airwar píše:Jistě že bych uvítal použití konkrétní stanice, ale problém je, že málo co sedí rozměrově a nebo pokud jde o provedení technického zázemí stanice, já preferuji přelom 2-3 epochy, parní provoz a motoráčky, takže potřebuji tam mít menší depo, zauhlování, popelovou jámu, vodní jeřáb a pro motorák stojan s palivem, v koncevé staničce pak jednoduchou topírnu a nejnutnější zázemí. To logicky dnes na většině stanic nenajdu a obvykle když najdu stanici co by byla tak oakorád tak ta to nikdy neměla, a ty co to měli se mě naopak nehodí. Z toho co znám se mě líbí třeba Smržovka, ta má i malou topírnu, je v kopcovitém terénu, ale ta je z druhého konce republika a už je postavená v TT (KŽM Praha), nebo třeba Jilemnice, ale ta už má 4 průjezdné koleje, a větší depo pro dvě lokomotivy (ovšem i dnes má vodní ježáb, popelovou jámu a zauhlování). Pak znám několik dalšěích, jedna je úplně parádní (jméno si teď nevzpomenuú jenom leží v naprosté rovině. Prostě to asi bude o kompromisu. V zásadě hledám stanici s třemi (čtyřmi) kolejemi a samlou topírnou a zauhlováním, tu pak zasadím do krajiny korespondující s úsekem trati kterou stavím adoplním budovami z této trati.
Každopádně i když budou stanice kompromis, chci aby vypadali jako stanice z jihu Moravy. Vidím to tak že použiji staniční budovu, vyhybnu, topírnu, skladiště a záchodky z konkrétní stanice, uspořádám to maximálně podobně ale prostě to nebude ta konkrétní stanice.
No moc tam na výběr není.Když to vezmu zhora dolu,tak tu máme Oslavany ,ale bez depa.To bylo v Ivančicích,dále Židlochovice,Pohořelice,Hustopeče a Lednice.Toť vše.