MODULY SLOVÁCKO

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY SLOVÁCKO

Příspěvekod milan ferdián » pon 01 dub, 2013 4:09 pm

Proč tak komplikovaně.Mrkněte do Jindřichova Hradce a je to. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » pon 01 dub, 2013 4:16 pm

No podminky jsou jednoznacne. Pokud mozno, moc nekuchat raholec a vyuzit stanici uzke (ktera je pod raholcem) tak, aby si ji mohl jirka kdyz tak vzit na setkani i bez raholce. Takze se premysli, jak stim vy..... Nejaky alespon nacrt vize by sikl. Ahoj Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod mlha » pon 01 dub, 2013 6:15 pm

Podle mě je to blbost,takto spojené stanice neobsloužíš,je to moc široké
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod cipisekmp » pon 01 dub, 2013 6:41 pm

Ahoj, kdyz se podivas, tak misto kde je pripojena uzka, se stejne ze spodni strany obsluhovat neda, zavazi tam skladistni budova. Takze se stejne budou vagony odpojovat z horni strany, kde neni vubec nic. Strojvedouci stoji z horni strany stanice a obsluha stanice je dole.

Jinak jeste poznamka k rozlozeni stanice, za tim zhlavim jak je nakresleno se jeste nachazi v pripade pripojeni stanice na dvoukolejku, druha polovina kolejove spojky ktera je na modulu sire 500mm a delce 700mm. Pripojeno na osu dvoukolejky stredem. Delka stanice je nejakych 7000mm, takze na delku se uz prodlouzit neda, resp nechci.
Raholec je zasterkovany, takze zadne velke upravy delat nechci, jedina kolej ktera je "volna" je ta ktera miri dole k mistum kde je teoreticky napojena uzka.
Ahoj Cipisekmp
PS: je to jen uvaha, jestli je toto vubec nejak mozne. Nikdo netvrdi ze se to uskutecni. Jde o to, ze pokud Jirka postavi uzkou stanici, tak ji bez nejakeho divadla s nasim layoutem nepouzije. I kdyz by do budoucna postavil druhou stanici, tak ta bude urcite mensi nez tato a tudiz se pripoji bud ted, nebo nikdy.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Vladimír_B » pon 01 dub, 2013 6:53 pm

Ahoj, já bych měl pár nápadů (možná i zcestných :D ). Co takhle posunout nádraží úzké až na úroveň výpravní budovy, nebo rovnou přesunout na druhou stranu kolejí?
Proč třeba nenapojit úzkou na širé trati do nakladiště, zastávky? Pokud by se na šířce úzkých modulů udělalo pouze dvoukolejné nádraží úzké (Obrataň, Třemešná v/S), tak by na modul vešly i ty dvě koleje normálněrozchodné. Budovy by musely být až za hranou modulů...
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod milan ferdián » pon 01 dub, 2013 6:59 pm

Vladimír_B píše:Ahoj, já bych měl pár nápadů (možná i zcestných :D ). Co takhle posunout nádraží úzké až na úroveň výpravní budovy, nebo rovnou přesunout na druhou stranu kolejí?
Proč třeba nenapojit úzkou na širé trati do nakladiště, zastávky? Pokud by se na šířce úzkých modulů udělalo pouze dvoukolejné nádraží úzké (Obrataň, Třemešná v/S), tak by na modul vešly i ty dvě koleje normálněrozchodné. Budovy by musely být až za hranou modulů...

Zkus se zeptat,jak skončila přímo styková stanice Třemešná ve Slezsku?Délka 5,0m. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Irudzi » úte 02 dub, 2013 8:51 am

Ptát se nemusí, je to tu napsané o nějakou tu stránku výše.
Cipis to se mnou myslí dobře a chce mi pomoci :wink:.
Nemám dostatek prostoru na nějaké velké projekty, proto ta
úvaha nad využitím místa pod skladištěm v Řáholci, kde by mělo
být komplet zázemí na podvalování vozů a překládku materiálu.
Já bych měl, pokud to tam samozřejmě vleze, postavit samotné
nádraží úzké, s tím že ho bude možno použít i mimo Řáholec. Tedy
by tu měla popřípadě být výtopna, nějaké odstavné koleje, popř. vlečka
a samotná osobní část s nástupištěm pro kaštany...ee cestující :mrgreen:
Irudzi

Příspěvekod mlha » úte 02 dub, 2013 3:49 pm

já si pořád myslím,že toto není reálně možné obsloužit.Jiří domlouvali jsme se na modulu,který bude mít H0 kolej středem modulu,všude nebude místo na to,aby ses k Řáholci připojil,toto řešení je nejmíň vhodné pro variabilitu layoutu.Pokud budeš mít H0 středem normálního normovaného rozhraní tak už Tě dokážeme připojit kamkoliv,normální vexle máš,kupovat je nemusíš,tak proč neudělat dvě koleje normálního rozchodu a dvě úzkého.Pokud někdy dodělá MM2 svoje depo tak bude v Řáholci přebuchtíno a budete se okopávat.To je vše,co jsem k tomuto tématu chtěl napsat
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 03 dub, 2013 9:09 am

A co vyvést tu kusou z Řáholce pod úhlem? Rozbočit, na jednu podvalovou jámu, druhou s čelní rampou a i boční překládkou. Zkusím to časem načrtnout. Pokud mi, Cipísku, pošleš Řáholec ve Wintracku a dojdu na to, jak tam narvat úzkou, bylo by to ideální.
K Třemešné veřejně - původně jsem na ni měl zálusk já, ale z finančních důvodů to padlo. Chtěl bych v budoucnu udělat nějakou úzkou stanici a pár traťových modulů, ať v tom Jura není sám.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 03 dub, 2013 1:16 pm

Načrtnul jsem jen "napojení" dvou rozchodů, na zbytek úzké stanice dnes nemám bunky. A na rámy taky ne. Vlevo je podvalová jáma, dále pak čelní rampa a vedle se dá překládat i z vozu do vozu bočně. Normálně rozchodná kolej je o poloměru R1000 a úhlu 45 stupnů. Neznám normy, a le tohle jsem pro manipulační kolej považoval za dostatečné. Úhel by se dal samozřejmě přizpůsobit, např tak, aby byla úzká stanice připojitelná i jinde. Např. v Řáholci je více takových kolejí "do nikam". Tak tady je můj nápad.

Raholec + uzka Jena.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod mlha » stř 03 dub, 2013 2:45 pm

Pořàd problém s umístněním takového nádraží do layoutu a s obsluhou
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 03 dub, 2013 5:16 pm

Obsluhu můžeš mít vlevo dole a vpravo nahoře. S úzkou by se dalo klesnout a podjet normál rozchod. Pak už by problém nebyl. Taky, pokud by se napojila stanička takto, dala by se umístit za nějakou koncovou stanici. Spíš než na konkrétní umístění jsem chtěl poukázat na varibialitu řešení v layoutu.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 dub, 2013 5:37 pm

Stejně tam musíte mít odvrat,protože výhybka je situována na traťové koleji a ještě k tomu na hlavní.Nejdou přečíst rozměry od cipíska na těch rámech.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » stř 03 dub, 2013 5:44 pm

Ahoj, tu jsou rozmery raholce. S pozdravem Cipisekmp. PS: diky za pomoc.
Přílohy
jablonnerozmery1.jpg
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 dub, 2013 5:56 pm

Cipísku řešení je velmi jednoduché,ale záleží tak trochu na tobě. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly