Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » úte 29 pro, 2015 10:35 am

VojtikJ píše:tak jsem taky nahranej a nemám kam dát moduly.

Když nemám tak nemám... pak je zbytečné rozebírat pro co nemám. Když mám nějaké axbxc centimetrů tak můžu teprve rozumovat co s tím místem a pouze o tom jsem psal.
Protože kde nic není ani čert nebere :lol:
Mcx

Příspěvekod VojtikJ » úte 29 pro, 2015 10:45 am

u Modulů výhoda že se to nechá dát na skříně, pod postel (bez omezení co má klasický kolejiště)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Tempotaxi » úte 29 pro, 2015 2:35 pm

Vážení, je zde asi jen špatná komunikace. Já naprosto nemám nic proti modulům. Mně osobně se tento druh kolejiště líbí. Ale tento způsob modelování je už znám přes padesát let, kdy modul byla jen plochá deska. Ploché desky se pak daly do skříně jako šuplíky.
Mně jen šlo o to, jak uskladnit moduly. Ano, když mám jeden nebo dva moduly, tak je dám na skříň nebo pod postel.
Modul je široký 50 cm a většinou délka modulu je kolem 1 m. Výška je od 50 cm a výše. Záleží jaký terén, strom (bohužel topol v HO je do 50 cm výšky). Pokud budu brát, že je zde prezentován ovál o 12 modulech (to znamená 6 x oblouk a 6 x rovina), tak po složení je někam musím dát.
Beru, že nejlepší úložiště je skříň, která bude mít rozměry na délku 2.20 m, hloubku 70 cm a výšku na výšku stěny. Ve dveřích ještě může být odkládací zasklený prostor pro ukládání modelů. Ano vejde se mně do skříně více modulů, ale tím musím vždy počítat, že se postupně vždy nějaký modul postaví nebo se může tvar oválu změnit na jiný půdorys kolejiště.
Celé povídání, či napsání bylo jen o to, jak to zde každý řeší. Stavba modelu je jen opravdu jen první kapitola, ale druhá kapitola je uložení modulů.
:arrow: Děkuji za pochopení nebo za nepochopení. :!:
Tempotaxi

Příspěvekod milan ferdián » úte 29 pro, 2015 3:02 pm

Tempotaxi píše: ale druhá kapitola je uložení modulů. :arrow: Děkuji za pochopení nebo za nepochopení. :!:

Byt 2+1.Dnes již neexistující modul stanice Třemešná uložen v horních skříňkách v obývacím pokoji.Nohy hliníkové jsou uloženy ve třetí skříňce napravo.A druhý úložný prostor,skříňky v nástavci dětské stěny v ložnici.To jsi měl určitě na mysli :D .
Veškeré prostory jsou určeny teď pro moduly M.D.L.
Přílohy
Upravené prostory DF.jpg
LUBY 003 DF.jpg
LUBY 003 DF.jpg (103.46 KiB) Zobrazeno 5361 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MkTT » úte 29 pro, 2015 4:08 pm

Já plánuji mít některé své "domácí moduly" umístěné nad postelí jako diorama. Budou muset být tak vysoko, abych se o ně nepraštil do hlavy, když ráno vstávám. Je to poslední volné místo v mém bytě 2+kk. Zbytek bude uložený ve standardní skříni. Z toho ovšem vyplývá maximální délka modulu cca 60 cm a šířka 30. Rozhodně to ale nebudou moduly stavěné podle normy, které se mohou brát na setkání.
Počítám s tím, že budou připojené na elektřinu, takže toto "diorama" bude plně funkční. Když budu chtít, tak je sundám ze stěny, propojím s moduly ze skříně a budu mít postavený layout v obývacím pokoji.

Mirek
MkTT

Příspěvekod Tempotaxi » úte 29 pro, 2015 7:16 pm

Ano, právě takhle jsem to myslel. Nejen ukázat postavené nebo rozestavěné moduly, ale ukázat jejich uložení. Každý jistě má dobrý nápad, který se může akceptovat i u jiného domácího kolejiště.
Jedni staví podle norem Fremo a druzí zase nemají tolik prostoru a staví své moduly rozměrově podle svého prostoru. Tak proč to neukázat že to jde.
Já jsem pozměnil svůj projekt na kolejiště. Stávající pevné kolejiště bude, které je zatím bez krajiny a zůstane, bez krajiny se použije, jako skryté nádraží, smyčkové nádraží, odstavné nádraží a vše ostatní bude stavěno modulově. To znamená velká část krajiny a nádraží. Moduly budou stavěny právě kolem stěn. Tím pádem bude zajištěna železniční doprava, že vlak pojede ze stanice „A“ a bude končit ve stanici „B“. Viditelné nádraží bude právě průjezdné nádraží, kde vlak bude projíždět s pomyslného nádraží A a B. Já mám jedinou krásnou možnost, že mám volnou půdu.
Ale všichni jiní právě tuto možnost nemají.
Tak se právě ptám, jak to dělá jiný.
Tempotaxi

Příspěvekod milan ferdián » úte 29 pro, 2015 8:48 pm

Tempotaxi píše:a vše ostatní bude stavěno modulově. To znamená velká část krajiny a nádraží. Moduly budou stavěny právě kolem stěn. Tím pádem bude zajištěna železniční doprava, že vlak pojede ze stanice „A“ a bude končit ve stanici „B“. Viditelné nádraží bude právě průjezdné nádraží, kde vlak bude projíždět s pomyslného nádraží A a B. Já mám jedinou krásnou možnost, že mám volnou půdu.Ale všichni jiní právě tuto možnost nemají.

Mistře,máte na mysli tuto modulovou stanici? :wink:
Přílohy
Landštejn.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tempotaxi » stř 30 pro, 2015 12:15 am

Jejda, moje ruční práce. Předlohou plánku byla žst Kladno. Jen triangl se tam nějak nevešel.
Plánku je zajímavé to, že je kreslen tak, aby stanici procházela buď dvojkolejná trať, nebo jednokolejná trať. Na každé straně jsou ještě místní tratě. Pokud se tam některá trať nehodí, tak je pak jako výtažná nebo jako záchytná kolej.
Ale do takové se už asi nikdy nepustím.
Mám v plánu něco relativně menšího. Žst. Hostivice + odbočku Jeneček.
Směr Hostivice – Praha Bubny.
Směr Hostivice – Praha Smíchov.
Směr Hostivice – Kladno, Rakovník, Chomutov.
Směr Hostivice – Dušníky (Rudná u Prahy), směr Praha Smíchov nebo Beroun.
Směr Hostivice – Podlešín, Slaný, Louny, Obrnice, Moldava v Krušných horách.
Směr Praha Smíchov, Dušníky, Podlešín, Slaný, Louny, Obrnice, Moldava v Krušných horách.
Podle směrů budou pak jezdit osobní a nákladní vlaky.
Zatím je to jen v nákresech a náčrtcích. Pořád hledám to přesné vzdálenostní měřítko. Dále hledám trasování trati podél stěn a výškové rozdělení jednotlivých tratí. Pořád se mně něco nelíbí. Prostor je pro projekt malí, ale hledám právě tu rozumnou mez. Jen stanice v přepočtu je dlouhá skoro 10 m.
Což se mně už na půdu nevejde. Pak je potřeba ještě přičíst stoupání a klesání, což už dává dohromady 30 m.
Nebo se budu muset vzdát odbočky Jeneček. Ale mně právě láká ta různorodost tratí, různé druhy ucelených vlakových souprav v nákladní dopravě. Uhlí, vápenec, šrot, chemické produkty, strojírenské produkty a zemědělské produkty. Jezdí zde spěšné vlaky a rychlík a dokonce zde jezdil noční rychlík a měl lůžkový vůz Moskva – Karlovy Vary. Jezdila zde i pošta.
A dokonce v dávných dobách jezdil rychlík Praha Smíchov – Dušníky – Moldava v Krušných horách rychlík. V novější době rychlíková doprava jela přes Hostivice – Praha Smíchov – Praha Hl. n.
Tempotaxi

Příspěvekod alexander » stř 30 pro, 2015 2:40 pm

Ale páni, spamujete také pekné vlákno!
alexander

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 pro, 2015 3:15 pm

alexander píše:Ale páni, spamujete také pekné vlákno!

Ale né :wink: .Jen jsme doplnili chybějící údaje o úschovných prostorech a ta modulová stanice byla jen třešničkou na dortu,ať prostě někdo nemyslí,že Tempotaxi neumí stavět moduly :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » stř 30 pro, 2015 7:08 pm

Ahoj, ja jen k te stanici, ta byla vyrobena nebo je to jen plan? Kdyz se podivam na muj Raholec a podivam se na toto tak bych chtel vedet jak velke by to bylo bo je to mala silenost.
S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Vaclav86cz » stř 30 pro, 2015 9:25 pm

Mcx, rkwa:
Vidím, že krouží celé Ostravsko :-D
Vaclav86cz

Příspěvekod Tempotaxi » stř 30 pro, 2015 9:27 pm

cipisekmp píše:Ahoj, ja jen k te stanici, ta byla vyrobena nebo je to jen plan? Kdyz se podivam na muj Raholec a podivam se na toto tak bych chtel vedet jak velke by to bylo bo je to mala silenost.
S pozdravem Cipisekmp.

Jen zůstalo u plánu. Rýsováno ještě v dobách, kdy žádné Fremo ještě se nedělalo.
Stavební prostor stanice Landštejn byl 4,5 x 3 m do písmene „C“. Pak je ještě potřeba přičíst oblouky.
Šílenost žádná, těch kolejí je tam opravdu málo.
Koleje 1, 2, 3, 4, 5 jsou dopravní.
Koleje 6, 7, 9, 11, 13, jsou manipulační (zde se seřadí souprava a přetáhne se pak na dopravní kolej).
Manipulační koleje mají užitečnou délku 1 m a tím pádem musí mít výtažná kolej také nejméně 1 m užitečné délky.
Koleje 8 až 25 jsou skládkové, odstavné, čistící a kusé koleje.

milan ferdián píše:
alexander píše:Ale páni, spamujete také pekné vlákno!

Ale né :wink: .Jen jsme doplnili chybějící údaje o úschovných prostorech a ta modulová stanice byla jen třešničkou na dortu,ať prostě někdo nemyslí,že Tempotaxi neumí stavět moduly :wink: .

Já jsem se jen zeptal, kam se ukládají moduly. Dostal jsem odpověď a otázky. Tak jsem jen slušně odpověděl. Já opravdu netušil, že toto vlákno má někdo předplacené.
Takže promiňte, že jsem Já sem vůbec vlezl.
Děkuji.
Tempotaxi

Příspěvekod veteran » čtv 31 pro, 2015 7:24 am

Ahoj
Panove uskladněni modulu to je velmi zajimave téma.
Rad to tady sleduji ,a nejenom stavbu Milanových modulu které mne vždy nabudi.
Takže Tempotaxi klidek .Uloženi modulu věčne téma a zajimave.
Ja mam garaž,(vyhoda) moduly mam jak na zemi ,tak mam přišroubovanou na zdi jednoduchou konstrukci z latěk a na to ukladam moduly.
Tady viz foto uloženi pod stropem.
IMG_3515.jpg

IMG_3516.jpg

Tady moduly na podlaze.
IMG_3513.jpg

Moduly mají přišroubovavaci čela. Vždy dva kusy proti sobě.Pak jsou zabalena do ,,smrščovačky,,Proti prašnosti ,ověřeno lety.Pavouk tam vleze. Najem neplati (pavouk) Hi. :lol:
Moduly jezdi na vylet asi 5x ročně.Nejvic těšim se vždy na to jak moduly rozbalim s montuji nasadim mašiny vagony a jezdime.
A to mně připomnělo podivat se na příspěvky uloženi mašin a vagonu .Taky zajimave téma.
Ahoj
veteran

Příspěvekod Ferda » čtv 31 pro, 2015 10:48 am

Vaclav86cz píše:Mcx, rkwa:
Vidím, že krouží celé Ostravsko :-D

Úplně celé :D
Obrázek
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly