Díky moc všem za podněty
sidlo píše:Ta modrá koncová stanice bude výškově dost blízko zelené trati v tunelu. Zelenou trať v tunelu bych proto vypustil.
Tohle mě celkem hlodá, nechtěl bych přijít o smyčku, tady ještě nejsem na 100% rozhodnutý, možná jí nakonec zruším. ----- Nakonec jsem to malinko pozměnil, ale zatím jí tam nechávám
MkTT píše:Koleje na nádraží mi přijdou příliš krátké. Rozhodně bych je doporučil prodloužit, i za cenu toho, že se zruší točna.
Máte pravdu, zkusil jsem si s tím pohrát a koleje znatelně prodloužil, musel jsem ale rozšířit panel o 15 cm což jsem nechtěl, ale ok, takhle je to vážně lepší
HonzaM píše:Pokud správně chápu, je to H0. Pak se ovšem na takto relativně malém prostoru dá těžko postavit kolejiště splňující Tvé představy provozu. Pokud již máš nějaká vozidla v H0 a toto měŕítkonje podmínkou, pak je potřeba omezit své představy, pokud ještě vozidla nemáš, zamysli se nad tím zda nejít raději do N - podívej se do vlákna Telgártská slučka.
Ano měřítko je skutečně H0 a už s tím nelze hýbat, mám už poměrně dost věcí v tomto měřítko a už to nechci měnit.
HonzaM píše:Ani takové prodloužení nepřinese délku kolejí na níž se vejde rozumně vypadající vlak. Navíc naprosto odporující realitě je takovéto nádraží do pravého úhlu s radiusy tak malými, že i s dvouosými vozy budou vlaky vypadat směšně zlomené.
Trochu jsem ho prodloužil. Já nemám ambice provozovat soupravy třeba s 20 vagony, délka vlaku se v mém případě přizpůsobí kolejišti.
RadekH0 píše:A co kdybys ten výřez v panelu srovnal a celou stanicí dal do úhlopříčky? Poloměr bys měl možná i 1000mm a délka kolejí by byla možná skoro dvojnásobná. Navíc by to bylo víc u kraje panelu, takže jako bonus lepší udržba. Jsen tak jsem to načrtnul, musíš se podívat jak by to vyšlo v programu.Radek
Díky za návrh určitě si to zkusím načrtnout, ale obávám se, že bych měl problém dosáhnout do pravého rohu. I levý roh panelu už je hodně daleko, ale tam to budu řešit odnímatelnými díly krajiny. Do obrázku jsem vyznačil, jak to mám s přístupy.