Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod mnitka » stř 04 kvě, 2011 11:13 am

Obrazově by se mohl vyjádřit Tomas_C.,jaké jsou rozdíly mezi zababovem a csd :wink:

Milane z přílohy je to zřejmé.

černá čára je rozhraní FREMO
červená je návrh úprav tohoto čela na čelo BRNO
V řezu tak trať bude modelovější. :wink:
mnitka

Příspěvekod MirekTT » stř 04 kvě, 2011 11:14 am

Dobrá, ale co teď s tím. Já se přizpůsobím, Michal a pokud vím i airwar nechtějí, Tomáš_C a mnitka jsou pro, další členové, to netuším, Co teda?
Necháme to na každém a malé výstupky rozhraní na setkáních budeme tolerovat, nebo každý odlišník bude muset dodat i přechodového žolíka?
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » stř 04 kvě, 2011 11:15 am

mnitka píše:
Obrazově by se mohl vyjádřit Tomas_C.,jaké jsou rozdíly mezi zababovem a csd :wink:

Milane z přílohy je to zřejmé.

černá čára je rozhraní FREMO
červená je návrh úprav tohoto čela na čelo BRNO
V řezu tak trať bude modelovější. :wink:

Aj,tak to jsem nevěděl.... :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 04 kvě, 2011 11:16 am

MirekTT píše:Dobrá, ale co teď s tím. Já se přizpůsobím, Michal a pokud vím i airwar nechtějí, Tomáš_C a mnitka jsou pro, další členové, to netuším, Co teda?
Necháme to na každém a malé výstupky rozhraní na setkáních budeme tolerovat, nebo každý odlišník bude muset dodat i přechodového žolíka?

V tom štěrku ,se vám rozdíly ztratí... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » stř 04 kvě, 2011 11:21 am

milan ferdián píše:V tom štěrku ,se vám rozdíly ztratí... :wink:

Upřímně, tohle jsem si myslel už včera v hospodě, ale nechtěl jsem do debaty vstupovat, než se určí nějaké stanovisko. Nakonec se to nechalo otevřené.
Jsem rád, že to zaznělo s tvých úst Milane :wink:
Takže pro mně za mně, já zůstátvám na svým a na setkáních mi nebude vadit schodeček na rozhraní.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mnitka » stř 04 kvě, 2011 11:23 am

Pro mě je to detail. Ne nepodstatný, ale přehlédnutelný.
V rámci spolku jsem za unitárnost. Pokud jsou tedy mezi námi jedinci , kteří o toto nemají zájem pak bych toto téma ukončil.
Vlastně jsem se ještě nikdy na výstavě modulů na tyto detaily nezaměřil a pořádně jsem si je neprohlédnul. Možná výsledek čela FREMO po zaštěrkování nebude vypadat špatně.
Ale jak říkám, jsem za unitárnost.
mnitka

Příspěvekod milan ferdián » stř 04 kvě, 2011 11:24 am

Jste se drželi těchto předloh ? http://www.parostroj.net/ pláň železničního spodku a kolejového lože
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomas_C. » stř 04 kvě, 2011 11:24 am

Přesně tak....v postatě jde o to aby to odpovídalo profilu šterkového lože.
ale rozdíl spojení upraveného a neupraveného se trochu ztratí v šterku ale bude to vidět...né moc ale bude...na funkčnost to pochopitelně mít vliv nebude...michal nic upravovat nebude ...ale nové čela už můžou být upravená a airwar to by taky zkousl jen to jen malá kosmetická úprava, kterou zvládnu i doma na již hotových čelech...

ale už to uzavřeme...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod mnitka » stř 04 kvě, 2011 11:27 am

Jste se drželi těchto předloh ? http://www.parostroj.net/ pláň železničního spodku a kolejového lože

dá se říct, že ano
mnitka

Příspěvekod airwar » stř 04 kvě, 2011 11:40 am

MirekTT píše:Dobrá, ale co teď s tím. Já se přizpůsobím, Michal a pokud vím i airwar nechtějí, Tomáš_C a mnitka jsou pro, další členové, to netuším, Co teda?

Já nejsem pro ani proti, jen jsem napsal, že z toho co jsem v reálu viděl nebo co najdu na fotkách (a že jich mám hodně) si trofám tvrdit že na skutečné železnici se nějaká norma pokud jde o tvar drážního tělesa na lokálních tratích nedodržuje, a že to co jsem viděl a nafotil (nebo bylo nafoceno) není v zásadním rozporu s tím jak to vypadá na zababovských modulech, pokud tam ten zářez budete chtít, já se přizpůsobým a klidně ho na všechny své moduly udělám i když trať kterou zrovna modeluji to evidentně nepotřebuje.

Je potřeba jen přesně definovat jak moc materiálu by jste chtěli na obou stranách od uložení koleje odebrat, a zohlednit že odebrání materiálu zmenší hloubku odvodňovacího příkopu, což by asi nebyl problém protože v reálu jsem se s takovými hlubokymi příkopy setkal na Velké Pardubické ale na lokálkové železnici ne. :mrgreen:

Ještě jedna taková věc, ono na těch čelech strašně skresluje to že tam nevidíme tu kolejnici a její zaštěrkování, takže se pokusím namalovat jednotlivá rozhraní včetně kolejí a zaštěrkování aby bylo lépe vidět jak to bude vypadat bez úpravy a s úpravou.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod mnitka » stř 04 kvě, 2011 11:59 am

mnitka

Příspěvekod airwar » stř 04 kvě, 2011 12:46 pm

mnitka píše:Něco pro Michla :wink: http://spz.logout.cz/zabezpec/mech/mech_bures.html

někteří lidi prostě nevědí co by...
http://skolil-diorama.blogspot.com/2011 ... tidlo.html

Díky za tyhle článečky, ta mechanická návěstidla půjdou cestou mosazného leptu a mosaznách trubiček.
airwar

Příspěvekod airwar » stř 04 kvě, 2011 12:57 pm

Takže jsem to namaloval, vždy nahoře je obrázek normálního rozhraní, dole pak rozhraní po úpravě. Dřevo rozhraní je hnědé, kolejnice černá, takové to šedomodré je štěrk, vše při pohledu na modul ze směru rozhraní. Tu vyřízlou variantu jsem dělal až po nosnou část trati takže výřez 3mm do hloubky, štěrkové lože má tvar dle NEM 122, je mě jasné že se to tak nemusí podařit navrstvit.

Pokud půjdeme touto cestou, je potřeba zvážit, jak moc hluboký by ten zářez měl být, pokud jsou zaštěrkovány jen pražce které mají 2 mm je to v reálu 24 cm štěrku vystupujích nad krajinu, pokud by se udělal ten zářez ty 3mm až po ten nosič, tak to je z pražci 5mm a v reálu 60 cm což mě na lokálku příjde jako hodně vysoké vystupující štěrkové podloží.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

PS. jsou to všechny základní druhu řešení - RR, PP, NN, ZZ, takže je toho trochu víc, proto mě prosím nekamenujte. Kombinace jednotlivých řešení (třeba NZ a pod) jsem nezkoušel.
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » stř 04 kvě, 2011 1:14 pm

Tome jseš prostě jednička...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » stř 04 kvě, 2011 1:21 pm

Tomas_C. píše:Tome jseš prostě jednička...

Jo to mě občas říká i drahá polovička ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale to neřeší to, že se budeme muset rozhodnout, jaké řešení zvolit a pokud tam budeme dělat zářez, tak jak velký zářez.

Pokud zářez ano, tak by to mělo být na všech druzích normočel stejně, i když v reálu ja každý kousek trati trochu jiný.
airwar

PředchozíDalší

Zpět na Moduly