Stále zvažuji do jaké stanice se pustit, mám tu 8 vexlí EW2 asi 8 vexlí EW3 a okolo 10ti EW1, takže poměrně slušný počet.
bodlo by X-náct traťových modulů

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Stále zvažuji do jaké stanice se pustit, mám tu 8 vexlí EW2 asi 8 vexlí EW3 a okolo 10ti EW1, takže poměrně slušný počet.
freekey píše:Stále zvažuji do jaké stanice se pustit, mám tu 8 vexlí EW2 asi 8 vexlí EW3 a okolo 10ti EW1, takže poměrně slušný počet.
V hledáčku mám následující stanice:
...
Moravské Bránice
+ Velmi atraktivní a složitá stanice
+ Odbočná stanice
- Budova bude opravdu náročná na stavbu
- Strašně velká stanice, bude se muset hodně zmenšovat
mnitka píše:bodlo by X-náct traťových modulů
Krajinné moduly mají větší prioritu
freekey píše:
Hrušovany nad Jevišovkou
+ Hodila by se k Hevlínu
+ Depo (ale bez točny)
+ Obrovské provozní možnosti
+ Romantický most nad nádražím končící v lese
- Nutno zjednodušit, stanice je obrovská
- Spousta staveb bez podkladů
- Asi jako na jedinou stanici bych musel dokupovat ještě spoustu vexlí
- Není tam točna
airwar píše:...mnitka píše:bodlo by X-náct traťových modulů
Vidím to stejně, asi upřednostním stavbu několika bezefektových modulů před stavbou stanice, ta klidně ještě nějaký pátek počká. Uvažuji že bych dal i nějakou zatáčku, spíš dvě (R700/45st + R1000/45st). Počítám že se TomášC. taky přiodá a myslím že něco sliboval i Michal. Krajinné moduly mají větší prioritu.
Tomas_C. píše:airwar píše:...mnitka píše:bodlo by X-náct traťových modulů
Vidím to stejně, asi upřednostním stavbu několika bezefektových modulů před stavbou stanice, ta klidně ještě nějaký pátek počká. Uvažuji že bych dal i nějakou zatáčku, spíš dvě (R700/45st + R1000/45st). Počítám že se TomášC. taky přiodá a myslím že něco sliboval i Michal. Krajinné moduly mají větší prioritu.
konečně slovo do pranice..
Tome udělat svůj domací projekt formou modifikace do modulovky...to ti musím jinak než schválit....
to freekey...zkus zrobit opravdu nejdřív pár nebo dva páry tolik potřebných modulů....
...budeme ti vděčni a náš projekt brněnské modulovky se opravdu potom pohne...
nemužeme si diletantsky dělat co se nám líbí...je potřeba opravdu každý projekt schválit u piva aby to vše pak mělo nějaký smysl...takže já bych rád udělal dvě R 1000/45 plus pomůžu Mnitkovi s tím skryťáčkem...a někdy v delším horizontu můžem mluvit o další stanici pro freekyho...s tím, že bychom mu ji pořádně prodrbali a zkritizoavali...
Lubomír píše:Hrušovany nad Jevišovkou: mám výkresy tuším všech budov, stavědel i zařízení z období konce války. Mrzí mě ale, že tam není křižovatková výhybka.
MirekTT píše:...Jak se tedy domluvíme na přířez? Já mám požadavek na tři staniční moduly po 80ti cm, možná čtyři, pokud bych nepoužil ten Michalův, co tu mám. Mělo by se to začít pomalu sumarizovat a zadat výrobu, ať se pohnem.
Možná bych se toho ujal komplet. Jisté možnosti by tu byly, jen bych potřeboval výkresy ploten a dílů. Vy Brňáci byste zase mohli sehnat nohy, zátky a držáky....
airwar píše:Takže takové malé zhrnutí a zvážení kterým směrem se dát pokud jde o umístění držáku noh. Takže nejdříve náhled samotného modulu a umístění držáků noh. Výztužná vodorovná žebra jsou široká 60mm.
A takto by vypadal řez modulom pokud dáme na dolní hranu modulu, dolní žebro bude kratší, přidá se malá výztuha, a noha bude výztužným prvkem, červené je čelo, oranžový držák a žlutý samotný modul, modrá je noha tmavěji modré jsou šrouby, těch může jich být ale víc, nebo můžeme spoléhat jen na lepený spoj, to je věc individuálního přístupu. Výhoda tohoto řešení je možná tvorba hlubšího údolí, pevnost by měla být stejná.
A tady řešení kdy je držák nohy vložen mezi horní a dolní výztužné žebro, v dolním žebru bude otvor na nohu. Pevnost by měla být stejná jako u předchozího řešení, vypadne jedna pidivýztuha, údolí nebude moci být tak hluboké, výška 74 mm odpovídá výšce hrany náspu N u normo čela.
Takže si vyberte řešení a já k němu namaluji výkresy. Montážně budou obě řešení srovnatelná náročností, držáky noh musí být vyrobeny v obou případech a maximální přesností protože do modulu zapadnou naknop vždy minimálně ze dvou hran. Horní výztužné čelo bude mít funkci zarážky nohy, u druhé verze bude možní zasunout nohu o 12 mm hlouběji, to by neměl být problém kompenzovat aretačním šroubem nohy.
milan ferdián píše: příspěvek jsem zrušil....... myslel s nadsázkou,bohužel.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků