Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Barbucha » ned 01 kvě, 2016 7:53 pm

Ještě je to furt velký, marně špekuluju, do čeho se pustím, až se šťastně osamostatním :-D
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » ned 01 kvě, 2016 8:05 pm

Relativně velké to je, ale je to dáno i poloměry oblouků a pod 700 mm bych já už dnes nešel z mnoha důvodů. Musí to trochu připomínat železnici a ne tramvaj :D
Mcx

Příspěvekod Barbucha » ned 01 kvě, 2016 8:13 pm

To jo, tomu rozumím, spíš špekuluju nad nějakou stanicí šířky do 0.5 m ze 3 segmentů a pak něco užšího. Ono to nemusí snad jezdit dokola, nebo to bude jen dpolňovat, ještě netuším, ale normovaný čela jsou pro mě science fiction. Budu to řešit naostro až podle skutečnýho prostoru. Stěhovat se budu tak do dvou měsíců, tak to vydržím :-). Hlavně to musím udělat tak, abych to přestěhoval a ne abych zase vyhodil 80 litrů jen tak z okna.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » pon 02 kvě, 2016 4:12 am

Barbucha píše:Hlavně to musím udělat tak, abych to přestěhoval

To může být i důvod proč to přesně nepřizpůsobovat prostoru a nechat řešení aspoň trochu variabilní :) . Dokola to určitě jezdit nemusí, ale pro mé účely je to tak nutné, ovšem jsou to moduly a kdykoliv z toho postavím třeba tvar "U" se dvěma stanicemi, ovšem místa to méně nezabere :lol:
Ale k tomu DR by se hodila např. stanice Chuchelná - typicky němčourské kolejové schéma, ale tak to vydrželo jen do roku cca 1950 :wink: .
Mcx

Příspěvekod mlha » pon 02 kvě, 2016 7:54 am

Mcx píše:
Barbucha píše:Hlavně to musím udělat tak, abych to přestěhoval

To může být i důvod proč to přesně nepřizpůsobovat prostoru a nechat řešení aspoň trochu variabilní :) . Dokola to určitě jezdit nemusí, ale pro mé účely je to tak nutné, ovšem jsou to moduly a kdykoliv z toho postavím třeba tvar "U" se dvěma stanicemi, ovšem místa to méně nezabere :lol:
Ale k tomu DR by se hodila např. stanice Chuchelná - typicky němčourské kolejové schéma, ale tak to vydrželo jen do roku cca 1950 :wink: .

Milane, on se Pavel překoná a udělá nějakou malou staničku z Moravy, třeba mu to půjde od ruky líp
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » pon 02 kvě, 2016 9:34 am

No, já jen že má psán zájem o DR tak jsem zabrousil do oblasti, která má historii KPEV/DRG. Tak by neměl stanici z Moravy, ale Slezska, malá je taky :D a vozidla DR by tam nepůsobila nepatřičně, do roku 1920 a pak 1938 - 1945 to bylo normál, jen by vyměnil nápis na budově na "Kuchelna"
Mcx

Příspěvekod Barbucha » pon 02 kvě, 2016 11:15 am

Nene, já už mám vyhlídnutou staničku od soudruhů z DDR. Jinak je jasný, že to nebudu pasovat na milimetr na konkrétní prostor, ale taky se musím trochu vejít do toho, co bude nějakou dobu k dispozici. Budu určitě na rovině a vypadá to snad na dvě staničky. Jen to propojení bude takový flexi, jak autodráha :-). Teď nějak nemám čas na to ani myslet, nejlíp to člověka napadá na konkrétním místě. Kdybych se pak zas stěhoval, tak zůstanou stanice a z toho zbytku se buď něco použije nebo ne, to už jsou pak prkotiny.
Mám všechna vozidla v rozmezí 1960-1975, přes toto toto rozmezí bych se nerad dostal. A možná se na starý kolena pustím do digitálu, uvidím… U rozebíracího kolejiště už to má nějakou logiku.
Barbucha

Příspěvekod Dusan » pon 02 kvě, 2016 11:41 am

Pěkný způsob jak se odreagovat od "životních sra.ek", zaměstnat se myšlenkama na tvorbu nového námětu :-)
Ať se daří.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod mlha » pon 02 kvě, 2016 12:02 pm

Barbucha píše:Nene, já už mám vyhlídnutou staničku od soudruhů z DDR. Jinak je jasný, že to nebudu pasovat na milimetr na konkrétní prostor, ale taky se musím trochu vejít do toho, co bude nějakou dobu k dispozici. Budu určitě na rovině a vypadá to snad na dvě staničky. Jen to propojení bude takový flexi, jak autodráha :-). Teď nějak nemám čas na to ani myslet, nejlíp to člověka napadá na konkrétním místě. Kdybych se pak zas stěhoval, tak zůstanou stanice a z toho zbytku se buď něco použije nebo ne, to už jsou pak prkotiny.
Mám všechna vozidla v rozmezí 1960-1975, přes toto toto rozmezí bych se nerad dostal. A možná se na starý kolena pustím do digitálu, uvidím… U rozebíracího kolejiště už to má nějakou logiku.

Tak to už by mohl být Neugersdorf, taková malá stanička na hranicích....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Barbucha » pon 02 kvě, 2016 12:21 pm

mlha píše:
Barbucha píše:Nene, já už mám vyhlídnutou staničku od soudruhů z DDR. Jinak je jasný, že to nebudu pasovat na milimetr na konkrétní prostor, ale taky se musím trochu vejít do toho, co bude nějakou dobu k dispozici. Budu určitě na rovině a vypadá to snad na dvě staničky. Jen to propojení bude takový flexi, jak autodráha :-). Teď nějak nemám čas na to ani myslet, nejlíp to člověka napadá na konkrétním místě. Kdybych se pak zas stěhoval, tak zůstanou stanice a z toho zbytku se buď něco použije nebo ne, to už jsou pak prkotiny.

Tak to už by mohl být Neugersdorf, taková malá stanička na hranicích....

Jděte už s tím pohraničím. Možná tak Německo-německé :-). Minulej tejden jsem prodal poslední dva české (československé) vagony, co na mě náhodou vypadly. Dokonce sem se zbavil i Brejlovce.
Barbucha

Příspěvekod mlha » pon 02 kvě, 2016 1:17 pm

Podívej Pavle, stačí koleje, soupravy dodáme....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Barbucha » pon 02 kvě, 2016 1:25 pm

mlha píše:Podívej Pavle, stačí koleje, soupravy dodáme....

Špatně, Milane, souprav mám na čtyři kolejiště, chybí mi koleje :-).
P.S. první flaška padla, vypadá to, že do dalších švestek vydržím.
Barbucha

Příspěvekod mlha » pon 02 kvě, 2016 3:02 pm

To je dobře, většina letos pomrzla
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Irudzi » úte 03 kvě, 2016 4:24 am

[/quote]
Tak to už by mohl být Neugersdorf, taková malá stanička na hranicích....[/quote]

:lol: :lol: pár desítek let jsem kousek odsud bydlel, tak si troufám říct, že to bude náročná stavba,
bo tam je už pěkně dlouho jen jedna kolej...
Irudzi

Příspěvekod Barbucha » úte 03 kvě, 2016 5:56 am

Irudzi píše:

Tak to už by mohl být Neugersdorf, taková malá stanička na hranicích....[/quote]

:lol: :lol: pár desítek let jsem kousek odsud bydlel, tak si troufám říct, že to bude náročná stavba,
bo tam je už pěkně dlouho jen jedna kolej...[/quote]

To bych asi zvládl.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Moduly