TOMÁŠ/BRNO/TT_moduly (NNR)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: TOMÁŠ/BRNO/TT_segment

Příspěvekod airwar » úte 25 led, 2011 9:52 pm

Tomáš píše:Proč se to tedy zasypalo? Zná někdo rozumné vysvětlení,když některé cihlové pilíře bežně fungují a některé skončily pod náspem.Přitom jsem si myslel,že dříve byly ty cihly,daleko kvalitnější.

To nebude mít co do činění s kvalitou cihel, ale spíše s kvalitů malty kterou byly ty cihly spojovány a patrně je to také problém izolace proti vodě. Pokud se postupem času do spojů dostavala voda, případně tam zvrchu přímo začalo zatékat, tak vlivem mrazu začala v těch pilířích pracovat eroze. Mosty obecně jsou na tohle dost háklivé, dálniční mosty se mnohdy opravují právě z důvodů zatékání do nich i po 5-10 letech od postavení. Údržba takové cihlové konstrukce je logicky dost nákladná, zasypat ji je podstatně levnější.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod milan ferdián » stř 26 led, 2011 7:47 am

Kauza cihla,výš nebo víš,zlikvidována :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 11 úno, 2011 6:09 pm

Milí kolegové a příznivci mého "segmentového kolejiště" dnešní den bych zapsal do kalendáře jako významný den.Proč? No mám hotovo :mrgreen: Ne euforie není na místě zatím se jedná pouze o to,že už jsem dokončil všechny díly..kostry..a položil tak aby došlo ke kýženému zacyklení.Vše lícuje a to nejhlavnější vše se vlezlo do mého mini prostoru.
Tímto chci vyjádřit velký dík všem co byli nápomocni a po večer trávili nad projektem.Sice to nakonec dopadlo trochu jinak než to začalo,ale ten nejdůležitější prvek byl dodržen.JEDNODUCHOST. Myslím,že jednodušeji to už ani nejde a mám tam vše co jsem si přál,i když něco zatím pouze na papíře,nebo v hlavě.I když je cesta ještě hodně daleká,než se projede první stroj,považuji tento den za klíčový.
děkuji

http://tauvec.rajce.idnes.cz/HOTOVO_-/
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod chameleon » pát 11 úno, 2011 8:25 pm

Tomáši zatím jsem myslím tvé dílo nekomentoval, což ale neznamená, že bych ho se zájmem nesledoval :wink: Dnes ti ale rád a upřímně píšu, že obdivuji tvoji vůli - jak postupuješ k cíli, no a modelařina - za mě na jedničku! Přeji hodně zdarů v další práci.
chameleon

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 12 úno, 2011 6:48 am

Tomáš píše:Milí kolegové a příznivci mého "segmentového kolejiště" dnešní den bych zapsal do kalendáře jako významný den.Proč? No mám hotovo :mrgreen: Ne euforie není na místě zatím se jedná pouze o to,že už jsem dokončil všechny díly..kostry..a položil tak aby došlo ke kýženému zacyklení.Vše lícuje a to nejhlavnější vše se vlezlo do mého mini prostoru.
Tímto chci vyjádřit velký dík všem co byli nápomocni a po večer trávili nad projektem.Sice to nakonec dopadlo trochu jinak než to začalo,ale ten nejdůležitější prvek byl dodržen.JEDNODUCHOST. Myslím,že jednodušeji to už ani nejde a mám tam vše co jsem si přál,i když něco zatím pouze na papíře,nebo v hlavě.I když je cesta ještě hodně daleká,než se projede první stroj,považuji tento den za klíčový.
děkuji

http://tauvec.rajce.idnes.cz/HOTOVO_-/

No vida a pak,že to nejde :D čeká Tě tedy ještě pěkný kus práce,ale Ty se s tím jistě zdárně popereš :wink:
S dovolením jsem se kouknul na Tvůj vozový park 8) a pokud chceš vše přezbrojit do DCC,tak to abys začal sázet Sportku :mrgreen: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MirekTT » sob 12 úno, 2011 6:59 am

No pokud Tomáš pojede tímhle tempem, tak ten normomodul bude mít rychleji, než mi všichni ten zbytek :D
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Re: TOMÁŠ/BRNO/TT_moduly (NNR)

Příspěvekod milan ferdián » sob 12 úno, 2011 1:10 pm

NNR-znamená nenormované rozhraní a nezlobit... :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » sob 12 úno, 2011 4:33 pm

milan ferdián píše:NNR-znamená nenormované rozhraní a nezlobit... :mrgreen:

dost dobrý :lol: :lol: :lol: mohl bych k tomu NNR vymyslet i vlastní názvoslový čel. :lol: :lol:

u vás např. NN u mě SS (stráň,stráň)...nebo ZZ u mě KK (krpál,krpál)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » sob 12 úno, 2011 6:53 pm

Dneska jsem opět pokračoval.Měl jsem na hlídání moji ratolest,takže první bod byl dětičky uspat.A až se ta starší probudí tak ji zapojit do práce.Žena šla do města,takže byl odpoledne čas kutit 8)
Smontoval jsem tedy posledních 7 dílků a obřezal čela.Jeden z dílů bude muset být o 20cm kratší.Tedy v modulářským slengu "žolík" 30x25cm.Celkem blbý 30cm mě stve.Ctěl jsem na tomto dílku právě zbudovat odbočku s EW2...jenže jak jsem měřil ta má 17cm...kua...chtěl jsem udělat i tu odvratnou kolej,takže dvě vyhybky.No napadla mě jedna myšlenka,že by se dala použít funkční jen jedna vyhybka a tu druhou na odvratnou kolej nějak upravit aby se o 2cm smrskla.A nebo,jednoduší o to víc riskantní variantu...posunout gauč a 4cm :twisted: .No musí se to promyslet 4cm není moc.Rozdělit vyhybky na dva díly se mi moc nechce.
ale jinak je vše dle plánu.
Nyní se budu muset snažit vymyslet skladovací regál.V plánu něco jako se používá na transport modulů na akce.Mohu si to dovolit do výšky 120Cm...pěkně na kolečkách...musí se to vše vlízt do prostoru 160cm hloubka 125cm výška a 65cm šířka.Výška modulu nepřesahuje 30cm
Tomáš

Příspěvekod vojtas » sob 12 úno, 2011 6:58 pm

Tak zkrať na výhybkách ten úsek bez pohyblivých částí(před výměnnou a za srdcovkou.)
TT
vojtas

Příspěvekod Tomáš » sob 12 úno, 2011 7:08 pm

vojtas píše:Tak zkrať na výhybkách ten úsek bez pohyblivých částí(před výměnnou a za srdcovkou.)

JJO přesně nad tím jsem uvažoval,jenže to bych dostal o Brněnské sekce :lol: ..možná by mě i vyloučili. :lol: My totiž razíme teorii že vyhybka by měla být nejlíp 50cm (ew6) :lol: ...prostě kolejiště bez ew3 nejlíp ew6 a min 2 točny není kolejiště :mrgreen: .....naše specialita je točna ve dvou rovinách :lol: :lol: :lol: :!:...k čemu myslíš že ta odbočka povede :mrgreen:
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » ned 13 úno, 2011 8:33 pm

Ještě bych se zpět vrátil k mému ocelovému mostu.Konstrukce s dolní mostovkou.
Připoštím předešlou debatu a téma pilíř.A proto to celý udělám nový tak jak to má být.Aby to bylo tak jak má být. :mrgreen:
Jen mimochodem to je to kouzlo malého modulku.Most demontuji,kolej taktéž + čela a zbytek prostě vyhodím.Nebude to bolet.
Ještě než se do toho pustím přikládám schéma nové konstrukce,tak, jak jsem to pochopil.Je to tak správně ?

http://tauvec.rajce.idnes.cz/Pictures/# ... pilire.jpg
Tomáš

Příspěvekod Ferda » ned 13 úno, 2011 8:50 pm

V zásadě správně. Najednom konci pevná stolička. Třeba něco takového:
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101256.jpg
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101173.jpg

Na druhé straně dilatace. Tyhle fotky nejsou nejlepší, ale já to fotil spíš kvůli odměřování, než kvůli tvaru a konstrukci.
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101169.jpg
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101170.jpg

Tady je vidět, že válečky jsou na celou šířku hlavního nosníku
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101171.jpg
Ty jsou vidět zde
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Mosty_Za ... 101063.jpg
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod airwar » pon 14 úno, 2011 8:07 pm

Tomáš píše:Ještě bych se zpět vrátil k mému ocelovému mostu.Konstrukce s dolní mostovkou.
Připoštím předešlou debatu a téma pilíř.A proto to celý udělám nový tak jak to má být.Aby to bylo tak jak má být. :mrgreen:
Jen mimochodem to je to kouzlo malého modulku.Most demontuji,kolej taktéž + čela a zbytek prostě vyhodím.Nebude to bolet.
Ještě než se do toho pustím přikládám schéma nové konstrukce,tak, jak jsem to pochopil.Je to tak správně ?

http://tauvec.rajce.idnes.cz/Pictures/# ... pilire.jpg

No na druhou stranu pokud jsi modeloval skutečný most a bylo li mu ve skutečnosti takto "ublíženo" nevidím důvod to předělávat.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Tomáš » pon 28 úno, 2011 8:35 pm

Zase jsem trochu popolezl i když tentokráte jsem si víc hrál jak dělal :mrgreen:

Novou stavbou bude Tunel.Věnuji mu 60cm délky což je na moje poměry celkem slušná roura.Celkový prostor je dokonce 85cm (2díly 50+35),ale chtěl jsem si nějaký místo nechat na křídla u vjezdu.Prostě aby portál nebyl nalepenej na čele modulu.

Bohužel nastalo první úskalí,od minula jsem vyhodil šablonku portálu :( :(
Nemá někdo z okolí ? Na půjčení ----- TT rovná kolej motorová trakce.
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Moduly