Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » úte 18 čer, 2013 1:21 pm

Ahoj Cipisku, zatím jsem "recyklaci" floků prováděl v omezeném měřítku, trochu mne odrazuje to smíchání odstínů. Místo vyfoukání jsem používal vyklepání - modul vzhůru nohama, někdy jen povysávání (jednotný postup nemám :D ). Teď mám Moravu postavenou a tak spíše jen vysávám, nechce se mi ji rozpojovat.
Ale včerejší flok dopadl vcelku úspěšně a budu se posunovat k okolí řeky Moravy a k vytvoření okraje lesa. Tam si musím udělat zkušební kousek, ať najdu mustr jak na to - suchá tráva, maliní, kvetoucí byliny, keře a jehličnany.

V dolním rohu modulu D - na první fotce jsem zkoušel světlejší travní odstín, na a je to nic moc, myslel jsem, že to půjde blíže k vodě, ale to nepůjde, budu to muset trochu zjemnit jinými odstíny a plynule navázat se sousedním dílem.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » úte 18 čer, 2013 1:22 pm

Koukám a tiše závidím.Perfektní práce :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » úte 18 čer, 2013 1:40 pm

Milan nepřeháněj, vždyť je to první větší flokovaný, či kombinovaný modul s foliáži (zatím jsem flokoval menší moduly a teď modul ze 4 dílů), tentokrát je té foliáže méně - cca necelých 10% povrchu - část náspů a něco málo zářezu.
Hlavně je to o srovnávání se skutečností - pozdní léto, polovina srpna v Jeseníkách, něco málo mám v tom období nafoceno a tak koukám a porovnávám a zkouším něco podobného vyrobit na modulu - něco se podaří něco se musí x-krát opravovat 8)
Mcx

Příspěvekod radeksindy » úte 18 čer, 2013 1:54 pm

Mimochodem ty travu po proschnuti neprocesavas jemnym tlakem vzduchu a nevysavas vysavacem prez hadru nebo silonku?

Okoukal jsem u kolegů z FREMO dámské "silonky" co nosí v zimě. Ale vlastní dlouhodobou zkušenost nemám, flokovačka je doma cca měsíc.
radeksindy

Příspěvekod Mcx » úte 18 čer, 2013 2:11 pm

Může se stát, že vlákna, která nejsou pořádně "zapíchnutá", nedrží pevně, často jsou "napříč" zůstanou po vyklepání, povysávání (tu punčochu na zpětný sběr vyzkouším). Já naflokovaný povrch zcela zaschlý "kartáčuji" - je to kartáč na vysavači, většina těch málo držících vláken je vykartáčována a vysáta.
Při použití měně ředěného Duvilaxu jsou vlákna "vytahována" slepená k sobě nahoru statickým polem flokovačky a tak vznikají takové shluky vyšší trávy, tam bych je asi nezaschnuté odtrhnul od sebe.

Jo je to takový nekonečný proces, hledání ředění lepidla, barev floků, délek floků.......prostě sranda :lol:
Mcx

Příspěvekod marwin » úte 18 čer, 2013 3:24 pm

Milane nadhera, radost pohledet.
marwin

Příspěvekod Rudolf » úte 18 čer, 2013 3:27 pm

radeksindy píše:Mimochodem ty travu po proschnuti neprocesavas jemnym tlakem vzduchu a nevysavas vysavacem prez hadru nebo silonku?

Okoukal jsem u kolegů z FREMO dámské "silonky" co nosí v zimě. Ale vlastní dlouhodobou zkušenost nemám, flokovačka je doma cca měsíc.

Kolegové z FREMO nosí v zimě dámské silonky ? :lol: :lol: :lol:
Rudolf

Příspěvekod MirekTT » úte 18 čer, 2013 3:33 pm

Hehe, dobrý s těma silonkama :lol:
Já jsem s úspěchem vysával malým autovysavačem chvilku po zasypání přes papírový ubrousek. Velkej vysavač by mi ubrousek vcucnul. Ale též vyklepávám, ty téčkový moduly nejsou tak velký a celkem to jde. Další vysátí dělám až po týdnu velkým vysavačem už jako ztrátové bez sběru vláken, ale neberte mně moc vážně, zatím to byly jen pokusy, nic většího jsem doposud negrassoval.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Mcx » úte 18 čer, 2013 3:54 pm

marwin píše:nadhera, radost pohledet

Chlapci neblázněte, už se začínám stydět.

Problém okraje lesa :zkusil jsem na sucho - tedy bez přilepení nakamuflovat okraj lesa - keře Model Scene, maliní Model Scene, kvetoucí byliny - trsy Polák a za tím stromy Model Scene, asi ještě trochu proschlé trávy a nějaká břízka a celkem by to mohlo atmosféru jesenicka vystihnout.

Je to všechno nelepené, tak to občas sedí jak vosa na bonbóně, po přilepení to více splyne s terénem, ještě bych tam přesto viděl trochu proschlé vyšší trávy před maliním.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod mlha » úte 18 čer, 2013 4:52 pm

tu trávu tam můžeš naflokovat vždycky,bude to dobré,k tomu recyklátu z flokování,dá se velmi dobře použít na přeflokování už hotového trávníku,zneutralizuje přehnané barvy
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radeksindy » úte 18 čer, 2013 4:53 pm

Kolegové z FREMO nosí v zimě dámské silonky ? :lol: :lol: :lol:

Nojo, vypadlo tam "se" 8)
radeksindy

Příspěvekod saman55 » úte 18 čer, 2013 6:23 pm

Zdravím
máš to pěkný a je vidět že si s tím vyhraješ. Jediný co mi na posledních fotkách chybí je ve vysokém lese nějaký podrost. Stromy tam rostou hafo let a bod nimi za ten čas by mělo narůst křoví a být nějaký větve. Není to kritika tvé práce , ale drobná připomínka. Ať se daří aspoň jak to máš dosud.
saman55
saman55

Příspěvekod Mcx » úte 18 čer, 2013 6:35 pm

Ahoj, to jsem zvažoval a někde bude, v tom lese je to různé, někde je podrost, někde není, někde je buřina na kraji lesa a někde není - takže asi tak nějak to udělám, bude trochu různorodé, jak příroda sama. Ale problémem u toho bývá najít tu správnou míru, nepřehnat to žádným směrem. Zatím to byl jen ukázkový pokus kousku lesa.
Nechám to trochu uležet, třeba mne něco spásného napadne a zatím se přesunu k vodě, tam to bude taky problém :) .
Mcx

Příspěvekod TomBart » stř 19 čer, 2013 6:17 am

Jako podrost bych použil merlík s molitanem a listím. Pokud není rostlinka, tak třeba koupit jednu krabici "koster" od Jordana a zbytek si dodělat. Je to za chvilku. Pod větve jehličnanů se hodí asi nejlíp. Dobře to znázorní to neprůchodné roští, které je stejnak listnatý nálet a zajistí clonu,aby tak nějak nefoukalo do lesa. Navíc u modulů nebude pod stromy prosvítat pozadí, ale z lesa se stane skutečná clonící kulisa.

Ještě k tomu vysávání. Zrovna jsem teď dodělával pokusy s trávou v kolejišti. Určitě vysávám přes punčochu (je škoda materiálu, který bych měl vyhodit), ale při druhém vysávání už bez punčochy používám kartáček nebo trvdý štěrec a "drhnu" tím štěrk. Vlákna jsou mrchy a chytí se všude. Když se pak fotí, tak volně ležící vlákna v kolejišti a na silnici vypadjí hrozně. Na to bacha. a bacha na detaily.
TomBart

Příspěvekod cipisekmp » stř 19 čer, 2013 9:36 am

Ahoj, ja jak jsem psal vyse, zezacatku jsem vysaval prez silonky (prichycene gumickou k trubce od vysavace), ale ty nemaji vydrz. Zkusil jsem klasicke platno z nejakeho tricka trebas klidne i prelozene na dvakrat a vydrz je NEKOLIKANASOBNE delsi. Uz neresim ani gumicku, ale zrovna hadr pritahnu stahovaci paskou. Ona ta trubka od vysavace je na konci do kuzelu (alespon me to tak pripada) takze kdyz chci hadr zrusit nebo se protrha, tak stahnu hadr i s paskou a kdyz zas hadr chci, tak jen natahnu hadr i s uz stahlou paskou na ten kuzel a fertig. Z travy nevyhazuju vubec nic. Proc taky, ze. Co se pak ruzne pomicha, z toho vznikne zakladni flokovaci odstin na ktery pak uz davam jednotlive drny. Nebo da se flokovat i nekolikrat na sebe a udela to nejakou vyzsi travu az po nasem chábí bych rekl. http://vlacky.netintra.cz/index.php?opt ... &Itemid=82 Tady je to trosku videt. Kere jsou tam bud z merliku nebo naturexu.
Ahoj a at se dilo dale dari. Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

PředchozíDalší

Zpět na Moduly