Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod MirekTT » úte 05 dub, 2011 6:48 pm

D píše: Stojí kolem šesti korun za metr.

Ale kdež GMéčko, GESděs, SOSáci, kars a buchví kdo ještě. Na tyhle i jiné kabely musíte do velkoobchodů se síťovým a kabelovým zbožím. Balení 305 metrů jsem kdysi kupovával kolem sedmi stovek šestižílu a trend byl takový, že s postupem času cena spíše klesala. Dnes, si myslím, to nebude o moc jinak. Profi striperky i profi krimpovačky mám na 4,6,8 pólů a konektorů ještě ze starších zásob taky habakuk.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » úte 05 dub, 2011 7:25 pm

Víte někdo, čím se pohání sukovník? Mám to dát do vrtačky, nebo do frézky?

http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07685.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod lmd » úte 05 dub, 2011 7:27 pm

Do vŕtačky jednoznačne. :)
H0"- DCC- IIIažIV.
lmd

Příspěvekod MAREKHO » úte 05 dub, 2011 7:54 pm

Sukovník moc nevydrží, mě na laminu po pár dírách na pant shořel-(jen zkušenost...--radili mi prodejci,abych koupil frézu,ale nedbal jsem...)
.... pak jsem ji stejně musel koupit.. :( :(

P:S:.. lamino je neřád tvrdý :!: :!:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod MAREKHO » úte 05 dub, 2011 8:23 pm

Tomas_C. píše:
D píše:airwar, Tomáš:
Rovný propojovací kabel pro XpressNet můžu vyrobit v jakékoliv délce. Cenově do pěti korun za metr čtyřžilového a pětikoruna za dva konektory. Seženete-li zkroucený kabel, tak vám ho nacvaknu i ve Slunečnici. Pokud by byl zájem, nakoupím materiál a příště přinesu.

No že neřekneš taky...zájem bude...dones příště celej buben kabelu a marek se spojovací roty ti pomůže odmotávat :mrgreen:
Já osobně bych rád delší kabel i domů...tak dvakrát po pěti metrech...

Našel jsem nějaké kabely,můžu je ,,hodit do placu", ale nevím, jestli jsou vhodné.. :?:
Přílohy
4.2011 005.jpg
4.2011 005.jpg (92.15 KiB) Zobrazeno 4726 krát
4.2011 002.jpg
4.2011 002.jpg (87.98 KiB) Zobrazeno 4726 krát
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod D » stř 06 dub, 2011 9:23 am

MAREKHO:
Ty kabely stačí. Záleží jen na požadavku, kolik žil bude kdo potřebovat.

MirekTT:
Vím, že velkoobchod to má levnější, ale zatím se ozval jen Tomas_C., který chtěl celkově deset metrů. Na takovou poptávku není třeba dělat zásoby, zvlášť, když materiál dohodí Marek.
D

Příspěvekod airwar » čtv 07 dub, 2011 8:31 am

Včera jsem podobně jako kolegové dokončil montáž modulů a už mě moduly také stojí viz: http://www.tomashora.cz/wp-content/gall ... -st_36.jpg
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 07 dub, 2011 8:37 am

..už jen poslat vlak Tome :D
depo201

Příspěvekod airwar » čtv 07 dub, 2011 11:16 am

depo201 píše:..už jen poslat vlak Tome :D

Nejdřív udělám hrubě krajinu, pak teprve budu lepit kolej, musíš si ještě cca. 14 dní počkat. :D Krom toho u druhého modulu ještě řeším, jaká čela použiji, mám takový námět na několik modulů v řadě, a zatím nejsem rozhodnut kterým modulem přesně začnu, a jaká čela tudíž použiji. Ale do konce týdne to domyslím, musím si to přesně namalovat a promyslet, jak by mě to domů nejlépe vyšlo, a zároveň aby to bylo koukatelné i na setkání.
airwar

Příspěvekod MirekTT » pát 08 dub, 2011 11:17 am

Borci já nejsem schopnej se dopočítat rozměrů dílů v těch obloukových modulech. Rozkreslil jsem jsem půdorys pro R1000/30st. Na obrázku jsou modře vyznačeny známé rozměry, zeleně pak roměry, které potřebuju vypočítat. Jsou okótovány písmeny A až L. Bez toho jsem v pytli.
Modul je kreslen tak, aby nemuselo být na hranách upravováno normočelo a přitom bylo součástí obrysu odbočení v těch 30ti stupních. Tím se ale komplikuje výpočet délky bočnic, protože je nelze zkrátit pouze o 12mm z každé strany, ale o jakousi uhlopříčnou vzdálenost, která prochází šikmo tloušťkou čela.
Je tam těch špeků víc a nejde to nakreslit v 1/1 a oměřit. Chyba půl milimetru je velká míra a tohle bude sloužit pro strojovou výrobu.
Já jsem bohužel zanechal studia matematiky v okamžiku, kdy se doma objevila první kalkulačka. :oops:
Takže tímto prosím o velký HELP.
Originální obrázek je velký 1,2MB. Je důležité respektovat začátky a konce kót. A to z obrázku na rajčeti vyčíst nelze. Tak kdyby se toho někdo ujal, prosím prosím.
http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#Mo ... 0stjpg.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » pát 08 dub, 2011 11:45 am

MirekTT píše:Borci já nejsem schopnej se dopočítat rozměrů dílů v těch obloukových modulech. Rozkreslil jsem jsem půdorys pro R1000/30st. Na obrázku jsou modře vyznačeny známé rozměry, zeleně pak roměry, které potřebuju vypočítat. Jsou okótovány písmeny A až L. Bez toho jsem v pytli.
Modul je kreslen tak, aby nemuselo být na hranách upravováno normočelo a přitom bylo součástí obrysu odbočení v těch 30ti stupních. Tím se ale komplikuje výpočet délky bočnic, protože je nelze zkrátit pouze o 12mm z každé strany, ale o jakousi uhlopříčnou vzdálenost, která prochází šikmo tloušťkou čela.
Je tam těch špeků víc a nejde to nakreslit v 1/1 a oměřit. Chyba půl milimetru je velká míra a tohle bude sloužit pro strojovou výrobu.
Já jsem bohužel zanechal studia matematiky v okamžiku, kdy se doma objevila první kalkulačka. :oops:
Takže tímto prosím o velký HELP.
Originální obrázek je velký 1,2MB. Je důležité respektovat začátky a konce kót. A to z obrázku na rajčeti vyčíst nelze. Tak kdyby se toho někdo ujal, prosím prosím.
http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#Mo ... 0stjpg.jpg

My měli padesátiletého matikáře, takže tohle bych měl ještě zvládnout. :mrgreen: Měla by na to bohatě stačit sinova věta, koknu na to večer. Budeš chtít dopočítat tento modul nebo případně i 45 stupňový modul na rádius 700?
airwar

Příspěvekod MirekTT » pát 08 dub, 2011 11:51 am

Jo, tu pětačtyříctku na sedmset též. Budeme zatím dělat pouze tyhle dva typy. Budeš chtít poslat nákresy v originálním rozlišení? Vždyť to z toho rajčete nevyčteš.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 08 dub, 2011 11:56 am

super pánové :!:

v konečné fázi je ideální mít každý díl zvlášť na výkresu a naprosto ideálně ve formátech pdf nebo dwg

nechci být hnidopich, ale takto to po mě chtěli firmy při poptávkách. :wink:
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 08 dub, 2011 12:14 pm

depo201 píše:v konečné fázi je ideální mít každý díl zvlášť na výkresu a naprosto ideálně ve formátech pdf nebo dwg

Ale jistě pane vedoucí, přesně takhle to chci zpracovat. Budou plánky v kvalitě značky Lubomír :D Bude pdf, cdr, a nebo zprzněné dwg uložené v corelu.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod uherjara » pát 08 dub, 2011 12:16 pm

Ahoj,
snad jsem doplnil vše, je to kresnelo v CADu a uloženo jako pdf. Můžeš to stáhnout z úschovny:

http://www.uschovna.cz/zasilka/DCTSDPGS226TUA3U
uherjara

PředchozíDalší

Zpět na Moduly