Žacléř

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Žacléř

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 led, 2019 11:27 am

hopeter píše:Škoda, že nejsem eNkař. Přidal bych se s Lamperticema. :wink:
Dnes jsem schválně koukal na mapu a pro moduláře to je krásný námět. Žacléř , kus tratě , Lampertice , vlečka + doly , kus tratě , Královec ... myslím,že se to už tady probíralo.

Námět skvělý.Zkusím aspoň v budoucnu výkresově :wink: .
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 10 led, 2019 11:41 am

Sny o zrealizování modelu naší tratě, resp. úseku Královec–Žacléř, mám už dávno (za sebou :-) ). Bylo to pro mne nerealizovatelné (rodina, finance, prostor), takže jsem nakonec alespoň postavil lokálkové kolejiště, inspirované právě touto tratí. :-) Ale kolega to posunul přeci jenom kousek dál, mám ten Žacléř, zatím rozpracovaný, na modulech. Bývá k vidění na setkání českoskalických modulářů. Jinak i samotná vlečka v době běžného provozu by nebyla nezajímavá.
Trainmaniak

Příspěvekod MkTT » čtv 10 led, 2019 11:54 am

milan ferdián píše:Je tu ale jiná záhada.Jak vypadala původní remíza s příčnou budovou je uvedeno v časopisu a vyfocena,ale jak vypadala přístavba k remíze pro druhou kolej :?: Tato stavebnice u mě vyvolává pochybnosti.Když se podíváte na plánek jak vypadala dvojkolejná remíza,tak hned poznáte rozdíl.Bohužel,foto není.Jen co je u Michala (Trainmaniak).
Milan

Nedalo by se to lépe ubastlit ze stavebnice, kterou připravuje aWepe? Remíza je dlouhá na tři okna.

Obrázek
MkTT

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 led, 2019 11:55 am

Trainmaniak píše:Ale kolega to posunul přeci jenom kousek dál, mám ten Žacléř, zatím rozpracovaný, na modulech. Bývá k vidění na setkání českoskalických modulářů. Jinak i samotná vlečka v době běžného provozu by nebyla nezajímavá.

Parta českoskaličáků je mi povědomá,nemohu si vzpomenout,kde jsem o nich slyšel nebo četl.Kolegovi přeji ať projekt dotáhne zdárně dokonce a snad se u nich najde další nadšenec a postaví "Lampertice". :wink:
Milan.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 led, 2019 11:57 am

MkTT píše:
milan ferdián píše:Je tu ale jiná záhada.Jak vypadala původní remíza s příčnou budovou je uvedeno v časopisu a vyfocena,ale jak vypadala přístavba k remíze pro druhou kolej :?: Tato stavebnice u mě vyvolává pochybnosti.Když se podíváte na plánek jak vypadala dvojkolejná remíza,tak hned poznáte rozdíl.Bohužel,foto není.Jen co je u Michala (Trainmaniak).
Milan

Nedalo by se to lépe ubastlit ze stavebnice, kterou připravuje aWepe? Remíza je dlouhá na tři okna.

Obrázek

Ano,to je původní remíza s bytovkami v Žacléři :o :wink: .
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hopeter » čtv 10 led, 2019 12:14 pm

milan ferdián píše:
Trainmaniak píše:Ale kolega to posunul přeci jenom kousek dál, mám ten Žacléř, zatím rozpracovaný, na modulech. Bývá k vidění na setkání českoskalických modulářů. Jinak i samotná vlečka v době běžného provozu by nebyla nezajímavá.

Parta českoskaličáků je mi povědomá,nemohu si vzpomenout,kde jsem o nich slyšel nebo četl.Kolegovi přeji ať projekt dotáhne zdárně dokonce a snad se u nich najde další nadšenec a postaví "Lampertice". :wink:
Milan.

Jedná se o modelářské centrum ESK Česká Skalice ale nevím jestli není myšlen klub JAROMO z Jaroměře. Pokud vím tak oba kluby spolupracují nebo alespoň spolupracovali. Ještě tady působí moduláři tratě 3b - Jaroměř-Trutnov. Odkazy jsou na stránkách ESK Česká Skalice. Občas navštěvuji jejich výstavy. Přidat jsem se ještě neodhodlal , nevím jestli bych zvládal tvorbu a provoz modulů.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 10 led, 2019 12:22 pm

Ano, měl jsem na mysli právě ESK Česká Skalice. Podle mých dosti čerstvých informací je již JaRoMo minulostí. :-(
Trainmaniak

Příspěvekod hank » čtv 10 led, 2019 12:32 pm

To jednokolejné provedení remízy na tři okna se dodnes zachovalo v Pečkách (koupil to a rekonstruuje soukromník), bez obytné přístavby v Třemošnici (ale tam už asi brzo spadne), pozměněné ve Vysokém Veselí (taky už nemá daleko k ruině). Pokud jde o plány té přístavby, tak asi nezbude nic jiného než archívy SŽDC a ČD.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod MkTT » čtv 10 led, 2019 2:46 pm

milan ferdián píše:
Milan

Měla by to být ta verze z Peček, ale jestli je to podle hanka podle stejné normálie, tak by asi nebyl problém k ní přidat přístavbu "samodomo" a vznikne verze Žacléř.
MkTT

Příspěvekod milan ferdián » čtv 10 led, 2019 2:52 pm

MkTT píše:
milan ferdián píše:
Milan

Měla by to být ta verze z Peček, ale jestli je to podle hanka podle stejné normálie, tak by asi nebyl problém k ní přidat přístavbu "samodomo" a vznikne verze Žacléř.

Ale jak ta přístavba vypadala?To je problém.Stavebnice dvojkolejné remízy,která je zde zveřejněna je skutečná?Protože přístavba pro druhou kolej byla kratší.Neznám autora ani výrobce.
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 11 led, 2019 8:33 am

Našel jsem výrobce stavebnic a byl jsem mile překvapen co vše nabízí.Snad to Karlovi při stavbě modulu pomůže.
http://www.elektroesk.cz/elektroesk/esh ... ve-vyrobky
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 11 led, 2019 9:46 am

A ještě pár hezkých momentek ze stanice,které určitě všichni znáte.Ateen/Karle to je z mé strany vše.Dál si musíš poradit sám nebo se obrátit na další kolegy.A jak psal Sandy,když vtiskneš této staničce duši,nebude to mít chybu :wink: .Milan
Poznámky:
1.Napravo jdou vidět atypické záchody s horním větráním.Před záchody lavičky a kousek napravo lampa.Laťkový plot.
2.Popínavý břečťan ?
3.Vzadu za smíšeným vlakem jde vidět zděná budova druhého skladu.Ale jak vypadal,zde se můžeme jen dohadovat.
Přílohy
Žacléř 1.jpg
Žacléř 2.jpg
Žacléř 3.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ateen » pát 11 led, 2019 11:52 pm

milan ferdián píše:A ještě pár hezkých momentek ze stanice,které určitě všichni znáte.Ateen/Karle to je z mé strany vše.Dál si musíš poradit sám nebo se obrátit na další kolegy.A jak psal Sandy,když vtiskneš této staničce duši,nebude to mít chybu :wink: .Milan
Poznámky:
1.Napravo jdou vidět atypické záchody s horním větráním.Před záchody lavičky a kousek napravo lampa.Laťkový plot.
2.Popínavý břečťan ?
3.Vzadu za smíšeným vlakem jde vidět zděná budova druhého skladu.Ale jak vypadal,zde se můžeme jen dohadovat.

Ještě jednou díky, Milane. Tu výtopnu udělám tak, jak vypadala.
ateen

Příspěvekod jafobe » sob 12 led, 2019 10:36 am

Starý fotky jak vypadalo nádraží původně se budou asi hledat hůř. Pár "novějších", kdy ještě sklad přilepený k nádražní budově stál stál, se na internetu najít dá, podle nich vypadá že byl asi i částečně hrázděný (nebo dozděný mezi trámy někdy dodatečně), alespoň strany k rampám u kolejí a k silnici, třetí strana bude spíš celá zděná, ta alespoň nespadla se zbytkem konstrukce ze dřeva.
Obrázek
Obrázek
jafobe

Příspěvekod Trainmaniak » sob 12 led, 2019 11:22 am

Tady máte pro zajímavost fotky ze dne, kdy skladiště žuchlo: http://www.trainmania.info/zacler.html – dolní část stránky.
A tady máte v ZIPu pár fotek budovy, je tam něco i z druhé strany od silnice. Konečně jsem to našel: http://www.trainmania.info/0/budova-zacler.zip
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Moduly