Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod mnitka » pát 24 čer, 2011 5:28 pm

Stále zvažuji do jaké stanice se pustit, mám tu 8 vexlí EW2 asi 8 vexlí EW3 a okolo 10ti EW1, takže poměrně slušný počet.

bodlo by X-náct traťových modulů :!:
mnitka

Příspěvekod airwar » pát 24 čer, 2011 5:36 pm

freekey píše:Stále zvažuji do jaké stanice se pustit, mám tu 8 vexlí EW2 asi 8 vexlí EW3 a okolo 10ti EW1, takže poměrně slušný počet.

V hledáčku mám následující stanice:

...

Moravské Bránice
+ Velmi atraktivní a složitá stanice
+ Odbočná stanice
- Budova bude opravdu náročná na stavbu
- Strašně velká stanice, bude se muset hodně zmenšovat

Moravské Bránice mám v plánu jako domácí projekt a řeším jak ho udělat do kolejiště jako moduly. Počítám s délkovou redukcí v poměru 1:2, i tak bude celková délka asi 2,7 metru.

mnitka píše:bodlo by X-náct traťových modulů :!:

Vidím to stejně, asi upřednostním stavbu několika bezefektových modulů před stavbou stanice, ta klidně ještě nějaký pátek počká. Uvažuji že bych dal i nějakou zatáčku, spíš dvě (R700/45st + R1000/45st). Počítám že se TomášC. taky přiodá a myslím že něco sliboval i Michal. Krajinné moduly mají větší prioritu.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod mnitka » pát 24 čer, 2011 5:39 pm

Krajinné moduly mají větší prioritu

Jéééééééé, konečně se někdo chytnul mých poznámek
mnitka

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 čer, 2011 6:45 pm

freekey píše:
Hrušovany nad Jevišovkou
+ Hodila by se k Hevlínu
+ Depo (ale bez točny)
+ Obrovské provozní možnosti
+ Romantický most nad nádražím končící v lese
- Nutno zjednodušit, stanice je obrovská
- Spousta staveb bez podkladů
- Asi jako na jedinou stanici bych musel dokupovat ještě spoustu vexlí
- Není tam točna

Ale točna tam byla... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomas_C. » pát 24 čer, 2011 7:27 pm

airwar píše:...

Vidím to stejně, asi upřednostním stavbu několika bezefektových modulů před stavbou stanice, ta klidně ještě nějaký pátek počká. Uvažuji že bych dal i nějakou zatáčku, spíš dvě (R700/45st + R1000/45st). Počítám že se TomášC. taky přiodá a myslím že něco sliboval i Michal. Krajinné moduly mají větší prioritu.

konečně slovo do pranice..
Tome udělat svůj domací projekt formou modifikace do modulovky...to ti musím jinak než schválit....
to freekey...zkus zrobit opravdu nejdřív pár nebo dva páry tolik potřebných modulů....
...budeme ti vděčni a náš projekt brněnské modulovky se opravdu potom pohne...
nemužeme si diletantsky dělat co se nám líbí...je potřeba opravdu každý projekt schválit u piva aby to vše pak mělo nějaký smysl...takže já bych rád udělal dvě R 1000/45 plus pomůžu Mnitkovi s tím skryťáčkem...a někdy v delším horizontu můžem mluvit o další stanici pro freekyho...s tím, že bychom mu ji pořádně prodrbali a zkritizoavali...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » pát 24 čer, 2011 9:24 pm

Tomas_C. píše:
airwar píše:...

konečně slovo do pranice..
Tome udělat svůj domací projekt formou modifikace do modulovky...to ti musím jinak než schválit....
to freekey...zkus zrobit opravdu nejdřív pár nebo dva páry tolik potřebných modulů....
...budeme ti vděčni a náš projekt brněnské modulovky se opravdu potom pohne...
nemužeme si diletantsky dělat co se nám líbí...je potřeba opravdu každý projekt schválit u piva aby to vše pak mělo nějaký smysl...takže já bych rád udělal dvě R 1000/45 plus pomůžu Mnitkovi s tím skryťáčkem...a někdy v delším horizontu můžem mluvit o další stanici pro freekyho...s tím, že bychom mu ji pořádně prodrbali a zkritizoavali...

Souhlasím, já se k tobě přidam a udělám další dvě zatáčky, ovšem R700/45st (ať otestujeme obě verze), chtělo by to z plotny asi ještě nechat vyřezat 1-2 další + nechat vyřezat nějaká čela.
Pokud bude Mirek zadávat nařezání Velkých Pavlovic, vezmu zbytek plotny a neřežu buďto nějaký staniční modul pro sebe a nebo krajinný rovný.

Takže suma sumárum dodělám ty dva amoduly co mám, udělám další dvě zatáčky a pokud výjde dřevo i nějakou rovinku. Případně bych mohl být nápomocen Mirkovi s pokládkou kolejí, pájením, případně stavěním vyhybek a podobně, prostě co bude třeba.

No a v neposlední řadě promyslím tu svou stanici.

+ ze dřeva z kterého se bude
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Lubomír » sob 25 čer, 2011 2:27 pm

Hrušovany nad Jevišovkou: mám výkresy tuším všech budov, stavědel i zařízení z období konce války. Mrzí mě ale, že tam není křižovatková výhybka.
Lubomír

Příspěvekod Lubomír » sob 25 čer, 2011 2:37 pm

A točna tam také je.
Přílohy
Hrušovany nad Jevišovkou.JPG
Hrušovany nad Jevišovkou.JPG (192.85 KiB) Zobrazeno 5330 krát
Lubomír

Příspěvekod MirekTT » sob 25 čer, 2011 3:48 pm

Jak se tedy domluvíme na přířez? Já mám požadavek na tři staniční moduly po 80ti cm, možná čtyři, pokud bych nepoužil ten Michalův, co tu mám. Mělo by se to začít pomalu sumarizovat a zadat výrobu, ať se pohnem.
Možná bych se toho ujal komplet. Jisté možnosti by tu byly, jen bych potřeboval výkresy ploten a dílů. Vy Brňáci byste zase mohli sehnat nohy, zátky a držáky.

Jinak co se týče zásob materiálu na stavbu, o kterých tady často píšete, já jsem rozprodal úplně vše. Zjistil jsem totiž, že mít na skladě nějaké věci je svazující právě pro snahu je využít. Takže je pryč vše, výhybky, točna, spiráloviště, polovina vozového parku atd. A vůbec toho nelituju. Mám čistou hlavu, pořádek v dílně a budu nakupovat pouze cíleně. Vyzkoušejte to také :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod freekey » sob 25 čer, 2011 4:03 pm

A ta točna je tam i dnes nebo už tam není?
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod milan ferdián » sob 25 čer, 2011 4:08 pm

Lubomír píše:Hrušovany nad Jevišovkou: mám výkresy tuším všech budov, stavědel i zařízení z období konce války. Mrzí mě ale, že tam není křižovatková výhybka.

Důvodem,může být ,že tato trať měla být z Vídně do Brna dvojkolejná... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomas_C. » sob 25 čer, 2011 4:59 pm

MirekTT píše:...Jak se tedy domluvíme na přířez? Já mám požadavek na tři staniční moduly po 80ti cm, možná čtyři, pokud bych nepoužil ten Michalův, co tu mám. Mělo by se to začít pomalu sumarizovat a zadat výrobu, ať se pohnem.
Možná bych se toho ujal komplet. Jisté možnosti by tu byly, jen bych potřeboval výkresy ploten a dílů. Vy Brňáci byste zase mohli sehnat nohy, zátky a držáky....

Tak každý ted bude mít za domácí úkol sesumarizovat požadavky na výrobu traťových modulů....a pak se ti Mirku ozvem...
s Martinem dořešíme rozměry na ten tunelový modul plus ten skryťáček...
... moje požadavky jsou furt stejný...celovypalovaná stavebnice kulatého modulu R1000/45 v počtu dvou kusech....

viz příspěvky Tomáše ze strany 26 a pak dále...
airwar píše:Takže takové malé zhrnutí a zvážení kterým směrem se dát pokud jde o umístění držáku noh. Takže nejdříve náhled samotného modulu a umístění držáků noh. Výztužná vodorovná žebra jsou široká 60mm.

Obrázek

A takto by vypadal řez modulom pokud dáme na dolní hranu modulu, dolní žebro bude kratší, přidá se malá výztuha, a noha bude výztužným prvkem, červené je čelo, oranžový držák a žlutý samotný modul, modrá je noha tmavěji modré jsou šrouby, těch může jich být ale víc, nebo můžeme spoléhat jen na lepený spoj, to je věc individuálního přístupu. Výhoda tohoto řešení je možná tvorba hlubšího údolí, pevnost by měla být stejná.

Obrázek

A tady řešení kdy je držák nohy vložen mezi horní a dolní výztužné žebro, v dolním žebru bude otvor na nohu. Pevnost by měla být stejná jako u předchozího řešení, vypadne jedna pidivýztuha, údolí nebude moci být tak hluboké, výška 74 mm odpovídá výšce hrany náspu N u normo čela.

Obrázek

Takže si vyberte řešení a já k němu namaluji výkresy. Montážně budou obě řešení srovnatelná náročností, držáky noh musí být vyrobeny v obou případech a maximální přesností protože do modulu zapadnou naknop vždy minimálně ze dvou hran. Horní výztužné čelo bude mít funkci zarážky nohy, u druhé verze bude možní zasunout nohu o 12 mm hlouběji, to by neměl být problém kompenzovat aretačním šroubem nohy.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod depo201 » ned 26 čer, 2011 1:49 pm

depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 26 čer, 2011 1:59 pm

Kolega mnitka:Tvůj příspěvek jsem zrušil.Ikdyž jsi to myslel s nadsázkou,bohužel.To není cenzura :wink: moderátor
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » ned 26 čer, 2011 5:28 pm

milan ferdián píše: příspěvek jsem zrušil....... myslel s nadsázkou,bohužel.

Tak, a teď ani nevim, co se mi děje v rajonu :o
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Moduly