Milí kolegové
nastala doba dlouhých večerů,kdy se dá neustále doma něco kutit.Nedávno mě navíc skolila nějaká ta zimní choroba.Ženu s dětima jsem na týden vyhnal k "babce a dědovi"...přece je nenakazím

...No dům je prázdnej na umření mi není...takže hurá na železnici.
Hlavním bodem bylo dodělání hada...tedy realizace všech dílů...NAHRUBO
Vznikly tedy kostry dalších třech dílů + malý mezikus.
Díl 5. tedy příhradový most nad hlubokým údolím kde bude stará zarostlá vlečka a nějaká ta polňačka.
Pak měl původně navazovat zatáčkový díl 6 přejezd.Protože ale díl 5 je rovinka a ještě most a díl 6 zatáčka nebylo možno tyto dva díly rozumně spojit.Poloměr r 100

jsem okamžitě zamítl.Vznikl proto díl 5a.Je to vlastně půl díl tedy jen 25cm dlouhej přechod z roviny na zatáčku.Z jedné strany skalní masiv a druhá strana plácek,asi pro nějakej ten domek,nebo jinou (ne)železniční stavbu.No ještě uvidím,možná to bude nakonec i jinak,ale díl je nutný.
Pak tedy díl 6 "přejezd"...měl by to být nechráněnej se signalizačním zařízením SSSR.Jinak šel by nějak napodobit modelově ten zvuk.??Typický klaxon ruského přejezdu.
Díl 7 vysoký násep s podchodem.Tento díl by měl mít předlohu dle skutečnosti.V originále je pod tratí podchod.Dneska se dá projít už s obtížemi,ale původně mohl projed i náklaďák.Není to ani žádná klenba,pouze ocelová roura protažená náspem.S každe strany lesní cesta.Zřejmě to vzniklo jako spojka mezi lesy,aby se lesáci nemuseli složitě šplhat na opravdu vysoký násep.
Díl 8 je rozpracován.Měl by to být vysoký most přihradový "Auhagen"
No a pak už smyčka..Tedy zatím ukončení,pak už jedině protažení hada dál do chodby.To ale není na programu v nejbližší pětiletce.
Druhá strana hada,tedy od dílu 1 "Budkovice" by měl vzniknout ještě díl 0.Bude to asi hluboký zářez a pak smyčka.Je to ještě dilemma.
Původně bylo v plánu,že vlak odjede do tunelu kde bude vyhybka a pak už odkrytá "transportní" smyčka.No po otočení zase vyjede z tunelu na trať.Jenže,jak bych to popsal...vyhybka EW2 ve smyčce bude ovládána motorem..tedy krásný modelový chod...no připadne mi to jako barbarství to šupnout do tunelu,aby nebyla vyhybka vidět..Navíc jich zatím mít moc nebudu.Takže by to chtělo nějak doladit,aby byla vyhybka viditelná,ale zároveň to hned nepřiznalo smyčku.I když raději přeznám částečně smyčku než schovat vyhybku.
Takže to je zatím vše..rád přijímám všechny komentáře i připomínky...samozřejmě i typy na vylepšení a ostatní nápady.Všechny fotky berte jako čistě ukázkové.Prezentuji zde pouze celek,nic není doladěno.Proto je to neučesané hlavně přechody.
http://tauvec.rajce.idnes.cz/had/