Tomáši,pán asi myslel výšku 5,0 cm .Samozřejmě, že v té době byli pokusy a snahy zrealizovat kolejiště ve formě segmentů nebo modulů s nenormovanýn rozhraním.Když se podíváš do staré A-4 od MAZELU z roku 1975,tak tam spatříš něco podobného.Rok 1988,první pokusy o jednoduchých modulů/segmentů,velikost TT,dokonce byli zrealizované.Osobně jsem je viděl va výstavě v Českém Těšíně.
Musíš si ,ale uvědomit ,že v té době ,jsme byli rádi,když jsme získali nějaký prostor sami pro sebe,tak jsme se snažili ,tehdy z dostupných materiálů, postavit hlavní stanici,kousek skryté stanice o dvou kolejích,kousek vedlejší tratě a malou koncovou stanici.
Moje první kolejiště ,když mi bylo 10 let,bylo segmentové.Modelová velikost H0/1:87.Skládalo se ze tří dílů.Dnes se tomu směju,ale v té době ,jsem si sám ,zhotovil rámy kolejiště a úložnou kostru z dřevěných latí.Jediné na co jsem zapoměl a neuvědomil si,postavit celé kolejiště na nohy a nad postelí.
Jistě se zde ozvou další pamětníci

A propó ,spojení segmentů pomocí stavebnice Merkuru používa například Michal z TRAINMANIE...