Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
pavel1111ify píše:Ahoj ,doufám ,že mi pomůžete začínám stavět kolejiště v rozměrech 280xv užším 134 cm a v delším 220 cm, chci znát názor na návrh ?
velikost chci tt a budou koleje tilig tt
je už úplná hovadina, důkazem opaku jsou dětské a mládežnické modelářské kluby se zcela explicitně vyjádřeným výchovným zaměřením i spousty znalých dospělých "vláčkařů" (schválně neříkám modelářů, protože o nich zřejmě nemluvíš, u nich je hluboká znalost samozřejmá...), jejichž povoláním/zaměstnáním je něco úplně jiného. Znova opakuju, že nikdo tu nikoho k ničemu nenutí. Tys vlastně svou formulací hodil do jednoho pytle všechny znalé nadšené amatéry zajímající se o cokoli, co nestudovali a neživí se tím, se zpovykanými a znuděnými konzumenty čehokoli, co jim zrovna padne do očí a co slibuje na chvíli rozptýlit jejich nudu. Většina modelářů má všechny možné i nemožné vlastnosti, ale líní duchem určitě nejsou.Pokud nějaký začátečník s nadšením pro stavbu vlastního kolejiště není zaměstnancem drah, nestuduje tento obor na škole, málokdy má dost sil vše předem nastudovat a naučit se...Nutit ho předem k několikaletému studiu, to otráví 99,9% potencionálních železničních modelářů.
D píše:Nemyslím si, že by už to tu bylo až tak pesimistické. Najdou se zde i kolegové, kteří radí i k hračkovým námětům a obecně i mimo jedinou pravou víru. Přes křiklouny opravující každé slovíčko je není moc vidět, ale ze zkušenosti se po takovém incidentu konstruktivní debata přesune do SZ.
Sám jsem takhle pomáhal desítkám tazatelů. Je to na škodu samotné diskuzi, protože výsledek SZ debaty už zde nebývá zveřejněn a další návštěvníci ho tak nemohou použít nebo smysluplně doplnit. Ale z pohledu začátečníka má jeden slušný soukromě odpovídající malý odborník větší přínos, než deset velkých veřejně rozhádaných.
Radek Strnad píše:Jinak jsem tu už pár let a že by tu bylo pravidlem dělat ze začátečníků pitomce, si tedy opravdu, ale opravdu nemyslím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků