Nazdar.
Sobotní večery plné tance mne sice přivádějí k šílenství, ale je to důvod sejít do dílny a dělat něco užitečného.
Dokončení elektroinstalace
klubového skryťáku jsem přesunul z kroužku domů. Chtělo to hodně 3D tištěných dílů, nějakou elektroniku a hlavně trpělivé čekání na zapomenuté věci - takže se to z plánovaného víkendu protáhlo na nesouvislé tři týdny.
K technice:
- napájení klasicky vyřazeným notebookovým zdrojem, pak čínský srážecí bazmek se stabilizovaným výstupem 12V.
- ovládání komplet analog, propojené Canon kabely
- každé zhlaví má svoje napájení a svůj pultík
- celý skryťák je poměrně krátký, ale není problém ho prodloužit vloženým dílem (díly). Pro ježdění v klubovně je dlouhý a kapacitní "s rezervou"
- polaritu smyčky přepíná vjezdová výhybka a releová deska odpojuje úsek na jedné či druhé straně. Nejde tedy projet smyčkou naráz bez přehození.
- protože teoreticky, např. při sunutí vozů přes výhybku na druhé straně, může dojít ke zkratu, přidal jsem dva trpaslíky a poučil kluky o významu modrého a bílého světla

- je zřejmé, že stále chybí točna. Ta je ve výrobě, na ruční pohon, zrovna řeším samočinné přepínání polarity. Poté dopoložíme zbylých pár kolejí.
Radek