žst.LIPOVÁ_N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod Pavel-HP » úte 02 úno, 2010 9:38 pm

Pája píše::shock: Milane,že se mi to jen zdá,že používáš dráty a ne licny,že jo?Ty se nebojíš,že to uklepeš?Já bych ani na stabilně uložený kolejiště nepoužil drátky,ale právě ty licny/lanka.

Někdo holt umí víc se dřevem a někdo zase ... :idea:
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Dan Buchtela » úte 02 úno, 2010 10:29 pm

Pája píše::shock: Milane,že se mi to jen zdá,že používáš dráty a ne licny,že jo?Ty se nebojíš,že to uklepeš?Já bych ani na stabilně uložený kolejiště nepoužil drátky,ale právě ty licny/lanka.

Pájo, ke svodům od kolejí používám na modulech dráty ke svorkovnici, dál už pak lanka. Na žádném z mých modulů, z nichž některé už za 7 let nacestovaly tisíce kilometrů, k žádnému vyklepání dosud nedošlo. Mimochodem, stejně jako Milan mám těsně pod kolejnici průchod překližkou fixován tavným lepidlem.
Dan Buchtela

Příspěvekod Radek Mende » stř 03 úno, 2010 4:01 am

Milane,co kdyby jsi ty dráty k těm svorkovnicím natáhl přímo,ať to nějak vypadá a zapadne to k těm modulům co dělal Libor? :lol: :lol:
Já vím,že ty klikyháky mají jistě svůj význam,ale přece.
X1 (J,K) na pravé straně bych zapojil do jedné svorkovnice ,a z ní rovnou kabel s banánky cca 15 cm přes čelo .
Dráty pro detekci by šly také zapojit rovnou do modulu,alespoň to tak vypadá.
Nic ve zlém,já už jiný nebudu. :lol:
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Provizorní zapojení

Příspěvekod Doja » stř 03 úno, 2010 7:45 am

Milan to určitě zatím zapojuje provizorně. Nejdříve to musíme zkontrolovat provozem a pak dojde k finálnímu rovnoměrnému zapojení.
Doja

Re: Provizorní zapojení

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 úno, 2010 2:07 pm

Doja píše:Milan to určitě zatím zapojuje provizorně. Nejdříve to musíme zkontrolovat provozem a pak dojde k finálnímu rovnoměrnému zapojení.

Na 50% bingo.Já to mám trochu jinač vymyšlené.Nezapomeňte ,že nevidíte ostatní rozmístěné elektronické komponnety,nemluvě ,že Libor mi zatím nedodal ještě mechanické návěstidla.Vydržte do další aktualizace.. :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 úno, 2010 11:31 pm

Je půlnoc a zde je dvanáctá aktualizace:Fakt nechtěl jsem stavět druhý TEMELÍN ,jen rozvod X1 :(

http://milanf.rajce.net/ODRY_TREMESNA_II
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jura » čtv 04 úno, 2010 4:28 pm

Zdravím Milane. Koukám jak to odsejpá, zatím moc pěkná práce. Co se týká toho zapojení, tak tě můžu uklidnit. Stojím před zapojením kolejí ve skryťáku na modulu depa. Dlouho jsem zvažoval jak na to a nakonec jsem včera pořídil klasické svorkovnice (čolády). Držím palce do dalšího úsilí.

P.S. Škoda té časové tísně. Byli bychom rádi, kdyby už nešlo jen o setkávání Ostraváků :wink:
Jura

Příspěvekod boy.rough » čtv 04 úno, 2010 4:34 pm

Kurňa, chlapi, kde na to berete čas?
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 úno, 2010 5:32 pm

boy.rough píše:Kurňa, chlapi, kde na to berete čas?

My ho neberem,my ho krademe... :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 úno, 2010 5:37 pm

Jura píše:Zdravím Milane. Koukám jak to odsejpá, zatím moc pěkná práce. Co se týká toho zapojení, tak tě můžu uklidnit. Stojím před zapojením kolejí ve skryťáku na modulu depa. Dlouho jsem zvažoval jak na to a nakonec jsem včera pořídil klasické svorkovnice (čolády). Držím palce do dalšího úsilí.

P.S. Škoda té časové tísně. Byli bychom rádi, kdyby už nešlo jen o setkávání Ostraváků :wink:

Já tě též zdravím Juro,můžu ti říct,že až mi zase někdo řekne ,že digitál je jen o dvou drátech,tak ho šupito presto pošlu do Opavy... :D U zapojování kolejí ve skryťáku ,to chce maximum soustředěnosti.No s tím setkáním,rád bych se s Vámi se všemi i s tebou sešel.Ale kdy?Nedělní termín mi moc nesedí,protože musím na druhý den zařezávat.Ferda nás sice odveze i přiveze zpět,za což mu děkuji,ale jak píšeš ,ten čas. :(
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » čtv 04 úno, 2010 5:48 pm

milan ferdián píše:Nedělní termín mi moc nesedí,protože musím na druhý den zařezávat. :(

Jestli musíš zařezávat další moduly, pak by to byla omluva. Jestli myslíš zařezávat v práci, tak je to výmluva. To totiž musíme všichni (někteří ve škole).

Celý problém je v plánování: Neděle ráno - nalepím coje potřeba, dobře zatížím a pak odpoledne u Helbicha počkám až mi to uschne :D .
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 úno, 2010 9:22 pm

Třinácta a závěřečná aktualizace:Sedím se u modulu odbočky,ovládačem pouštím lokomotivu společnosti CONRAIL,banánkama si přehazuji výhybky,koukám ,jak vše fachčí,sice bez digitálu,ale ten není podstatný do začlenění do layoutu, dávám si na košt doušek SCOTCH WHISKY,relaxuji před dalším marathonem ,co mě čeká :wink: .No a až manželka mi dnes možná vrátí foťák ,tak hodím ještě foto zátiší.... :D :D :D

http://milanf.rajce.net/ODRY_TREMESNA_II

Mládeži nepřístupno :!: :!: :!:

Upoutávka:..zátiší odbočky ODRY...

Obrázek
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod petrh » čtv 04 úno, 2010 9:28 pm

gratulace, tri krasne veci na jedne fotce:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod milan ferdián » pát 05 úno, 2010 5:12 am

Ferda píše:
milan ferdián píše:Nedělní termín mi moc nesedí,protože musím na druhý den zařezávat. :(

Jestli musíš zařezávat další moduly, pak by to byla omluva. Jestli myslíš zařezávat v práci, tak je to výmluva. To totiž musíme všichni (někteří ve škole).

Celý problém je v plánování: Neděle ráno - nalepím coje potřeba, dobře zatížím a pak odpoledne u Helbicha počkám až mi to uschne :D .

Hmm a kterou práci mam vynechat :?: :D :D :D Jo modeláři ,vy se máte :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 06 úno, 2010 1:57 pm

Kapitola první:Zde již tak stavba stanice nepůjde tak rychle ,protože si musím plnit další povinnosti (pavmar,chameleon,František,publikace,HELBICH atd.),tak zde bude aktualizace sem tam ,jak mi to čas dovolí.
Protože odbočka ODRY mi vzala dvě výhybky ze stanice,musel jsem přeložit vlečku do uhelných skladů na druhou stranu,což nejsem moc z toho nadšeny.Měl jsem malé pokušení stanici rozšířit stanici o jednu dopravní kolej,ale po zkušenostech z předešlého projektu,kdy se jen stále upravovalo a potom nebylo z toho nic,tak jsem si řekl ne Vždyť tato stanice je určena pro provoz na lokálkových tratí.Tady zde maximálně můžou jezdit jen spěšné motorové vlaky. :D

http://milanf.rajce.net/zst.TREMESNA_II

Obrázek

Druhá verze.

Obrázek

Upoutávka:...a na začátku modelového světa 1:160 byla jen překližka a stvořitel (železniční modelář)....a rozhodli se tvořit.... :D

Obrázek
Naposledy upravil milan ferdián dne sob 06 úno, 2010 6:53 pm, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly