Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod milan ferdián » pát 08 lis, 2013 10:38 am

Milane (Mcx) zůstanete zde nebo odejdete na nové diskusní fórum :?: Byla by to pro nás škoda,kdyby jste se přestěhovali.Já sice na nový DF přístup mám,ale ostatní horko těžko se tam dostanou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pát 08 lis, 2013 11:04 am

Milane, určitě budou dál příspěvky tady - k tomu co se povedlo či nepovedlo. Já nepotřebuji nic "tajit" a tak DF Zababova beru spíše jako vnitroklubovou, i když jak zjišťuji mnoho lidí v Zababovu neví co se mimo Zababov v modulech děje a je jim to na škodu.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pát 08 lis, 2013 11:06 am

Mcx píše:Milane, určitě budou dál příspěvky tady - k tomu co se povedlo či nepovedlo. Já nepotřebuji nic "tajit" a tak DF Zababova beru spíše jako vnitroklubovou, i když jak zjišťuji mnoho lidí v Zababovu neví co se mimo Zababov v modulech děje a je jim to na škodu.

Ufff,tak to jo,neboť jsem tvoji prezentaci tam již viděl.Nedalo mi to se právě na to zeptat,protože tam se ti nabízejí stejné možnosti prezentace jako tady.Díky za odpověď.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dan Buchtela » pát 08 lis, 2013 12:30 pm

MIlne (F.), proč by tody měl Mcx zde přestat přispívat? DF Zababova je jen naší inertní náhradou za Pandoru, jinak se vůbec nic nemění. Kdo chce nebýt mimo dění, sleduje samozřejmě dle svých časových možností obě diskuze, stejně tak to vidím s příspěvky...
Dan Buchtela

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 08 lis, 2013 1:31 pm

Naopak se na "Nové Pandoře" objevují odkazy sem... Ono by to obráceně nefungovalo...
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pát 08 lis, 2013 1:33 pm

Michal Šuhajda píše:Naopak se na "Nové Pandoře" objevují odkazy sem... Ono by to obráceně nefungovalo...

Tak to je dobře :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » ned 10 lis, 2013 2:39 pm

Takže přechodový modul B-F doschnul po flokování za 36 hodin, no přece jen molitan nasákne hodně vody. Do základu jsem nepoužil hnědou 2 mm, kterou věšinou trochu doplním a stalo se to, že plocha s podkladem molitan vyšla hodně zeleně - taková jarní zeleň, ale je to pouze 2 mm flok + něco málo 4,5 mm. Bude nutné v druhé vlně doplnit proschlou trávu - žlutozeleno, slámou... - 6mm a 4,5 mm.
Barevně je foto ovlivněno kombinaci denního světla a umělého osvětlení.
Dnes jsme naflokoval druhou vrstvu, tak zítra dodám výsledek.

Obrázek

a detail
Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 10 lis, 2013 7:09 pm

Proběhlou debatu a prezentaci stavby modulu s mostem jsem "zcelil" do článku http://ostramo.parostroj.net/moduly/navestni_most/navestni_most.html
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 11 lis, 2013 2:03 pm

Takže zde je výsledek včerejšího flokování, ještě to bude chtít trochu 6 mm floků, nějaké odstíny zelené a suché trávy. Rozdíl barev nahoře na svahu je dán nedokončeným flokováním odbočky Morava.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 11 lis, 2013 7:09 pm

Proběhlo přestrojení T466.2037 na zábradlí MTB, ještě oprava nátěru zábradlí a okolí a je hotovo - může do provozu, leptové zábradlí je vyhozeno.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 14 lis, 2013 7:47 pm

Takže dnes kontrola výsledků flokování přchodového modulu B-F, doplněny floky suchá tráva 6 mm a tmavě zelená 6 mm obojí zejména k čelům modulu a podél trati, k čelům modulu byla jemně aplikována jemně osátá hlína na snížení intenzity zelené pak přestříknuto ředěným Sportakrylem. Na pár míst bude ještě přidán na vyšší traviny Naturex F - jako listové byliny. A zde je prozatimní výsledek:

Obrázek
barevný rozdíl mezi dílem "D" Moravy a přechodovým modulem je v zásadě dán podkladem - na díle "D" byl základ hnědý a přes něj hnědá - travní zelená 2mm a pak dál, na přechodovém zelený molitan - brčál a přes něj jen zelené2 mm, zelenožlutá, suchá tráva, sláma - proto ta hlína - hnědá musela do toho trochu přijít

Obrázek

Tak ještě jeden telefonní sloup na stranu svahu a je hotovo. To, že budou drobné barevné rozdíly mezi moduly je dobře, ani v přírodě není krajina jednotvárná, stále stejná. Je ovlivněna činností člověka, a nikdy dopředu nevíme, které moduly na modulišti budou spolu souviset a tak nám vzniká na modulišti rovněž různorodost. Nesmí být ty změny příliš násilné a velké.
Naposledy upravil Mcx dne čtv 14 lis, 2013 8:04 pm, celkově upraveno 2
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » čtv 14 lis, 2013 7:54 pm

Milane je to jak živé,jak kdybychom byli na inkliminovaném místě v Jeseníku... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » čtv 14 lis, 2013 7:59 pm

Milane, přiznám se - flokování mne baví, je to takové kouzlení - ale základ je dobrá flokovačka od Jardy, bez ní to nejde a floky od Tomáše Poláka.
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 17 lis, 2013 8:01 pm

Asi málo modelářů má poslední model VDV - Hadgs/Gags - lze ze stavebnice postavit oba vozy. Rok mi ležely doma a nyní jsem se pustil do řešení stavby - stavebnice je dosti nedořešena s množstvím úskalí při stavbě a to jsem zatím odhalil jen část:

http://ostramo.parostroj.net/vozidla/Hadgs/Hadgs_Gags.html
Mcx

Příspěvekod Dašek » pon 18 lis, 2013 3:30 pm

Ahoj Milane,taky jsem se pustil do stavby tohoto vozu/důsledek Hluku/ a potýkám se s podobnými problémy.
Zajímalo by mne jak těžké tam dáš závaží :D .
Dašek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly