Tedy to je ale dost podstatná změna, když namísto tvaru L je najednou velký obdélník. Pokud někdo z kolegů pracoval a kreslil plán na tvar L, tak vlastně dělal zbytečnou práci, protože je najednou vše jinak. A přečetl sis i poznámky kolegů k tomu plánu, který se ti líbí. Za mně tedy absence SN, velká převýšení, přitom dlouhé staniční koleje, ale do takového kopce tak dlouhý vlak prostě mašina neurve. Máš představu, kolik tě to bude stát. Nevím, jestli budou stačit desetitisíce.....spíš asi ne. Já mám kolejiště podobných rozměrů 350x140, tak se můžeš mrknout, co lze na takové ploše postavit a jak si tam lze pojezdit. Nedávám ho jako návod ke stavbě, protože je to leckde X-krát přestavované, nedodržuju přesné poloměry oblouků, průjezdné průřezy také leckde ošulím(ale patro Bmto projede všude)
http://kyklop68.rajce.idnes.cz/Pk ,ale zajezdit se tam dá dlouho a bez nudy. Musím to teď někdy zaktualizovat, protože plánek už neplatí - SN má 4 průběžné koleje a spodní smyčka má dvě, ale základ je stejný. Být tebou, pokud jsi pevně rozhodnut, že prostě kolejiště chceš a budeš mít, máš už nějaké peníze a máš už na něj místo, tak si kup pár flexi kolejí a nějaké výhybky(stejně to vše pak upotřebíš) a zkoušej si, co na tu plochu můžeš všechno dostat a co se nevejde. Stavěl si už někdy kolejiště a máš představu, co to obnáší? Kolik ti je let? Já začínal ve 14-ti, po třech letech jsem se na svůj výtvor nemohl dívat, tak jsem vše strhal, otočil desku(tenkrát 305x120) a postavil vše znova. To, co mám teď je zatím třetí, po kompletní přestavbě spíš čtvrté. Ten prostor je na začátečníka velký, ale naopak spousta modelářů o něčem takovém celý život jen sní, takže pokud ho máš fakt k dispozici, mohlo by to být pěkné dílko. Určitě ti tu někdo pomůže, ale musíš vědět, co opravdu chceš a nespěchej- studuj. Celá stavba stejně začíná rámem.