zákazníkem je "Tomáš" .
Co na závěr tohoto tématu,poděkování.Mělo by patřit těm co mi důvěřovali v mých schopnostech a umu a já je nezklamal :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » pon 02 úno, 2015 12:45 pm

milan ferdián píše:
radekkrupka píše:Milane, řeš to formou "platba předem". Případně záloha 70%, zbytek jako doplatek v okamžiku předání. Pěkně z ruky do ruky. Takto fungují všichni "nenahraditelní" odborníci. Tedy ti, kdo si můžou dovolit stanovit si podmínky sami. Protože nemají konkurenci.

Zálohy byly vždy ve výši 40% z celkové částky.

Evidentně to bylo málo :)
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť