Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » ned 31 kvě, 2015 10:05 am

Jasně, ale i finančně tvoří případný návěstní modul - u stanice minimum 2x vjezdové návěstidlo finančně nesrovnatelně menší částka proti desetitisícům za stanici. Takže za 2x návěstní modul se do 2000 Kč vejde. Pokud zjednodušíš návěstidla na dvojsvětla tak ještě 500 dolů.
Mcx

Příspěvekod Mcx » pát 05 čer, 2015 8:06 pm

Po několikadenní odmlce zpět u modulů předvěstí. No, první dojem z nakapání ředěného Duvilaxu do krátkých floků Heki a dosypání první "vrstvy" floků Polák nebyl zrovna potěšující - projevil se ztmavující efekt Duvilaxu, a místa kde bylo kapáno a flokováno dosti ztmavla - podklad s floky Heki. Ale pak přišly další vrstvy - samozřejmě vše flokováno do kapaného ředěného Duvilaxu a postupně floky Polák přebily to ztmavnutí a dnes je na moduly vcelku příjemný pohled.
Doplněno bude ještě něco kvetoucích bylin a nějaké keříky podél trati, nic dalšího na těchto modulech nebude vymýšleno. Dnes jsem zasypal štěrkem - rezavý Polák a zastříkal - zítra nafotím zaschlé - teď je to nic moc - no, mokré :D

záleží z jakého směru - je modul nafocen, zde v protisvětle vypadá trochu jinak
Obrázek

svahy náspů jsou u předvěsti trochu zelenější než na Moravě, ale to jsou rozdíly, kterých si člověk na sestaveném modulišti ani nevšimne
Obrázek

vložený modul za Moravu a následuje za ním Javorník, který doma čeká na flokování
Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 06 čer, 2015 8:17 am

A ještě dvě slíbené fotky se zaštěrkováním - štěrk Polák, zastříknuto lakem Sportakryl ředěným 1:1. Moduly jsou vloženy k postavené Moravě - na něco se prášit musí :lol:
Takže po cca 14 dnech od složení modulů je krajina téměř hotova, Zůstávám tedy i tvrzení, že dvě vjezdová návěstidla k modulové stanici není problém udělat.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 06 čer, 2015 9:42 am

Vždyť tam bylo napsáno, že jsou moduly připojeny k Moravě, možná nezdůrazněno - že to je doma, kde Morava je postavena - aby doma něco stálo :lol: takže složení modulů za sebou je pouze tak, aby něco stálo. To nemá probůh nic společného s tím, jak je rozmístění návěstidel na modulišti. Ale doma teď žádné další moduly nemám (všechny jsou v klubu) a navíc místnost, která má aspoň 10 metrů doma opravdu nemám :D
To je jen důkaz výhody modulů - dají se poskládat jakkoliv, za jedním modulem s předvěsti je jeden díl javorníka - ne celá stanice, ta se mi tam nevejde, ale jen jeden díl.
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 06 čer, 2015 10:55 am

Ale nikoliv, ten kdo nemá každodenní zkušenost s moduly, tak mu to třeba není zřejmé.
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 07 čer, 2015 5:29 pm

Poslední drobnosti na modulu bývají nejpracnější - doplněno předvěstní upozorňovadlo, natřen stožár, žebřík... a na bok modulu nalepen štítek s označením, vzhledem k univerzálnímu charakteru pouze Př, na rozdíl od návěstidla S101. Štítky neodpovídají přesně štítkům z bývalé ON 342605, ale vzhledem je připomínají. Domnívám se, že budou upozorňovat méně pozorné modulové strojvedoucí, že mají zde na modulu "hledat" návěstidlo a jaké.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » úte 09 čer, 2015 2:33 pm

A na modulu již vyrostlo něco málo bylin a nějaký strom, jsou sázeny hlavně v pásu po obou stranách tratě - tedy pozemek drážní - lehce zanedbaný, dál louka JZD - sekaná. Chybí již jen telefonní sloup. vzhledem k délce modulu 30 cm jeden na straně svahu podle interního doporučení OstraMo http://ostramo.parostroj.net/doporuceni.html - bod 7. Vzdálenostní upozorňovadlo na předvěst jsem dělal rozměrově podle ON342605 z 80. let, tedy ne současné mini desky někde na návěstidle ... chybí mu ještě patina a návěstidlo rovněž není patinováno.
V popředí je připojen díl Javorníka čekající na flokování.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Radek » úte 09 čer, 2015 5:02 pm

Jsem velkým - a jistě ne jediným - obdivovatelem tvojí práce.
Co se mi ale obvzvlášť líbí je...
Mcx píše:A na modulu již vyrostlo něco málo bylin a nějaký strom, jsou sázeny hlavně v pásu po obou stranách tratě - tedy pozemek drážní - lehce zanedbaný, dál louka JZD - sekaná...
...schopnost dívat se, vidět a následně ztvárnit.
Děkuju Radek
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod Mcx » úte 09 čer, 2015 8:07 pm

Potěší, že se to nelíbí jen mi :) , je to zábava a je nutno z toho mít potěšení. V umělém osvětlení (barvy jsou trochu moc zesíleny) ještě druhý modul s předvěsti, je připojen přímo na Moravu, tak se nedivte vzdálenosti k vjezdovému návěstidlu S101.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Barbucha » úte 09 čer, 2015 8:55 pm

Sice tu někdo psal, že je to diskusní fórum a ne nějaký pojebaný chat, ale ani to mi nezabrání, abych to pochválil. A jsem rád, že se někdo ještě "obtěžuje" ukázat výsledky práce ostatním.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » stř 10 čer, 2015 3:59 am

Barbucha píše:že se někdo ještě "obtěžuje" ukázat výsledky práce ostatním

Já už to mám jako takový sport - focení postupu prací. Slouží mi to ke kontrole toho co jsem udělal, získávám tím i pro sebe "záznam" jak jsem to dělal. Občas pak "posbírám" postupné příspěvky z diskuze, po doplnění a učesání jsou základem článku na web OstraMa. Pak se tam i sám dívám a hledám, jaké to floky mám napsané, že jsem použil.... :lol:
Holt hlava je už děravá.
Mcx

Příspěvekod veteran » stř 10 čer, 2015 6:02 am

Ahoj Milane
Hezke.Ale (pozor sranduji) Milane v přikopech okolo tratě většinou odteka voda a je tam trochu vlchčeji , proto měla by tam byt trava zelenější. :D
I když jak to světlo děla stiny tak to vypada že tam ta trava je tmavší.
Ahoj
Honza G
veteran

Příspěvekod Mcx » stř 10 čer, 2015 9:36 am

veteran píše:v přikopech okolo tratě většinou odteka voda a je tam trochu vlchčeji

Honzo jak kde, mám dost fotografií, kde to tak není a navíc vzhledem k ročnímu období - pozdní léto právě ty vršky nejvyšších bylin usychají nejdříve, obecně bývá blízko tratí spíše sušší vzhled rostlinstva. Těch míst kde v příkopu okolo trati byla voda je jak šafránu :D
veteran píše:jak to světlo děla stiny tak to vypada že tam ta trava je tmavší

no je tam tmavší, to vidíš dobře - takže základ tmavý, vršky do sucha. Sekaná louka okolo je vždy zelenější - v pozdním létu - protože teprve vyrůstá, než ta nesekaná buřina podél trati. Fotil jsem to a "studoval" několik let v tom správném ročním období.
Mcx

Příspěvekod Netáhlo » stř 10 čer, 2015 11:03 am

Má pravdu předseda. A navíc tam svítí slunce méně, než na vegetaci kolem příkopu, takže ten porost tam je do slámovohněda zbarvený i když je v příkopě voda. A nízká vegetace v příkopě nikdy nemůže být zelená, protože k tomu, aby byla zelená, potřebuje nejen vodu, ale i světlo a toho tam je opravdu velmi málo i v pravé poledne.
Samozřejmě se najde pár úseků s výjimkami, ale těch je jak šafránu, alespoň tady na severu Moravy.
Netáhlo

Příspěvekod Mcx » stř 10 čer, 2015 7:47 pm

Dva příklady okolí tratě - foceno z vlaku na bruntálsku koncem 7 měsíce. Okolo jsou kosené louky.

Obrázek

Obrázek
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly