Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod Tomas_C. » ned 26 čer, 2011 5:48 pm

Jak zrušil...co zrušil...proč cenzura...Mnitkovi poznámky přeci nejsou na cenzuru... :oops: :oops: :oops:
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod milan ferdián » ned 26 čer, 2011 5:50 pm

Tomas_C. píše:Jak zrušil...co zrušil...proč cenzura...Mnitkovi poznámky přeci nejsou na cenzuru... :oops: :oops: :oops:

Poznámky ne,ale daná příloha již ano...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomas_C. » ned 26 čer, 2011 5:53 pm

No a jelikož jsme ji nestihli ani vidět tak ji ani neuvidíme... :idea:
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Lubomír » ned 26 čer, 2011 5:53 pm

Strážní domek 50 u Hevlína hotov.
P1020378.JPG
P1020378.JPG (241.46 KiB) Zobrazeno 4835 krát

Práce na tělese železničního spodku doznávají finálních podob.
P1020347.JPG
P1020347.JPG (241.15 KiB) Zobrazeno 4835 krát
Lubomír

Příspěvekod Tomas_C. » ned 26 čer, 2011 5:59 pm

Nádhera..mi jdem cestou opačnou nejdřív koleje a pak ten zbytek...a ty pěkně zgruntu...chválím a těším se na připojení...
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod milan ferdián » ned 26 čer, 2011 6:02 pm

Nemám slov,rodí se něco překrásného.Téčkaři no,vidím ,že jste nasadili vysoko laťku :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Lubomír » ned 26 čer, 2011 6:16 pm

Můj názor k plánování a toho, že bychom měli hledět rozdělané práce a nesnít nad nereálnými projekty jest takovýto: Od prvotní myšlenky stavbu realizovat po vydání stavebního povolení manželkou je spoustu práce a vše je třeba řádně zhodnotit, rozmyslit si a navrhnout. Proto možná ty silácké řeči, kdo každý co postaví a chtěl by postavit za stanici. Tvorba plánů na Hevlín mi trvala bezmála dva roky, během které jsem shromažďoval informace, historické fotografie a dokumenty, jak ta stanice by měla v konkrétním období vypadat. Vám to možná nepřijde, ale dopátrat se třeba, jak daná stanice technologicky fungovala, jaké měla zabezpečovací zařízení má přímý vliv na samotné ovládáni stanice, které budu muset také nějak navrhnout. V dostatečném přesdstihu také doporučuji zahájit stavbu budov. Taková budova malého nádražíčka zabere bezmála rok práce, další stavby druhý rok. Sečteno, podtrženo, můj odhad na malé nádraží je okolo šesti let. O stanicíh typu Hrušovany nad Jevišovkou nebo o něco menší Moravské Bránice ani nemluvím... No a za dobu oněch pěti, šesti let je dle mého názoru stavba krajinného modulu, jehož pracnost odhaduji tak na půl roku maximálně, banalita. Proto možná by nebylo k zahození, již o nějaké stanici alespoň diskutovat. A k tomu si myslím, toto fórum slouží...
Z traťových modulů mám po stanici Hevlín v plánu soumodulí dvou modulů s cihlovým mostem, jehož výkres jsem výše zveřejňoval.
Lubomír

Příspěvekod Lubomír » ned 26 čer, 2011 6:22 pm

Tomas_C. píše:...a ty pěkně zgruntu...

No Tome C, myslím však že ty také děláš prvně spodek a pak svršek. Tak to také má být... :)
Lubomír

Příspěvekod Ferda » ned 26 čer, 2011 7:34 pm

Fortelná a čistá práce :!:

Za mě, palec nahoru :!:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod MirekTT » ned 26 čer, 2011 8:34 pm

Pěkné Lubomíre :!:
Já přiznávám na rovinu, že dělat plány dva roky a schánět vše okolo bych asi nedokázal.
S těmi budovami máš pravdu. Myslím, že zesjízdnit spodek je jedna věc a pak to dodělat věc druhá. Proti tomuto je právě dobrá terapie pro nás netrpělivé dělat zatím neefektní traťové moduly. Až pak ty složitější se stavbama.
Jestli se já něčeho na Pavlovicích bojím, tak nádražních lamp. Zatím se mi žádná kupovaná nelíbila.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mildas » ned 26 čer, 2011 10:43 pm

já tomu rozumím, sám sháním podklady a výkresy k původnímu Ivančickýmu viaduktu už několik let a pořád nejsem spokojený. Stejně tak nemůžu nikde získat fotku původního příhradového mostu nad údolím Chvojnice mezi Kralicemi a Rapoticemi na trati 240. Takže pokud někdo něco máte, sem s tím.
N & TT
mildas

Příspěvekod depo201 » pon 27 čer, 2011 5:37 am

Lubomíre parádní práce, vždycky když to vidím, tak je motivací se alespoň trošku přiblížit :!:

Osobně nechávám budovy až nakonec, doufám, že se budu moct něčemu přiučit.
Až budeme mít zase nějakej sraz, mohl by jsi přinést svoje skladiště jako předlohu, když budeme stejné stavět já i Mirek.
depo201

Příspěvekod Lubomír » pon 27 čer, 2011 6:12 am

Ivančický most: http://anno.onb.ac.at/cgi-content/anno-plus?apm=0&aid=abz&datum=1870&zoom=2
Nutno zvolit Inhalt a v podnadpisu Brückenbauten již intuitivně Viaduct uber Iglava...
Výkresy poměrně solidní. Svého času jsem viděl nádherný pohledový výkres na aukru, ale dotyčná za něj žádala několik tisíc, tak jsem myšlenku koupit jej opustil. (Nechápu, jak někdo může takto obchodovat s historií.) Mám také celkem dost pohlednic, které jsem našel na burzách, pohlednice tohoto mostu jsou docela levné, protože jich je mraky.

Někdo se tu zmiňoval o eventualitě stavět Grešlové Mýto. Možná napomůže článek kolegy Vládi o tamní vodárně. Přihodil jsem k němu pěkný výkres vodárny s čerpárnou a situací celé stanice.
http://kubickaparabola.wz.cz/spolek_ocl01/ocl01.htm

Nechte chválu kluci, má to přece jen mouchy. Závětří u domku jsem si musel vymyslet, protože jsem měl jen půdorys a stříkaná hrubá fasáda měla být zjevně šedá, jak teď zjišťuji podle dalších nových historických informací. Línej jsem však jej stavět znova. Zřejmě dva roky na přípravu je málo...

Na budovy by bylo nejlepší udělat soustředění na pár dní na chatě nebo na nějakém nádraží JHMD. Nečekám ale, že by nám to manželky schválily... Budeme se muset spokojit s něčím skromnějším, až se shodneme na termínu. Já nemohu od začátku července do 24. Pak by to šlo. Nebo až po prázdninách.
Lubomír

Příspěvekod MirekTT » pon 27 čer, 2011 6:37 am

Lubomír píše:Na budovy by bylo nejlepší udělat soustředění na pár dní na chatě nebo na nějakém nádraží JHMD. Nečekám ale, že by nám to manželky schválily... .

Hm. A co společná dovča? Najmout chatu někde na Vranově. Baby z děckama by se dovolenkovaly a my..................né, té blbej nápad, to by neklaplo :(
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Ferda » pon 27 čer, 2011 7:40 am

MirekTT píše:
Lubomír píše:Na budovy by bylo nejlepší udělat soustředění na pár dní na chatě nebo na nějakém nádraží JHMD. Nečekám ale, že by nám to manželky schválily... .

Hm. A co společná dovča? Najmout chatu někde na Vranově. Baby z děckama by se dovolenkovaly a my..................né, té blbej nápad, to by neklaplo :(

Skoro správný přístup!

Úplně správný je poslat na dovču jen manželky. :wink:
Cestou na váš sraz jsem vyklopil manželku s mládětem na letišti a mám až do 24.7. volno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly