určitě to nevzdávat!!!
hele, sen je jedna věc, cesta k němu druhá. Já si tu založil ideu
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=1&t=14572&p=326441, kterou si volným tempem sním a mezi tím si trénuji na zbytku polystyrenu, jak to vlastně udělám.
Ze zbytků kolejiva, po poskládání hlavního plánu, jsem si složil "malou" výhybnu s pár kusými kolejemi, abych si vyzkoušel
- elektro
- elektro
- montáž
- lepení
- pískování
- krajinkaření
- jo a taky trochu toho elektro...
taky jde o to, že tenhle polystyren 25x120cm se mi vejde na polici a osahám si na něm, co pak budu dělat na "velkém" panelu. A leccos se naučím. třebas že herkules má dost agresivní výpary a kolejivo vypadá jak 30 let opuštěná stanice. Super jemný smirk to naštěstí vrátil do vodivého stavu ...
jak vidíš, tak aktuálně mám přípravu jednotlivých izolovaných kolejí na spínače a tlačítka a hrnu se na výhybková zhlaví, kde mám desku na tlačítka stavění cest.
takže si ověřím:
- jak fungují izolované úseky
- signalizace obsazených kolejí
- vjezd na kolej a zastavení před zhlavím díky izolovaným úsekům a diodám
- stavění cest skrz zhlaví na jedno tlačítko
- signalizace polohy výhybek
- doufám i návěstí
...
spousta zábavy a na budoucí plánovaný ovál se zatím vesele práší
aktuálně jsem na cca 30h. z toho naprostá většina nepájivého pole - ověřit výkres schématu zapojení prototypem - a pak další hodiny u počítače vymejšlením elektro na desky 10x10cm, které vyrobit a dopravit stojí cca 7USD a 14 dnů. ještě, kdyby tak to pájení bylo tak profi, jako ty desky.
jinak elektro design: KiCAD
desky vyrobeny v jlcpcb.com