obracím se na vás s poměrně "začátečnickým" dotazem, který však může zajímat vícero lidí a hodně ovlivňuje základní plánování kolejiště.
Po pár letech pauzy a zbourání kolejiště kvůli změně prostor konečně nadešel čas na nový projekt. Mám jasné měřítko, jako prostor vytyčenou celou místnost i jasný námět.
Vzhledem k celkem nešťastnému rozvržení prvků v místnosti (dveře, okno) bych rád rámy kolejiště situoval do písmene "U", přičemž jedna ze stran bude hned vedle velkého okna s radiátorem. Okno je kvůli případnému UV záření a případným problémům s ním spojených permanentně zatemněno a přijde na něj ještě zatemňovací roleta. Co mi ovšem dělá vrásky je radiátor pod ním, který je zde jako jediný zdroj tepla v zimě. K oknu je samozřejmě taky potřeba mít dobrý přístup kvůli větrání a případnému umývání. Prvotní myšlenka udělat v tomto místě úzký rám kolejiště, který by překrýval radiátor s dosahem na okno asi není nejlepší, jelikož v zimě by radiátor neměl dostatečný účinek a docházelo by k velkému rosení oken

Proto asi nezbývá nic jiného, než se o nějaký prostor ošidit a vytvořit přístup k oknu (nejspíš ve formě podlézání rámu kolejiště= věk na to ještě mám

Zajímalo by mě, jak jste se s tím poprali vy? Jaké s tím máte zkušenosti? Jak byste to řešili?
Přikládám fotku a orientační náčrt pro lepší porozumění.
Díky moc za případné rady,
Radek