Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
mizl píše:Dovolím si zde navrhnout již možná několikrát zmíněné ....
Vzhledem k narůstajícím dotazům, které se čím dál tím víc opakují, by bylo možná vhodné založit vlákno v hlavní nabídce fóra s názvem "Časté dotazy začátečníků" - nebo něco podobného. Vlákno by mohlo být zamčené, aby v něm nenarůstal balast. Zde by mohlo být sepsáno stylem otázek a odpovědí nejčastější dotazy ohledně stavby kolejiště + případné definice, nebo názvosloví co je co. Možná by toto vlákno pomohlo.
Otázkou je kdo by se daného úkolu zhostil a kdo by věnoval drahocenný čas na tvorbu ...
Michal
Edit: Pokud by se někdo zhostil úkolů a nevěděl by jak na to, přikládám odkaz jak by vlákno mohlo vypadat : http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=7407
...vydělal jsem nějakou škváru a mám trochu času...
milan ferdián píše:Řada z vás se již vyjádřila.Já jen doplním a celkově shrnu i s vašími podněty.
-chybí rozměry-![]()
![]()
![]()
-modelová velikost TT-
-epocha-![]()
![]()
-téma-![]()
![]()
-přístupy z kterých stran-![]()
![]()
-manuální zručnost-![]()
![]()
-finanční zajištění projektu-![]()
![]()
-analog versus DCC a znalosti jej oživit-![]()
![]()
-kdo realizuje projekt,dospělý nebo klučina-![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hank píše:Rocky_MK píše:Dovolil jsem si začít se sepisováním. Mrkněte na to a je-li nějaký zájem, rád budu v podobném duchu pokračovat dále.
https://docs.google.com/document/d/1pQr ... stKew/edit
Můžeš to prosím dát taky někam jinam než na google.com? Ne všichni máme zájem zakládat si u nich kvůli tomu účet...
Za tohlekaždý realistický model je buď nefunkční, nebo z větší či menší míry nerealistický
by s tebou ovšem před takovými 30 - 40 lety Páni Modeláři (z nichž bohužel většina už na nás dnes kouká z nebeského Zababova...) pěkně rychle vyběhli. A mám-li být upřímný, doufám, že se tu i dnes najde někdo takový.
při stavbě krajiny vždy jde především o věrohodné znázornění celku a vyvolání správného dojmu - třeba i za cenu používání malých scénografických triků a různých metod upoutávání/odvádění pozornosti diváka.
Tenhle způsob dotazování opravdu naznačuje to, co napsal Milan Ferdián: Dnes je spousta lidí zvyklá dát na stůl peníze a čekat, že když do toho tolik vrazili, že mají právo dostat na stříbrném tácku i odpovědi na otázky, které si musejí nejen sami položit, ale především by si na ně měli umět sami odpovědět. Chce se mi říct, že kdo to neumí a - důležité! - nechce umět a ani se to nehodlá učit, ať se jde radši věnovat jiným intelektuálně méně náročným činnostem.
Jinak řečeno: To ti za tebe nikdo neřekne, proč to kolejiště chceš stavět a co s ním chceš potom dělat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník