Diskuze a dotazy

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Diskuze a dotazy Re: Micro-mini-pidi-kolajiska I

Příspěvekod milan ferdián » stř 06 lis, 2024 3:45 pm

prcek píše:Tak měl bych kontakt na jedno pidinakladatelství, které vydává knihy spíš pro radost. Specializují se tedy na velmi odlišný typ literatury, ale jsou dost agilní. Možná by to stálo za pokec přes nějakou telekonferenci, kdybys chtěl ten zařízlý samizdat přeci jen vydat. Na kvalitě si dávají záležet. Ne, že by jim nikdy nic neuteklo, ale dělají korektury i mají beta-čtenáře.

Děkuji ti za nabídku, nabídnutou pomoc a věřím ti o čem píšeš, ale mé rozhodnutí zůstalo stejné, NE :!:
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Diskuze a dotazy

Příspěvekod milan ferdián » stř 06 lis, 2024 4:10 pm

Nechci se v tom nadále už babrat, ale neustále se mi vtírá do mysli vámi nevyslovená otázka. Zeptal se někdo z vás "dotyčného uživatele" co bude vlastně dál :?: Bude pokračovat v mých nebo ve svých nových šlépějích s tím, že přijde s novými, akčními a správně projektované plánky kolejišť pro vás :?: Naváže do budoucna se svými aktivitami budoucí spolupráci se stávajícím nakladatelstvím :?: Může nás všechny příjemně překvapit. Nemyslím to ironicky nebo zesměšňující podcast. Každý máme své skryté talenty a schopnosti.
-m-
edit: 06:56 pm
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod prcek » stř 06 lis, 2024 4:39 pm

milan ferdián píše:Nechci se v tom nadále už babrat, ale neustále se mi vtírá do mysli vámi nevyslovená otázka. Zeptal se někdo z vás "uživatele" co bude vlastně dál :?: Bude
pokračovat v mých nebo ve svých nových šlépějích s tím, že přijde s novými, akčními a správně projektované plánky kolejišť pro vás :?: Naváže do budoucna se svými aktivitami budoucí spolupráci se stávajícím nakladatelstvím :?: Může nás všechny příjemně překvapit. Nemyslím to ironicky nebo zesměšňující podcast. Každý máme své skryté talenty a schopnosti.
-m-

Ale to víš, že zeptal. Za mě odpověď zní "to se uvidí", možná se někdo najde, tipy by byly i na tomto fóru, možná se budeme muset poohlédnout po inspiraci v zahraničí a možná si budeme muset pomoci každý sám.
Tví následovníci to nebudou mít snadné, spíš velmi těžké, protože laťka je vysoko a nový autor bude především JINÝ, ve smyslu odlišný. To může způsobit zklamání.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod Ivan » stř 06 lis, 2024 6:33 pm

Milan má na díly V a VI smlouvu s nakladatelem, takže to prostě nelze vydat nějakou jinou cestou. Myslím hanku, že zrovna ty tohle pochopíš.

Proč to Dan Buchtela alias Model Scene ještě nevydal je mi záhadou. A to se tu občas objevil a na dotazy nereaguje. Očividně nemá o modelářskou obec zájem, což upřímně, moc nechápu. Vždyť mezi námi je velké odbytiště knih. Občas kusé informace "že brzy, že na Vánoce..." a stále nic. Já byl mezi těmi, co říkali, času dost, však se dočkáme, jenže...
Navíc, já se těším zejména na VI. díl s vlečkami, předtím je však na řadě ještě V. díl.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod hank » stř 06 lis, 2024 6:59 pm

Ivan píše:Milan má na díly V a VI smlouvu s nakladatelem, takže to prostě nelze vydat nějakou jinou cestou. Myslím hanku, že zrovna ty tohle pochopíš.

:?
Ale to přece nejsem já, kdo tuto možnost navrhuje...

I když obecně vzato musí být možnost odstoupit od jakékoli smlouvy, když jedna strana neplní její ustanovení. Já ale samozřejmě její znění neznám; proto jsem tady víceméně zkusmo nadhodil něco o tom zatlačení do kouta.

Pak ovšem ještě přichází v úvahu jedna poněkud katastrofická možnost, že žádná smlouva nebo jiný podobný právně závazný dokument neexistuje...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Zlámalík » stř 06 lis, 2024 9:05 pm

To jsem se ptal já - a zajímalo mne, co v té smlouvě je, že nejde postupovat jinak. Resp. za jakých podmínek jde postupovat jinak.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Ivan » stř 06 lis, 2024 10:14 pm

Zlámalík píše:To jsem se ptal já - a zajímalo mne, co v té smlouvě je, že nejde postupovat jinak. Resp. za jakých podmínek jde postupovat jinak.

Pardon, špatně jsem pochopil hankovu nádražku a pak to spojil s jiným příspěvkem. Tímto se Vám pánové omlouvám.
Ivan

Příspěvekod Střelec » ned 01 pro, 2024 1:25 pm

Zaniklé tratě na i-děsu dneska přinesly hezký motiv na vlečkové kolejiště - Holešovickou přístavní dráhu. A kdyby se v modelu realizovalo projektovaných, leč v reálu nedokončených 300 m, byl by to i ovál podle reality.
https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku ... cesku_vrja
Střelec

Příspěvekod milan ferdián » sob 21 pro, 2024 1:31 pm

Budoucí nový rok 2025 klepe na dveře a kladená hypotetická otázka co bude dál z mé strany pro uživatele diskusního fóra modely.biz.

Plan kolajiska XVIII pokračování v XIX - ukončeno
Plan kolajiska v podobě Pel-mel nebo... pro potěchu oka - ukončeno
Publikace pro laickou a odbornou veřejnost přes nakladatelství Model scene jako pokračování dalších dílů - ukončeno

"Bechyňka" H0/1:87 - kdo chce pečlivěji sledovat stavbu kolejiště, zde je odkaz https://www.facebook.com/ModelsKitchenCZ/
E.L.M.S./N - 1:160 - zveřejňovat budu jen dokončené krajinové výseky na kolejišti

Prosba - platí do 25.února 2025
Diskuze a dotazy - zůstávají
Nezařazeno (off topic) - mám rád knížky, určitě se k ním budu vyjadřovat
Mini kolejiště - nejsem rozhodnut, zda vám do toho budu kibicovat

Tady bych chtěl poděkovat hankovi a Zlámalíkovi za nabídnutou pomoc při vydání VII.Dílu/MINI/ - zrušen.

Co vám popřát v Novém roce 2025. Aby se tu ukázal grafik, kreslíř, který vám bude prezentovat své dílka aneb jak já jsem rád psával své "malůvky", ještě lepší než jsem měl já, aby vám v budoucnu nabídl své publikace platné digitální době.

V Novém roce 2025 vám přeji hodně štěstí, moře lásky, pevné zdraví, co nejvíce vydařených modelů, zrealizovaných kolejišť, která vám budou přinášet jen radost a potěšení.

Milan Ferdián
Přílohy
Moravské Švýcarsko DF .jpg
Moravské Švýcarsko DF SN.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Zlámalík » ned 22 pro, 2024 12:16 am

Milane, ať je tvoje rozhodnutí jakékoliv, respektuji ho a věřím, že nabereš novou sílu do věcí, které tě baví.
Jen Tě poprosím o zachování již publikovaných příspěvků a věcí tady na fóru k dispozici dalším modelářům.

Co se týká mojí nabídky a VII. dílu, ta stále platí, i kdyby to mělo být z tvojí strany bez dalších úprav a dodělávek. Limitovaná edice s podtitulem: "Fragmenty z Mistrova stolu" :wink:

Přeju krásné a klidné Vánoce Vám oběma a radost nad projekty, do kterých se pustíš.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Ivan » ned 22 pro, 2024 9:12 am

Milane, Zlámalíkova slova mohu jen podpořit.

A za mne ti přeji hodně zdraví a věnuj se tomu, co tě baví.
Ivan

Předchozí

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť