Moduly N

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly N

Příspěvekod HonzaM » stř 21 bře, 2018 9:15 am

Bann píše:O víkendu proběhlo další setkání N-kových modulářu tentokráte v Modleticích. Tady je krátké video.
M.

https://www.youtube.com/watch?v=y8aBwtxYHUg

Dojmy z mé náhodné přítomnosti v Modleticích: Layout byl poměrně rozsáhlý, složený z velmi pěkných modulů, na jeho velikost mi ale připadalo dost málo personálu. Z toho zřejmě vyplýval malý počet obsluhovaných stanic, vlastně to byly jen Neratovice a skryťák Pecka. A také chudý provoz. Vzpomínal jsem na časy, kdy bylo v sekci N-scale Zababova v layoutu několik obsuhovaných stanic (Lipová, Podolí, Filípkov a další) a byl dostatek strojvedoucích, jezdila spousta vlaků. Rozlehlá stanice Neratovice je parádní svým rozsahem (klobouk dolů a palec nahoru, Radku) a těším se až bude dokončena i krajina, ovšem stanice by si zasloužila by větší hustotu provozu, větší obsazenost staničních kolejí.
Honza
Naposledy upravil HonzaM dne čtv 22 bře, 2018 3:19 pm, celkově upraveno 2
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod milan ferdián » čtv 22 bře, 2018 7:37 am

HonzaM píše: Snad jednou budou překonány osobní animostity a nesnášenlivosti a podaří se uspořádat setkání na úrovni, na níž jsme byli zvyklí (moc v to ale nevěřím, někteří někdejší členové vykopali příliš velké příkopy a asi nedokážou překonat své ego ).
Honza

Směšná,hnusná pomluva a lež první třídy ze tvé strany :!: Já stojím za těmi kluky,rozumím jim proč tak jednali a jak jednali.
Kluci ty hluboké příkopy nevykopali :!: Ikdyž vzpomínky mám stále na ně matné,z vyprávění mé manželky se jedná o skvělé,pohodové a kamaradské kluky,kteří udělali kus práce v oblasti modulové železnice N-ka.
Jsou to srdcaři pravým coulem :!:
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod HonzaM » čtv 22 bře, 2018 10:07 am

milan ferdián píše:
HonzaM píše: Snad jednou budou překonány osobní animostity a nesnášenlivosti a podaří se uspořádat setkání na úrovni, na níž jsme byli zvyklí (moc v to ale nevěřím, někteří někdejší členové vykopali příliš velké příkopy a asi nedokážou překonat své ego ).
Honza

Směšná,hnusná pomluva a lež první třídy ze tvé strany :!: Já stojím za těmi kluky,rozumím jim proč tak jednali a jak jednali.
Kluci ty hluboké příkopy nevykopali :!: Ikdyž vzpomínky mám stále na ně matné,z vyprávění mé manželky se jedná o skvělé,pohodové a kamaradské kluky,kteří udělali kus práce v oblasti modulové železnice N-ka.
Jsou to srdcaři pravým coulem :!:
Milan

Milane, neznáš všechna fakta a souvislosti. Samozřejmě oceňuji práci, kterou udělali v oblasti modulové železnice.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Bann » čtv 22 bře, 2018 10:38 am

HonzaM píše:
Bann píše:O víkendu proběhlo další setkání N-kových modulářu tentokráte v Modleticích. Tady je krátké video.
M.

https://www.youtube.com/watch?v=y8aBwtxYHUg

Dojmy z mé náhodné přítomnosti v Modleticích: Layout byl poměrně rozsáhlý, složený z velmi pěkných modulů, na jeho velikost mi ale připadalo dost málo personálu. Z toho zřejmě vyplýval malý počet obsluhovaných stanic, vlastně to byly jen Neratovice a skryťák Pecka. A také chudý provoz. Vzpomínal jsem na časy, kdy bylo v sekci N-scale Zababova v layoutu několik obsuhovaných stanic (Lipová, Podolí, Filípkov a další) a byl dostatek strojvedoucích, jezdila sposta vlaků. Rozlehlá stanice Neratovice je parádní svým rozsahem (klobouk dolů a palec nahoru, Radku) a těším se až bude dokončena i krajina, ovšem stanice by si zasloužila by větší hustotu provozu, větší obsazenost staničních kolejí. Snad jednou budou překonány osobní animostity a nesnášenlivosti a podaří se uspořádat setkání na úrovni, na níž jsme byli zvyklí (moc v to ale nevěřím, někteří někdejší členové vykopali příliš velké příkopy a asi nedokážou překonat své ego ).
Honza

Hlavně, že Ty znáš všechny souvislosti než kritizuješ.... takto ty příkopy, o kterých hovoříš, jen prohlubuješ.

Setkání bylo, přesně na úrovni, na kteoru jsme zvyklí - tedy perfektní. Minimum obsazených stanic, aby co nejvíce účastníků mohlo jezdit v podstatě vše provoz na D3. Provoz postaven hlavně na manipulačních vlacích s minimem osobních jezdících tam a zpět (rychlík nebyl žádný). Takže paráda.

Nic Ti nebrání uspořádata setkání dle Tvých představách o kvalitě a nej kecat o tom, co by se mělo jak by to bylo nejlepší. To je pak pto ostatní nejlepší Tě nikam nezvat, aby to nemuseli poslouchat.

M.
Bann

Příspěvekod HonzaM » čtv 22 bře, 2018 2:56 pm

Bann píše: To je pak pto ostatní nejlepší Tě nikam nezvat, aby to nemuseli poslouchat.

V Modleticích jsem nikomu neřekl ani jedno kritické slovo ani jsem neudělal nic, co by mohlo komukoli z přtomných vadit. Takže nikdo nic poslouchat nemusel. V příspěvku jsem popsal moje dojmy, nic jsem nekritizoval. Provoz na setkáních v sekci N se ale hrozně změnil proti době kdy jsem do Zababova vstupoval.
Naposledy upravil HonzaM dne čtv 22 bře, 2018 10:52 pm, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » čtv 22 bře, 2018 10:50 pm

Bann píše:Setkání bylo, přesně na úrovni, na kteoru jsme zvyklí - tedy perfektní. Minimum obsazených stanic, aby co nejvíce účastníků mohlo jezdit v podstatě vše provoz na D3. Provoz postaven hlavně na manipulačních vlacích s minimem osobních jezdících tam a zpět (rychlík nebyl žádný). Takže paráda,

Nějak mi uniká jak je možné, že je najednou nejbáječnější mít provoz jen na D3 a bez obsluhovaných stanic, když dříve, dokud nás bylo víc, byli pokud si pamatuji všichni spokojeni s provozem odpovídajícím skutečné železnici, kde jsou hlavní tratě, vedlejší tratě, obsluhované stanice, jezdily tam rychlíky, osobáky, manipuláky, Pn. Nebo v ostatních klubech a sekcích jsou samí hlupáci, když ještě nepřišli na to, že je zbytečné mít obsluhované stanice? Jistě, když je málo lidí, nic jiného než spokojit se s D3 nezbývá.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 22 bře, 2018 10:57 pm

Je to marný, je to marný, je to marný...
Aneb...kdo nechce pochopit, nikdy nepochopí...
Dan Buchtela

Příspěvekod Bann » pát 23 bře, 2018 7:09 am

HonzaM píše:
Bann píše:Setkání bylo, přesně na úrovni, na kteoru jsme zvyklí - tedy perfektní. Minimum obsazených stanic, aby co nejvíce účastníků mohlo jezdit v podstatě vše provoz na D3. Provoz postaven hlavně na manipulačních vlacích s minimem osobních jezdících tam a zpět (rychlík nebyl žádný). Takže paráda,

Nějak mi uniká jak je možné, že je najednou nejbáječnější mít provoz jen na D3 a bez obsluhovaných stanic, když dříve, dokud nás bylo víc, byli pokud si pamatuji všichni spokojeni s provozem odpovídajícím skutečné železnici, kde jsou hlavní tratě, vedlejší tratě, obsluhované stanice, jezdily tam rychlíky, osobáky, manipuláky, Pn. Nebo v ostatních klubech a sekcích jsou samí hlupáci, když ještě nepřišli na to, že je zbytečné mít obsluhované stanice? Jistě, když je málo lidí, nic jiného než spokojit se s D3 nezbývá.

Jak píše Dan .. je to marný ....

ale zkusím to ještě jednou. Každému se líbí něco jiného ... nám D3 a mnipulace, Tobě jiný provoz. Proto méme vlastní setkání, kde jezdíme, jak se nám to líbí a Ty si udělej své sektání, kde se bude jezdit, jak to máš rád Ty. Prostě všem nevyhovovalo, jak to bylo (nebo se s přibývajícícmi zkušenostmi posunili) a tak jsme si vytvořili setkání dle našich představ. Ty si můžeš taky udělat setkání dle svých představ.

Howgh

M.
Bann

Příspěvekod HonzaM » pát 23 bře, 2018 7:19 am

Dan Buchtela píše:Je to marný, je to marný, je to marný...
Aneb...kdo nechce pochopit, nikdy nepochopí...

Máš pravdu, je to marný, víc lidí zřejmě neseženete a tak jinou možnost než soustředit se na D3 a vzdát se některých forem skutečného provozu nemáte. Tohle chápu velmi dobře a chápu proč nechcete aby to někdo zvenčí viděl. Nechápu že někomu takový omezený provoz stačí, v jiných klubech by se s tím nespokojili. N-kaŕů je prostě málo a najít dost těch kterým stačí tohle asi moc není. Je jasné proč nékteří kterým takový provoz nevyhovuje odešli a scházejí se jinde, třeba v Bystřici. Ale přeju vám ať si to užijete, nemrzí mne že taková setkání neuvidím.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » pát 23 bře, 2018 7:34 am

Bann píše:Ty si můžeš taky udělat setkání dle svých představ.
M.

Michlale, víš velice dobře jak málo N-kařů provozujících modulovku je a takovéhle knížeci rady (které opakuješ už po někoiikáté) jsou k ničemu. Naštestí je dost klubů větších měřitek kam je možné se podívat a potěšit se pohledem na skutečný provoz. O aktivní účast zájem nemám a nikomu do jeho provozu nemluvím, beru to tak, jak to je.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Dan Buchtela » pát 23 bře, 2018 8:42 am

HonzaM píše:... víc lidí zřejmě neseženete a tak jinou možnost než soustředit se na D3 a vzdát se některých forem skutečného provozu nemáte....
Honzo, budeš se divit, ale máme. Je evidentně těžké pro Tebe pochopit, že ježdění na D3 a především manipulace na spoustě zajímavě řešených nákladišť a vleček není z nouze ctnost, ale právě to, co nás baví. To, že to nebaví Tebe ještě neznamená, že to nemůže bavit někoho jiného.

A pokud jde o ty jiné možnosti, nic mi nebrání jako členovi FREMO zúčastnit se některého většího setkání v Německu a vzít s sebou případné další zájemce z řady mých kamarádů nebo prostě zorganizovat další velké pražské FREMO setkání. Mimochodem, Tebe jsem na žádném takovém zahraničním setkání nezaznamenal, když jsi také vstoupil do FREMO. Moc nechápu proč, když bys mohl a třeba tam našel to, po čem tady tak pláčeš...

Já přes možnosti FREMO přesto dávám poslední dobou přednost komornějším layoutům a podle toho si vybírám i svou účast v zahraničí. Tedy ne proto, že by to jinak nešlo, ale prostě proto, že chci!

Raději relaxuji na menším setkání, kde je vše provozně propracované do detailu (což chápu, že Ty neoceníš), kde se účastní kamarádi stejně naladění, na které se mohu spolehnout, že přiloží ruku k dílu, když je potřeba, že mají snahu učit se nové věci, že do všeho jen neplodně nekafrají, že dodržují dohodnutá pravidla a normy, že nemají potřebu v době stavby namísto pomoci ostatním obcházet je s chlubením a předváděním modelu, který si sami ani nepostavili atd atd...

Modulový provoz v našem chápání není veřejná výstava, jejímž cílem by bylo prohnání co největšího počtu vlaků po kolejích bez většího smyslu (proto jsou na minimum až někdy k nule omezeny třeba rychlíky a Pn vlaky, pokud si je samotná logika provozu přímo nevyžádá). Chápu, že pokud se pak na setkání objevíš jako náhodný nezvaný divák, nemusí se Ti to líbit, ale my se vskutku nescházíme a nestavíme layout kvůli Tvému potěšení, takže ani Tvá rádoby kritika na tom nic nezmění. Že je zcela nadlidský úkol Ti to vysvětlit, je evidentní, učinil jsem tímto ještě poslední pokus a stejně jako Michal jsem tímto tuto debatu za sebe uzavřel.

Je mi jasné, že zase budeš mít potřebu mít poslední slovo (nevím, jestli soutěžíš s někým v počtu příspěvků zde na fóru), ale více k danému tématu nemám co říci.
Dan Buchtela

Příspěvekod Vaclav86cz » pát 23 bře, 2018 10:20 am

Hodně pěkně jsi to napsal Dane.

Bohužel Honza některé věci nechápe a ani mé oblíbené pořekadlo chytrému napověz, blbého kopni nefunguje.
Když jsme se mu snažili naznačit, že dveře do Bystřice nejsou pro něho otevřené, tak to nepochopil. Až jsme mu to musel napsat na přímo, že tam není vítán. A s takovou co předvádí ani nebude vítán.
Každému vyhovuje něco jiného, ale to co je hlavní a je jedno jestli to jsou lidi kolem Dana nebo Franty a nebo kolem Libora je to s kým tam jsem. Pokud je tam dobrá parta lidí a chci s nimi být a oni se mnou, tak pak mě ani nevadí, že provoz není tak jak bych si to zrovna přál.

Pár slov kolem Bysřice která jak sleduji pořád některým leží v žaludku.
Bystřice není klub. Je to parta lidí kolem Libora jenž nechtěli po opuštění zababova mít doma jen tak položené moduly a modely ale chtěli něco tvořit a potkávat se. Není to truc podnik vůči zababovu, nebo jiným modelářským spolkům. Někteří byly donedávna členy zababova, někteří jezdí aktivně na N-kové setkání. Někteří jsou i v jiných modelářských klubech. Bystřice pro nás není jenom místo kde se pracuje na modulech a dělají malé jezdící akce, ale je to místo, kam jezdíme odpočívat. Proto se nedivte, že neděláme žádné akce pro veřejnost ať laickou, nebo "odbornou". Že nemáme zatím zájem jezdit někam jinam a že fungujeme tak jak fungujeme. Pro některé jsou dveře otevřeny (když tam jsme) pro některé zavřeny. Tak to prostě je.
Doufám, že to pochopil i Honza M...

P.S.: Poslední slovo mít nebude! :-D :-D :-D
Vaclav86cz

Příspěvekod Bann » pon 29 říj, 2018 3:26 pm

Tedy je krátké video z víkendového setkání N-kových modlů v Mohelně, tentokráte v kompletně v parním provozu.

https://www.youtube.com/watch?v=07xnRDIq-LI

M.
Bann

Příspěvekod Bann » pát 29 bře, 2019 7:11 pm

Zde je odkaz na video z tradičního únorového setkání v Blansku.

https://www.youtube.com/watch?v=YFnbOou ... Om76_0gKWU
Bann

Příspěvekod milan ferdián » pon 28 říj, 2019 6:15 pm

Zámek Lobeč 27.10.2019
"...Ex370 PANNONIA právě překročil státní hranice ČSSR a NDR a míří dále na sever..." a....
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly