Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Adam TT píše:Dotaz na kolejivo v TT. Má někdo v TT pražcích nasunuté pruty peco code 55 ( 1,44mm ), nebo code 60 ( 1,52mm ) ? Chtěl bych je použít na svém plánovaném kolejišti místo 2mm tilliga. Především bych rád věděl, jak se nízké pruty snáší s okolky vozidel, aby to jezdilo po kolejnicích, ne po pražcích.Prostě jízdní vlastnosti celkově. Plánované vozidla budou z nové produkce Roco, Kuehn, možná Tillig a vlastní stavba (?). Staré modely z NDR nebudou turnusoványděkuji.
radekkrupka píše:Myslím, že obecně budeš mít s továrníma vozidlama problém... Nejen že okolky budou jezdit po pražcích, ale mašiny se ti budou zastavovat, protože kolo nebude stát na kolejnici ale na imitaci šroubů, čili ve vzduchu. Takovou zkušenost jsem zaslechl v Zababově.
Adam TT píše:radekkrupka píše:Myslím, že obecně budeš mít s továrníma vozidlama problém... Nejen že okolky budou jezdit po pražcích, ale mašiny se ti budou zastavovat, protože kolo nebude stát na kolejnici ale na imitaci šroubů, čili ve vzduchu. Takovou zkušenost jsem zaslechl v Zababově.
A nevíš, zda jsou vyráběna nějaká dvojkolí se sníženým okolkem ? Rád bych použil nižší profil, 2mm tillig se mi nelíbí. Pak je ještě alternativa code 75 (1,9mm ), ale půjde to vůbec poznat ?? nebo kuehnovo 1,8mm, ale aby šli zase sehnat samostatné pruty.
radekkrupka píše:Tak existují soukolí RP25, nebo tak nějak se to značí. Já osobně jsem zastáncem toho, že radši když to dobře jezdí, než dobře vypadá a blbě jezdí. Můžeš být průkopníkemAle nedovedu si představit, jak budeš přezouvat tovární mašiny, zejména páry?
Tomáš píše:
Zeptej se kluků "Moduláři Brno" nebo ještě líp Lubomíra.Ten používá na svých modulech kolejivo co má nízký profil.A jezdí tam vše.Bohužel si nevzpomenu co za typ to je,ale vypadá to dobře.
Adam TT píše:Tomáš píše:
Zeptej se kluků "Moduláři Brno" nebo ještě líp Lubomíra.Ten používá na svých modulech kolejivo co má nízký profil.A jezdí tam vše.Bohužel si nevzpomenu co za typ to je,ale vypadá to dobře.
Není to ten spolek, kde je MirekTT ?
Tomáš píše:Adam TT píše:Tomáš píše:
Není to ten spolek, kde je MirekTT ?
JJO je to ten spolek....
MirekTT píše:Ano, je to ten spolek, který obsahuje Lubomíra, mne i spoustu dalších kluků. Vše naživo i s autory bude k vidění tuto neděli v Brně Žebětíně. Tam můžeš vše okoukat a přeptat se na poznatky, nejprve však "čti mne": http://www.modulybrno.cz/provozni-rad
Adam TT píše:MirekTT píše:Ano, je to ten spolek, který obsahuje Lubomíra, mne i spoustu dalších kluků. Vše naživo i s autory bude k vidění tuto neděli v Brně Žebětíně. Tam můžeš vše okoukat a přeptat se na poznatky, nejprve však "čti mne": http://www.modulybrno.cz/provozni-rad
Ještě se zeptám, je poznatelný rozdíl mezi code 83 a code 75 ?
Tomáš píše:Adam TT píše:MirekTT píše:Ano, je to ten spolek, který obsahuje Lubomíra, mne i spoustu dalších kluků. Vše naživo i s autory bude k vidění tuto neděli v Brně Žebětíně. Tam můžeš vše okoukat a přeptat se na poznatky, nejprve však "čti mne": http://www.modulybrno.cz/provozni-rad
Ještě se zeptám, je poznatelný rozdíl mezi code 83 a code 75 ?
Tak jednoznačně na to odpovědět neumím...viděl jsem to už položený,tedy jako komplet vč.pražců a rozdíl tam byl .Porovnávám s běžným Tilligem (83).Jestli,ale když položím vedle sebe dva pruty (75 a 83) bude rozdíl patrný netuším.
1,9 - 2,00 - 2,03 pro moje oko asi stejný
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník