Dobrý večer,
vopred sa ospravedlňujem ak sa pýtam na niečo čo už sa tu riešilo. Skúšal som hľadať vo fóre ale nenašiel som žiadnu tému, v ktorej by sa niečo podobné riešilo, preto by som sa rád spýtal.
Mám niekoľko lokomotív v analógu (cca 2-3 roky staré modely) od PIKO, Roco a ACME. Rozhodol som sa prejsť na digitál. Zadovážil som si prvé dve lokomotívy. Prvú, analógovú od výrobcu Roco, dodatočne digitalizovanú a ozvučenú projektom Jacek, druhú, digitálnu priamo od výrobcu PIKO. Nikde som ale nenašiel informáciu, či a aký je rozdiel medzi konkrétnym modelom toho istého výrobcu vo verzii analóg a vo verzii digitál. Nejde mi o porovnanie nákladov resp. ceny medzi analógovou a digitálnou verziou. Ani o kvalitu ozvučenia výrobca vs. zvukový projekt. Mám na mysli napr. osvetlenie podvozkov, kabíny, strojovne alebo tabuliek.
Otázka:
Je lepšie si postupne digitalizovať analógové lokomotívy a ozvučiť si ich? Síce získam kvalitný zvuk ale neprídem takto o niektoré druhy osvetlenia lokomotívy?
Alebo si mám kúpiť priamo DCC verziu so zvukom od výrobcu? Jeden predajca mi vravel, že nové modely môžu byť už odlišné čo sa týka prevedenia analóg vs. digitál.
Ďakujem za vaše odpovede.
Dan