Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod Tomáš » stř 04 dub, 2012 5:58 pm

airwar píše:
depo201 píše:Čau Ferdo, jenže to by zase neseděl jejich počet na stěně (myslím ty překrývací) :mrgreen:

Příště zkusím lépe :roll:

U těxchto malých detailů bych asi uvažoval jak to udělat jinak než lepením, možná by bylo nejlepší ty prkna naznačit pouze rytím v přesně daných vzdálenostech, tak jak to řeší plastikový modeláři, pravda místo lišty by tam byla díra, ale vzhledem k velikosti skutečné lyšty a míry zmenšení mě to příjde jako nejlepší řešení. Dělat výrazně širší prkna či jak radí Ferda výrazně větší cihly mě nějak nesedí.

Obdivuji vaše úsilí.Já nevím.Myslím,že je důležitý,jak to vypadá v celku,než vymýšlet tyto..pro mě nesmysly.Řekněme,že průměrný prkno,nebo "krajinka" má 10-15cm v šíři. no a v měřídku 1:120 je to nereálný počin.Mě se moc Michalova stavba líbí..Když jsem uvedl do reálu budovu "Budkovice"šlo mi spíš o to,aby budovu poznali všichni kdo jí znali.Jestli to je přesný klon v měřítku? není a ani mi o to nešlo.Lajcká veřejnost to stejně nepozná....řekl bych k tomu ještě toto...ten strom co roste vedle má větev úplně jinak než strom co jsem vymodeloval z drátů.
Michale pro mě určitě palec nahorů. :!: Zde na fóru se pochvaly nedočkáš :lol: o tom bych mohl vyprávět :mrgreen: Když se dva dívají na jednu věc,každý je vidí úplně jinak
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Mcx » stř 04 dub, 2012 6:54 pm

Není jednodušší než celý den řezat latě koupit něco vhodného od Litomyského (lipové dřevo) a věnovat ten čas něčemu co se nedá koupit :-).
Mcx

Příspěvekod MirekTT » stř 04 dub, 2012 8:36 pm

Mcx píše:Není jednodušší než celý den řezat latě koupit něco vhodného od Litomyského (lipové dřevo) a věnovat ten čas něčemu co se nedá koupit :-).

Rádi vyzkoušíme, zadej přesná objednací čísla zboží o kterém si myslíš, že by mohlo pasovat a mrknem na to. Pokud to bude rozměrově stravitelné, půjdem do toho. :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod radeksindy » stř 04 dub, 2012 9:35 pm

Rádi vyzkoušíme, zadej přesná objednací čísla zboží o kterém si myslíš, že by mohlo pasovat a mrknem na to.

A postavit byste to nechtěli ? :lol:

Co se podívat do výkresu a potom k Litomyskému a zjistíte, že k TT bude pasovat asi jen NESL D0306, tedy 0,3 x 0,6mm. Máte dvě možnosti. Buď je budete lepit naplocho a budete mít laťky široké 0,6mm (v TT odpovídá 72mm). Laťky nebyly úplně všude stejné, ale to je tak 2x větší než skutečnost. K tomu by bylo trochu zvětšit i prkna na stěně. Nebo je budete lepit na výšku a až bude hotová celá stěna, tak se položí na brusný papír a zbrousí na rozumnou tloušťku. Zbroušením lze dosáhnout tloušťky laťek kolem 0,2-0,3mm.
radeksindy

Příspěvekod MirekTT » stř 04 dub, 2012 10:24 pm

radeksindy píše:A postavit byste to nechtěli ? :lol: .

Se stejným sarkasmem jsem psal svou reakci na příspěvek od Mcx.
Celé je to humbuk kolem ničeho. Prkna na Michalově skladišti nepřirozeně zvětšil foťák. Ve skutečnosti to vypadá velmi dobře, z půl metru ještě líp a kdo nevěří, tak v Žebětíně to bude k vidění naživo 17. června.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod radeksindy » čtv 05 dub, 2012 11:47 am

Já jsem to nijak sarkasticky zase nemyslel, to bylo jen malé pošťouchnutí. I když věta "Prkna na Michalově skladišti nepřirozeně zvětšil foťák." vybízí k dalšímu pošťouchnutí :D

Laťky jsou prostě příliš široké, mnohde širší než prkno pod ním. Z fotky od Milana je vidět, jak by to mělo být. Samozřejmě každému se líbí něco jiného a pokud se to líbí autorovi, tak vše v naprostém pořádku. Ovšem tím, že to vytáhl na světlo konferenční, tak musí počítat, že někdo holt napíše "nelíbí" :)
radeksindy

Příspěvekod depo201 » čtv 05 dub, 2012 12:28 pm

Radku, fotil jsi někdy na makro detaily? :)

ideální lať je 0,25x0,25 s tím souhlasím a přiště to bude v měřítku :wink: , zatím v rámci testování postupů je výsledek naoko dostačující. Možná horší trojka ve škole :)
depo201

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 dub, 2012 3:14 pm

depo201 píše:Radku, fotil jsi někdy na makro detaily? :)

ideální lať je 0,25x0,25 s tím souhlasím a přiště to bude v měřítku

:o :o :o :o :roll:
Tomáš

Příspěvekod jafobe » čtv 05 dub, 2012 3:51 pm

depo201 píše:No, nesedí, to máte pravdu. Ono nařezat skalpelem ručně proužky papíru ještě tenší, je kumšt :)

možná by se ani nemuseli řezat tenčí proužky papíru, co třeba místo latí z papíru je vytvořit z přiměřeně silné nitě, zachovala by se i určitá plastičnost podobnější předloze, než kdyby se jen prkna naznačily zářezy
jafobe

Příspěvekod Mcx » čtv 05 dub, 2012 4:50 pm

Já myslel použít tady toto http://www.litomysky.cz/mat/midprkna.htm materiál Mid 4444, prkna jsou v TT 192 mm široká a to je OK, nic neřežu nic nelepím....., mám obdobu v H0 na skladišti a výtopně s vodárnou v Lipové.
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 05 dub, 2012 5:02 pm

Tady je to v H0 - stále rozestavěné skladiště :-), tam je trochu moc jemné,ale než to skládat....., na TT to bude akorát
Obrázek
Mcx

Příspěvekod pavel » čtv 05 dub, 2012 5:39 pm

Jak to tady čtu, tak začínám mít obavy, že i tady zachvíli budou "počítači nýtů" ( tady spíše hřebíků ) :roll:
pavel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 dub, 2012 6:56 pm

pavel píše:Jak to tady čtu, tak začínám mít obavy, že i tady zachvíli budou "počítači nýtů" ( tady spíše hřebíků ) :roll:

Ale není,jde o reálnost staveb.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 05 dub, 2012 7:32 pm

milan ferdián píše:
pavel píše:Jak to tady čtu, tak začínám mít obavy, že i tady zachvíli budou "počítači nýtů" ( tady spíše hřebíků ) :roll:

Ale není,jde o reálnost staveb.

Mě by zajímalo Milane,jak to děláte v "Nku",když Michal píše "ideální lať je 0,25x0,25 " v TT.
To mě připadá už dost divný.Ano souhlasím s tím,že se snažíme "o reálnost staveb",ale myslím,že v totálním přepočtu do měřítka to je ptákovina.Dyť laťka 0,25mm v celku totálně zanikne.Ta fotka co tu je nahoře,je focená na super makro.Reálně v oku nemáme super makro...takže nevím.. :wink:
Tomáš

Příspěvekod MAREKHO » čtv 05 dub, 2012 8:31 pm

Mcx píše:Tady je to v H0 - stále rozestavěné skladiště :-), tam je trochu moc jemné,ale než to skládat....., na TT to bude akorát
Obrázek

.....no ,nic ve zlém,ale ....ty podezdívkové kameny na rozích...,taky nic moc na první amatérský pohled... :roll: ,.---jinak hezké :P ...

nechci se zde hádat, jen jsem chtěl naznačit, že když člověk hledá chybu,vždycky ji najde... :roll: ,na makro fotce obzvlášť :o
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

PředchozíDalší

Zpět na Moduly