modulová Stanice špičák velikost H0

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pát 29 črc, 2011 8:06 am

Ahoj všem po dlouhém :-) přemýšlení a kombinováním jsem se rozhodl pro následující projekt.
Místo stavby pokojového kolejiště jsem se rozhodl pro stavbu modulového kolejiště sestávajícího se z dvou stanic, Větší stanice má svůj vzor Blatno u Jesenice včetně točny a stání pro lokomotivy, a menší stanicí je stanice špičák u železné rudy. Stavbu započnu stanicí Špičák na kterou už mám připravené kostry modulů dle schemat na http://www.zababov.cz
plánek stanice je zde:

celkový plánek a uspořádání v místnosti je zde:

dodám snad je to že se jedná o velikost H0 kolejivo PECO CODE 100 použité výhybky jsou středního poloměru.

postupně budu dodávat fotky ze stavby modulů

zkušební zatím stále nedokončený modul krajiny rovný díl 400mm je zde:
http://pavmar.rajce.idnes.cz/modul_400mm/#
dnes je již zazeleněný.... přidám fotky.

Podklady pro stavbu jsou zde:
http://www.mapy.cz/#x=13.225449&y=49.16 ... 0.894612_6

fotky:
Blatno:
http://pavmar.rajce.idnes.cz/Blatno_u_Jesenice/

Špičák:
http://suhys.rajce.idnes.cz/Spicak/

neumím sem vložit PDF přílohy tak schema stanic bude později :-(
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pát 29 črc, 2011 8:14 am

H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 črc, 2011 8:17 am

Ufff,ani nevíš jak jsem rád ,že jsi přešel na moduly :wink:
edice "Plánky kolejišť"
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 9492
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pát 29 črc, 2011 8:21 am

Další schema je schema umístění modulů v místnosti, oblouky jsou napevno a nemodulové, a stanice bude možno použít v modulištích...

http://blatno-spicak.unas.cz/pdf/blatno-spicak.pdf

Ještě bych poděkovola Petrovi za vytvoření schema
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pát 29 črc, 2011 8:21 am

milan ferdián píše:Ufff,ani nevíš jak jsem rád ,že jsi přešel na moduly :wink:



No já také :-)
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pát 29 črc, 2011 2:52 pm

H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 31 črc, 2011 6:54 pm

Ahoj,
zrovna jsem se vrátil ze Šumavy. Špičák je fajn námět, bude i tunel (předpokládám, že bude až za křížení(nadjíždění) tratě? Blatno je taky dobré téma. Koukal jsem na rozmístění modulů, předpokládám, že Blatno je jen orientačně, ale proč je tak široké a proč máš obě stanice tak blízko sebe?
V té uličce u Špičáku se ani neprotáhneš.
Ty skryťáky v podobě megatočen jsou zajímavý, ale myslím, že dost krátký. Vím, že to je jen pro lokálku, ale stejně...A hlavní trať je jen ovál, tam Ti SN úplně chybí.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1605
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » pon 01 srp, 2011 10:48 am

Ahoj, no skryták by měl být právě pod tím špičákem na pevno a moduly rozebíratelné s možností provozu ne setkáních, a později to blatno...
Ty točny staní na nějaký motorák, krátký Mn vlak... počítám s možností procojení s hlavním SN pod špičákem tak aby se dalo vjíždět i na lokálkou do blatna...
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod saman55 » pon 01 srp, 2011 4:57 pm

Zdravím
Pokud bys potřeboval něco z Blatna dofotit,nebo zjistit tak se ozvi.Jsem tam každý den,jelikož je to má nástupní stanice jako elektrikáře SŽDC.
saman55
 
Příspěvky: 285
Registrován: čtv 07 říj, 2010 1:35 pm
Bydliště: Žihle - Plzeň sever

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » stř 03 srp, 2011 7:24 am

Děkuji Blatno není probém pracuji v Jesenici a tak to mám kousek :-) Spíše bych potřeboval ten Špičák... :-)
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » stř 03 srp, 2011 7:25 am

Přidávám další fotky stanice Blatno tentokrát focené z půdy nádražní budovy...

http://pavmar.rajce.idnes.cz/Blatno_poh ... dy_budovy/
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » stř 03 srp, 2011 7:34 am

v tomto albu budou postupně fotky ze stavby stanice Špičák

http://pavmar.rajce.idnes.cz/Stavba_mod ... ce_Spicak/
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » čtv 04 srp, 2011 6:16 am

Potřeboval bych poradit od zkušenějších, jedná se o to zda když stanice špičák je v rovině je nutné podkládat koleje nebo je položit přímo na 5mm překližku která je položena na celé ploše modulu, tak jak ukazuje fotka č.2 nebo zda dělat nějaké podloží korek použít nechci, jinak na každé straně stanice bude přechodový kus který bude mít normované rozhraní protože stanice aby se vešla nádražní budova je posunuta mimo osu modulu...
díky
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod vonBahnhof » čtv 04 srp, 2011 8:34 am

Ahoj,
dal bych mezi kolej a základní desku mezivrstvu, co utlumí vibrace. Viděl jsem použitý mirelon, tenký styrodur a tak. Myslím, že ta deska na modulu by při přímém kontaktu s kolejí fungovala jako ozvučnice a pěkně by ti to rachotilo:-) Já mám ve stanici (a použiju ho i na širé trati) podloží od Litomyského, je to korek s nějakým plastem, ale ty korek nechceš, jestli tomu dobře rozumím.
HO Lenz digital, IV./V. epocha, ČD, DB
http://von-bahnhof.rajce.net
Uživatelský avatar
vonBahnhof
 
Příspěvky: 120
Registrován: čtv 11 říj, 2007 4:02 pm
Bydliště: Zlínský kraj - Kroměřížsko

Re: modulová Stanice špičák velikost H0

Příspěvekod pavmar » čtv 04 srp, 2011 9:52 am

Ahoj nějaké podloží použiji sppíše mě šlo o to zda udělat jakýsi podklad pod koleje viz třeba kolega co dělá Loket v H0 také je prazentován zde kde má kolejivo umístěno na desku z latovky cca 15mm tl. ale ten má nádraží na vyvýšené části Špičák kromě rovného zhlaví vychází plochý, tak si myslím že by bylo zbytečné dodělávat další vrstvu třeba 15mm latovky že tech 5 mm překližky unese konstrukci stanice aniž by se to nějak kroutilo, modul je vyroben podle schematu zababova je dlouhý 1200mm a široký 500mm a má dvě výztuhy předělující modul na třetiny...
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar
 
Příspěvky: 207
Registrován: ned 10 úno, 2008 8:12 pm

Další

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Cendam a 3 návštevníků