Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 10 kvě, 2010 9:33 am

Ahoj,
Máš to moc pěkné, jen tak dál. Přesto si neodpustím poznámku k návěstidlu.
depo201 píše: Výrobce je Viessmann, jako jeden z mála dělá s osvětlením. V plánu je výměna rakousko-uherského ramena za ČSD. Dělá se to v leptu, ale barevně bych to zatím nedokázal nastříkat, tak ještě počkám.

Rameno neměň. Výměnou ramen z něj "ČSD" stejně neuděláš, protože má jiný stožár (ČSD - nemají příhradovinu, ale trubku)
Tohle návěstidlo je původní německé. Po válce (2.sv.) jich u nás zejména v sudetech zůstalo dost a dost v tomhle provedení. Na trati mezi Opavou a Ostravou (např.st. Štítina) se rušila teprve nedávno při elektrifikaci tratě.
Nevím o tom, že by se někde měnila ramena, ale myslím, že spíš ne. Třeba budou vědět kluci co dělají zabezpečovačku.
Osobně bych ho radši nechal jak je, než vymýšlet paskvil.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod depo201 » pon 10 kvě, 2010 10:08 am

Míchale díky, hlavně za usměrnění....
depo201

Příspěvekod radekkrupka » pon 10 kvě, 2010 10:57 am

depo201 píše:http://img641.imageshack.us/img641/7888/dscn3443c.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/4523/dscn3447g.jpg

téměř hotový první modul.

Tímto zdravím sekci slovácko, které jsme s kolegou dnes skromně navštívili :wink:

Modul je povedený, moc se mi líbí celková kompozice, jenom ta polní cesta se mi zdá zalomená hodně ostře. Nebo se mi to aspoň zdá, je fakt, že je to skryté za návěstidlem... Ale myslím, že tahle bys koleje autem nevyjel ani kdyby ses snažil. Ale nechci rejpat, líbí se mi to :)

Na tom poli je celkem znát, že je spíš Nkové, ale s tím se nedá nic dělat. Spíš bych se zeptal ze zvědavosti - jaká je "výška chlupu"? Chtěl bych v téčku taky zkusit použí pole...
radekkrupka

Příspěvekod Max » pon 10 kvě, 2010 11:51 am

Michal Šuhajda napsal :
Nevím o tom, že by se někde měnila ramena, ale myslím, že spíš ne.

Někde se později dávalo německé rameno na naše (= rakouské) stožáry, pro lepší viditelnost (šajby). Jako třeba Turnov od Prahy.
Max

Příspěvekod JBr » pon 10 kvě, 2010 2:07 pm

radekkrupka píše:Na tom poli je celkem znát, že je spíš Nkové, ale s tím se nedá nic dělat. Spíš bych se zeptal ze zvědavosti - jaká je "výška chlupu"? Chtěl bych v téčku taky zkusit použí pole...

Mam obilne pole od Polaka (tusim taky N) a delka chlupu je tam cca 4-5mm. Mozna se to zda malo, ale i skutecny jecmen ma kolem 50-60 cm. Kdyz se nezadari pocasi, tak byva i prichciplejsi (cti nizsi :)).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod depo201 » pon 10 kvě, 2010 2:09 pm

Ale myslím, že tahle bys koleje autem nevyjel ani kdyby ses snažil. Ale nechci rejpat, líbí se mi to :)

Na tom poli je celkem znát, že je spíš Nkové, ale s tím se nedá nic dělat. Spíš bych se zeptal ze zvědavosti - jaká je "výška chlupu"? Chtěl bych v téčku taky zkusit použí pole...

Ahoj Radku, ano odhalil jsi přesně ty nedokonalosti, které mi též trochu vadí. :wink:

Zatáčku jsem při tmelení cesty projížděl TT autem, místy jsou vidět vyjeté koleje, ale souhlasím že je dost ostrá. S valníkem už by se točilo špatně, nebo pod vlivem burčáku :D
http://img340.imageshack.us/img340/81/dscn3439.jpg

V reálu vede rovně na kopec, ale to při napojení jiného modulu vypadá blbě, takže proto zvolený kompromis a na vedleším kusu může třeba začínat les.... nebo se připojit kolega tím co budeme chtít použít.

Ohledně foliáží. Pole má výšku 6-7mm, ale třeba neobdělávaná louka místy přes 1cm. Já chtěl imitovat opravdu úsek, kde na část nesáhne lidská ruka, takže buš, křoviska. Pole je opravdu příliš nízké v kontrastu s vysokou trávou. Tam kde jsem chtěl nižší trávu, vlepil jsem drn a dosypal purexem, pilinama. Kombinace je celkem pěkná, popřípadě lehce luční květy a naturex, z toho jsem nadšenej, dají se z toho prima nižší porosty. Foliáží je velký výběr. Mně pomohlo, že jsem si úsek vyfotil a pak se snažil přiblížit krajinou, aspoň trošku.
depo201

Příspěvekod JBr » pon 10 kvě, 2010 2:14 pm

Jeste k tomu poli - zkousel jste ho uz nekdo "holit"? Vzhledem k tomu, ze uz mam celkem slusnou plechovou kavalerii, tak jsem premyslel, ze bych nekde na budoucim kolejisti udelal kousek rozseceneho pole s kombajny, ale na to bude potreba cast porostu na foliazi zkratit.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod mlha » pon 10 kvě, 2010 3:10 pm

MirekTT píše:

Jestli se vám líbí Michalův modul, tak to byste ho měli teprve vidět v reálu - je to paráda.

A tímto i navážu na dnešní návštěvu kluků od Hradišťa(viz michalovo rajče v jeho odkaze výše). Naprosto super! Další modulový mítus zlomen - není nutno jezdit dle grafikonu. Byla to výstava pro veřejnost a kluci si posílali vlaky prostě jen tak. I já jsem jich směl pár poslat a měl jsem z toho radost jako Michalův synek :D :D :D A bylo na co koukat. A taky jste měli vidět tu návštěvnost. Řeknu to rovnou, pokud někdo máte nějaké připomínky k jejich tvorbě, než něco povíte, zvedněte zadek a nejprve se běžte podívat na reál, potom předveďte alespoň to, co oni (ubezpečuju, že už teď jsou jako skupina modulových nadšenců nedostižní) no a pak můžete hovořit :wink:
Jednoduše řešeno moc hezky udělané, kus odvedené práce. Tohle můžu jen závidět. Tak dobrá, pokud si mám rýpnout, tak kluci asi netrefili to správné měřítko :mrgreen: :lol:

Měřítko netrefils Ty,ale pořád máš čas se k nám přidat,jinak díky za chválu :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod depo201 » pon 10 kvě, 2010 4:34 pm

JBr píše:Jeste k tomu poli - zkousel jste ho uz nekdo "holit"? Vzhledem k tomu, ze uz mam celkem slusnou plechovou kavalerii, tak jsem premyslel, ze bych nekde na budoucim kolejisti udelal kousek rozseceneho pole s kombajny, ale na to bude potreba cast porostu na foliazi zkratit.

holit jsem zkoušel, většinou se mi to strhlo až na hedvábný podklad... jediná možnost opravdu ostré nůžky a stříhat.... kombajn to taky nevezme až na ornici.... stébla se zafixují až po zalití lepidlem, do té doby nedrží nijak extra pevně. Takže stříhání až po nalepení.
depo201

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 11 kvě, 2010 7:43 am

mlha píše:
MirekTT píše:

Jestli se vám líbí Michalův modul, tak to byste ho měli teprve vidět v reálu - je to paráda.

A tímto i navážu na dnešní návštěvu kluků od Hradišťa(viz michalovo rajče v jeho odkaze výše). Naprosto super! Další modulový mítus zlomen - není nutno jezdit dle grafikonu. Byla to výstava pro veřejnost a kluci si posílali vlaky prostě jen tak. I já jsem jich směl pár poslat a měl jsem z toho radost jako Michalův synek :D :D :D A bylo na co koukat. A taky jste měli vidět tu návštěvnost. Řeknu to rovnou, pokud někdo máte nějaké připomínky k jejich tvorbě, než něco povíte, zvedněte zadek a nejprve se běžte podívat na reál, potom předveďte alespoň to, co oni (ubezpečuju, že už teď jsou jako skupina modulových nadšenců nedostižní) no a pak můžete hovořit :wink:
Jednoduše řešeno moc hezky udělané, kus odvedené práce. Tohle můžu jen závidět. Tak dobrá, pokud si mám rýpnout, tak kluci asi netrefili to správné měřítko :mrgreen: :lol:

Měřítko netrefils Ty,ale pořád máš čas se k nám přidat,jinak díky za chválu :D

No být to blíž k Sázavě, tak se k vám hned hlásím!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod depo201 » úte 11 kvě, 2010 9:31 am

Petře,
jak by podle tebe měla vypadat ideální místnost na moduly. Viděl jsem, že jsi to rozepisoval v sousedním vláknu a vím, že máš v plánu též doma jezdit na modulech.
Mám doma místnost v havarijním stavu (slouží/la jako kotelna, skladiště), bude nutné udělat vše od podlah, po omítky, rozvody topení i sítí. Rozměr zatím není daný, cca 5x5m. Rád bych ale část přepažil sádrokartonem tak, aby to sloužilo jako vláčkárna a malá dílna. Jednoduše trucovna:).
Místost je v podobném stavu jako tu na fotce, ale dělal jsem už na baráku horší úpravy, než to co je v možném plánu.
http://bernie79.rajce.idnes.cz/jak_se_z ... vky_-_.JPG

V dětském pokoji, kde teď jezdíme se to neukázalo jako ideální, spíše přechodné, na testy. Pokud bych se rozhodl jít do rekonstrukce, rád bych tam vměstnal krom modulů i kolejiště, které návrhl Michal Šuhajda. Škoda takého špica návrhu mrhat.

Zkoušel jsem modul osvítit v noci bodovým světlem a je to doslova pecka. V místnosti tma/šero a pouze osvícené kolejiště, kdy si můžeš zvolit intenzitu světla, či noční provoz. Vše ošetřeno proti prachu, sklo atd.

Vím, že si myslíte, že jsem zmagořil :D, ale člověk musí mít nějaký opium, život by byl nuda :wink: Navíc nejsem z těch, co by utíkali od rozdělaného.

Hlavně, když si vše můžu přizpůsobit dle potřeby(např. podlahové vytápění místo zavazejícího topného tělesa).

Milane omlouvám se za mírnej offtopic, zvaž jestli nepřesuneme do jiného vlákna prosím.
depo201

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 11 kvě, 2010 12:58 pm

Ideální místnost na ježdění s moduly? Asi tělocvična :D¨...

Doma mám cimru 4,5x2,9 do který nebudou instalovaný klasický moduly, ale segmentiště podle Milanovýho plánku - s možností nějaký ten segment vyjmout a přes další "přechodový" moduly případně napojit na další normované moduly. Plánuju toho využít při výstavách než na FREMO/Zababov setkáních vzhledem k malým obloukům.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod pavel » úte 11 kvě, 2010 1:11 pm

Petr Zatrepalek píše:Ideální místnost na ježdění s moduly? Asi tělocvična :D¨...

Ještě lepší by byla prázdná tovární hala :D
pavel

Příspěvekod depo201 » úte 11 kvě, 2010 1:18 pm

pavel píše:
Petr Zatrepalek píše:Ideální místnost na ježdění s moduly? Asi tělocvična :D¨...

Ještě lepší by byla prázdná tovární hala :D

Kušujte chlapi :D,
jo, rovné části normované a oblouky dle možnosti místností s norm. rozhraním. Popřípadě nejmenší možný poloměr dle normy....

Na úklid tovární haly bych se musel podruhé oženit :wink:
depo201

Příspěvekod petrh » úte 11 kvě, 2010 2:18 pm

u nas ted nabizi docela slusny kravin, puvodne jsme jej chteli koupit na staje, ale ze by misto zivych koni ze parkovali ti zelezni???
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

PředchozíDalší

Zpět na Moduly