Plánky od MF - na papíře / ve skutečnosti?

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Mám od Milana plánek a ...

chci začít stavět
15
48%
začínám se stavbou
4
13%
mám rozestavěno ale nejezdí to
4
13%
mám rozestavěno a už to jezdí
6
19%
mám (téměř) hotovo
2
6%

Celkem hlasů : 31

Plánky od MF - na papíře / ve skutečnosti?

Příspěvekod radekkrupka » pon 19 bře, 2012 9:26 pm

Tady na fóru se již objevilo tolik plánků od Milana, ale pořád si lámu hlavu, jestli jsem viděl nějaký převedený do skutečnosti?

Tak se ptám - kdo z vás nějaký staví nebo ho už dotáhl do jakéhos-takéhos stavu? Pokud odpovíte - připojte fotku nebo odkaz. A samozřejmě odpovězte v anketě. Reakce typu "jednou budu stavět", nebo "zatím nestavím" mě nezajímají. Jednak už jsem takových modelářů viděl hodně a pak přece stačí odpovědět v anketě první možností. Zajímá mě, kdo už něco postavil. Je úplně jedno, jestli se jedná o kolejiště, segmenty, moduly nebo něco jiného...

Tak jsem zvědav ;)
radekkrupka

Re: Plánky od MF - na papíře / ve skutečnosti?

Příspěvekod chameleon » pon 19 bře, 2012 11:37 pm

Já Horní Ledečko, ale courám se s tím :oops:
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » úte 20 bře, 2012 9:04 am

No mě by to zajímalo také,protože mám poslední dobou pocit,že navrhují kolejiště jen do šuplíku.Tato anketa nebyla z mého popudu otevřena,to hned na vysvětlenou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod fulda » úte 20 bře, 2012 9:16 am

Já Brožánky, ale jen nadzemní část. A clastně nevím, jestli ho zařadit jako MF, když jsou od JBr. A je na nich ta točna, kterou MF i JBr nedávno odsoudil.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Charlie » úte 20 bře, 2012 11:41 am

Já na jaře před dvěma lety začal... pak jsem měl ale houpej úraz kvůli kterýmu jsem prodělal několik operací a měl spoustu zdravotních problémů a modelařit jsem nemohl. Ale letos zase začínám s tím něco dělat...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Odo » úte 20 bře, 2012 2:45 pm

Já stavím "Dva okruhy", viz http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=1&t=4869. Původně byl plán určen pro jiného návštěvníka tohoto fóra...
TT / DCC / ČSD / ep. IV
csd.rajce.net / stavím si kolejiště pro radost, nejsem modelář (ani elektrikář)...
Odo

Příspěvekod TomBart » pát 23 bře, 2012 8:35 am

Pro zajímavost já taky, ikdyž jen nádraží a dosti upravené :o))

http://tombart.bluehost.cz/webkolejisteTB/HOTB5-9.htm

a fotky třeba tady http://tombart.bluehost.cz/webkolejisteTB/HOTB5.htm a nebo nějaké tady http://tombart.bluehost.cz/webkolejisteTB/HOTB4.htm
TomBart

Příspěvekod mlha » sob 24 bře, 2012 1:21 pm

Moje Vizovice jsou taky podle plánku MF,trošku upravené....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod chameleon » pon 02 dub, 2012 2:23 pm

Podle mě těch lidí je víc, jen si nevšimnou tohoto tématu. Co jsem si tak všiml, tak tu chybí Jojo a jeho Kvítečkov, AdamTT plánuje Ledečko, atd... no snad jsem si vzpomněl správně :wink:
chameleon

Příspěvekod cernos » stř 04 dub, 2012 4:06 pm

Tak já se přidávám, stavím kolejiště č. 22 Odbočná z knížky Plány kolejišť. Rozměr zvětšen na 1600x1100 a trošku poupravený SN. Více ve vlákně cernos - kolejiště Odbočná dle Milana Ferdiána
Aktuální foto stavu snad udělám během tohoto týdne
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod el_salamo » čtv 05 dub, 2012 4:25 pm

Mě se líbil plánek Lanšperk - celkově je moc velký, ale byl dost zásadní inspirací při navrhování hlavního nádraží... no, ale zatím jsem nevylezl ze skryťáku a s tím tempem asi ještě rok nevylezu :roll:
el_salamo

Příspěvekod deacon007 » pon 09 dub, 2012 4:00 pm

Chtěl bych zde napsat jednu věc a to co pro mne znamenají plánky od MF. Před rokem a něco jsem přišel na toto forum s tím že si postavím kolejiště. V domnění že mám "dobrý" plán (děda je modelář zhruba 50 let! a dost mi radí) jsem ho zde uveřejnil s drobnou úpravou. Po prvních reakcích jsem lehce začal pátrat po plánech pana Milana Ferdiana. No "trochu poučen jsem začal další plán. Pořád to ale byl nesmysl :) . Pak jsem začal konečně přemýšlet a snažil jsem se inspirovat metodou LK a kolejiště volit rozumněji. Po určité době plné pátrání po skutečném provozu a tomu jak by opravdu mělo kolejiště vypadat jsem kontaktoval Milana F. s tím jestli by nenavrhl kolejiště ve velikosti H0 v určité velikosti. S tím že by to mohlo ušetřit řadě začínajících modelářů strastiplnou cestu od nesmyslných návrhů po něco co má smysl a co se dá opravdu nazvat modelové kolejiště.... A co tedy pro mě znamenají plánky MF, jde o věc která mi dost výrazně otevřela oči a která mi dala další smysl pro modelování a daly mi impuls díky kterému jsem si uvědomil, že jde udělat i krásné modelové kolejiště v "rozumném" rozměru. Dále bych chtěl říct jednu věc i kdyby se nyní stavělo jen velmi málo kolejišť podle plánků MF, tak Milane tvoje plány budou sloužit mnoha a mnoha modelářům po celém Světě (narazil jsem na ně na světových fórech) a to po dalších X desetiletí....
deacon007

Příspěvekod milan ferdián » pon 09 dub, 2012 9:40 pm

deacon007 píše:r Dále bych chtěl říct jednu věc i kdyby se nyní stavělo jen velmi málo kolejišť podle plánků MF, tak Milane tvoje plány budou sloužit mnoha a mnoha modelářům po celém Světě (narazil jsem na ně na světových fórech) a to po dalších X desetiletí....

Díky za kladné vyjádření,to člověka hodně potěší a dodá mu další energii do další práce.

S těmi světovými fóry jsi mě ale zaskočil.To jsou ryze tratě ČSD a snad dva nebo tři byly německé provience.Možná je mají jen na koukání.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JBr » úte 10 dub, 2012 7:05 am

milan ferdián píše:S těmi světovými fóry jsi mě ale zaskočil.To jsou ryze tratě ČSD a snad dva nebo tři byly německé provience.Možná je mají jen na koukání.... :wink:

Milane, ja bych tvoji praci rozhodne neomezoval jen na pouziti u nas :). I v zahranici je spousta lidi, kteri premysli jak udelat kolejiste a tvoje planky jsou proste trosku jinde, nez obvykle BTTB a spol., ktere koluji mezi modelari desitky let a kdyz se podivas jen u nas, tak kazdou chvili se objevi nekdo, kdo z nich vychazi. Takze tvoje planky maji urcite co rict i lidem za hranicemi, navic i tam se najdou taci, kteri modeluji CSD/CD (i v Americe :)). Sam jsem je v tomhle duchu prave na americkem TT foru doporucoval.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » úte 10 dub, 2012 10:23 am

milan ferdián píše: ..... S těmi světovými fóry jsi mě ale zaskočil.To jsou ryze tratě ČSD a snad dva nebo tři byly německé provience.Možná je mají jen na koukání.... :wink:

Je to ocenění tvých znalostí, zkušeností a hlavně hromady (!!) práce s těmi plánky. A že jsou v drtivé většině alá ČSD .... myslím, že většina lidí jak v ČR, tak v zahraničí nestaví až tak věrně a do písmene dle reality té které správy drah a že si jinde v klidu vystřihnou (třeba s úpravami) i plánek "jakéhosi" :lol: Milana Ferdiána. Na druhou stranu i kdyby jen plánky prohlíželi a inspirovali se detaily, je to obrovský přínos. Díky za to !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Další

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť