milan ferdián píše:Jestli jsis nevybral co už bylo zde prezentováno,nevím,nevím

.
Milan
To je právě ten problém. Vybral jsem toho hodně a vlastně nic. Lítám od jednoho plánu k druhému a stále se nemohu rozhodnout s čím začít. Mám strach, že pokud zvolím špatně a nebudu si vědět rady, skončí to u rozestavěného kolejiště které bude stát v rohu opřené o zeď. To nechci.
Chtěl jsem začít se Sluníčkem, tak jsem ho zkusmo hodil do AnyRail, ale když se mi ukázalo stoupání v některých místech až 4% opět jsem zapochyboval a tak je to pořad dokola.

Kouknu na Trixt a řeknu si není to pro začátek moc velké? atd. Krásných plánů je tu spousty jen nevím zda je jako úplný začátečník dokážu dokončit.
Proto jsem nakonec napsal sem a doufal od chytrých a zkušených hlav nakopnutí správným směrem. Něco jako když umíš h....o vykašli se na Velký Trixt udělej jednoduchý ovál a uč se, nebo tak něco.

Chápu, že říct někomu s čím začít je těžké. S čím jste třeba začínali vy? Je mi skoro 40, mám 10 let praxe u ČD jako průvodčí/vlakvedoucí a před tímhle projektem se cítím jak malé děcko.
Highway píše:Zdeňku, chtěl bych tě upozornit z Milanovo tvorby ještě na Šanov-(Švihov) (je v II. díle Plánků kolejišť). Do Šanova se mu vešla vratná smyčka a pěkná koncová stanice.
Šanov je krásný, ale já bych potřeboval kroužení pro děti. V Šanově bych musel přepřahat nebo sunout. To úplně nechci.
hopeter píše:Otázkou je co od kolejiště čekáš. Jestli kroužení pro děti nebo modelování skutečného provozu.
Já bych ti doporučil třeba tohle...
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=1&t=11169 Je to malé , hezké a šikovné. U malých kolejišť bývá na doraz stoupání a přístup do podzemí , tady se mě snad podařilo tento neduh vyřešit... Mám to ve stádiu projektu jen nakoupit materiál a začít. Zatím jsem stavbu odložil pro jiné projekty ale jednou to určitě postavím.

Taky pěkné kolejiště, ale kroužení by se odehrávalo větší částí ve spodní stanici takže pro děti nezáživné. Co chci od kolejiště? Ideálně viditelné kroužení pro děti a někde v horním patře druhá stanice pro posun pro tatínka. Nebo tak něco. Ve vlákně tvého projektu píše Rocky_MK nechceš to raději postavit z Kuehna?
V čem je Kuehn lepší než Tillig model?
Všem Vám děkuji za rychlou reakci a snahu pomoci dalšímu postiženému člověku.