Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 kvě, 2009 2:18 pm

Zdenek Valter píše:Milane jak by se změnily poměry stanice kdyby tam byly třeba EW 3 ?

Určitě délkově dopravní koleje ,které by se zkrátily ve stanici.A u modulu s odbočkou ,z důvodu normovaného poloměru oblouku celkovou délkou modulu odbočky by se protáhly.
Naposledy upravil milan ferdián dne pon 25 kvě, 2009 2:30 pm, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Lipov

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 kvě, 2009 2:27 pm

Irudzi píše:Chtěl bych tímto Milanovi velice poděkovat za opravdu krásný a víceúčelový návrh stanice, který je zpracován podle mnou zvolených požadavků a představ. Milan to opět zvládl v profi kvalitě a zaslouží si nejen můj obdiv a velký dík za to, že pro nás modeláře tvoří takovéto oku lahodící obrázky :!: Když jsem ráno v práci otevřel poštu a uviděl stanici už se mi vůbec nic nechtělo dělat a celé dopoledne přemýšlím nad vytištěným plánkem....co a jak ( snad na to zaměstnavatel nedojde :roll: ). Resp. už bych nejraději zase stál u formátovací pily a řezal a řezal. :wink:

Není zač,ale ať kvůli mě nepřijdeš o práci... :D To by jsi musel potom fakt stát celý den jen u té formátovky a tam není počítač.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

styčný profil TT

Příspěvekod jaryn » pát 19 čer, 2009 8:54 am

Ahoj, existuje nějaká "domácí" norma pro styčný profil 2kolejného modulu v TT? Jediné, co jsem našel, je u německých kolegů:
www.bdef.org/pages/akm/agbm_ph03-v1.pdf
http://www.pfeiftafel.de/modulnorm/

Plánuju na podzim začít se stavbou. Sice zatím jen pro vlastní potěšení, ale proč si do budoucna uzavírat i jiné možnosti...

Dík za případné info.
jaryn

Modul

Příspěvekod milan ferdián » ned 28 čer, 2009 8:33 pm

VIZOVICE_HO/1:87-4000*500-PILZ/HO-ELITE-15°/mlha (sekce SLOVÁCKO)

ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 28 čer, 2009 9:05 pm

Pěkné, kde nakládá Rudolf Jelínek?
Škoda, že stejně jako Lipov, jsou použity malé poloměry a velké úhly výhybek. "Přímý vlak z Vizovic" by mohl být na setkáních zajímavým zpestřením :D
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 29 čer, 2009 2:50 am

Michal Šuhajda píše:Pěkné, kde nakládá Rudolf Jelínek?
Škoda, že stejně jako Lipov, jsou použity malé poloměry a velké úhly výhybek. "Přímý vlak z Vizovic" by mohl být na setkáních zajímavým zpestřením :D

Asi sú na Slovácku, na tom zle... :D Treba sa otazat stryca Halušky,jak sú na tom s vekslama... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pon 29 čer, 2009 3:48 pm

Dobře Milánku,dobře,je vidět ,že ti to přece jenom nedalo,jinak už kupuju jenom vozy Pao,sergeja mám,vlak z vizovic bude na setkání velmi vítaný
mlha

Příspěvekod Jarda H. » pon 29 čer, 2009 4:51 pm

mlha píše:Dobře Milánku,dobře,je vidět ,že ti to přece jenom nedalo,jinak už kupuju jenom vozy Pao,sergeja mám,vlak z vizovic bude na setkání velmi vítaný

Jenom ho neohlašuj jako osobní vlak tak jak, ho hlásil Smoljak ve filmu :lol: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » pon 29 čer, 2009 5:43 pm

mlha píše:Dobře Milánku,dobře,je vidět ,že ti to přece jenom nedalo,

No nedalo,poděkujte Peťovi,protože musel proměřovat vitriny,tak jsem měl chvilku.A pak jsem si vzpoměl ,co když se Zdeňkem náhodou přijedem na inspekci a jak vás znám něco by jste nám určitě něco dobrého provedli.. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pon 29 čer, 2009 6:48 pm

Něčím vás namažeme :D
mlha

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 29 čer, 2009 7:45 pm

mlha píše:Něčím vás namažeme :D

Tož chlapi opatrně - my toho moc nesnesem, abychom pak nechtěli natahovat a rovnat ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod radekkrupka » pon 29 čer, 2009 7:54 pm

Super plánek, moje srdce Zlíňáka skáče radostí :)

Dotaz - modul je zamýšlen jako koncová stanice (realita) nebo mezilehlá (plány Bati do budoucna)?
radekkrupka

Příspěvekod milan ferdián » úte 30 čer, 2009 2:48 am

radekkrupka píše:Super plánek, moje srdce Zlíňáka skáče radostí :)

Dotaz - modul je zamýšlen jako koncová stanice (realita) nebo mezilehlá (plány Bati do budoucna)?

Původně ,jako koncový,ale mlha chce ze stanice udělat mezilehlou,proto ten prázdný díl napravo.Kdyby šlo o Baťu,stanice by vypadala dle nového projektu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Holahola

Příspěvekod Irudzi » úte 30 čer, 2009 5:43 pm

Tož ogaři, kolik se dá na takový vůz naložit dobré slivovice, nebo krásného vína :?: Inspekce je každou pádně vítaná, pokud ale pojedete určitě si nezapomeňte vzít s sebou galoše, bo module budů v nejbližší době silně zaneřáděné bahnem. Ostatně co očekávat za terén na stavbě, že.?

Chybu ve volbě výhybek, které jsou pro Fremo nepoužitelné uznávám, ale....co už. :roll: doba je zlá a veksle drahé.

Mlhovi gratuluji k hezké stanici Vizovice a nápadu na její realizaci. Ovšem největší dík patří opět Milanovi Ferdiánovi za to, že se o sekci Slovácko se Zdenou Valtrem tak pěkně starají :wink:
Irudzi

Příspěvekod cipisekmp » stř 01 črc, 2009 10:46 am

Ahoj, jsme tu vice ci mene kritizovani za zvoleny druh vyhybek. Zajima me jestli ty nase vyhybky maji nejaky technicky problem (nemozne projeti urcityma loko ci vagony, spatne elektro vlastnosti nebo jiny) nebo se nepouzivaji v zababove jen kvuli rekneme nemodelovosti ci pod problemu. Diky Cipisek
cipisekmp

PředchozíDalší

Zpět na Moduly