Jirkátor píše:Jestli ti do toho můžu mluvit, tak si úplně na začátku ujasni, co vlastně od toho kolejiště chceš a očekáváš. Koukat na vlak jak jede krajinou, a bude ti vadit, že je jen jeden a krouží pořád dokola? Nebo bys raději simuloval provoz větší stanice, kde se potkává / střídá hodně vlaků? Chceš koukat jak se ti vlaky míjejí na dvojkolejné trati a ani nepotřebuješ mít viditelné nádraží? Taky si můžeš postavit lokálku s koncovou stanicí a malou vlečkou. Nebudu rozepisovat všechny možnosti a jejich vzájemné kombinace, ale předem si něco vyber a k tomu teprve hledej či vymýšlej kolejiště.
Pokud uvažuješ o podobném polotovaru, tak já to neodsuzuji, ale tak trochu u něj chybí ta radost a sebeuspokojení ze skutečnosti, že jsem to celé udělal sám. Také by to bylo relativně rychle hotové, což je vhodné pro sprintery, kteří nezvládnou supermaraton, kterým stavba kolejiště je a nedoběhli by až do cíle. U tohohle přilepíš koleje, zapojíš elektriku a elektroniku, postavíš pár domků a stromků a je hotovo.
Nejspíše kombinaci radosti ze stavění i pak z „hraní si“.
Tenhle polotovar by pro mě rozhodně sprint neznamenal, i tak by mi to dalo dost práce.