Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod milan ferdián » pon 30 bře, 2015 4:44 pm

rawen píše:Tak to mi (a asi nejen mně) uniká smysl. Kluci z klubu hustě navštěvují setkání už delší čas, já osobně byl v posledních čtyřech letech asi na třech. Jako host. A nepozoruji, že bych toho věděl víc.

Záleží co tě na těch setkáních osloví.Někoho DCC,dalšího krajina,provoz,nákladní doprava,stavba modulů,ovládaní stanic,no a tím směrem nasměřuješ své otázky.Nečekej,že všichni budou stejné zaměření,každý jsme jinačí.Velmi pečlivě jsem pozoroval a naslouchal kolegům co jsem je doprovázel.
rawen píše:To musím být na těch setkáních členem Zababova, abych získal přístup do tajných komnat??

Tajné komnaty neexistují,to je jen iluze nebo mýtus.Mimo ftp a DFZababov máš vše svobodně přístupné na jejich stránkách.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 30 bře, 2015 4:45 pm

mlha píše:Nějak nechápu, proč bys měl být členem Zababova.....,to opravdu není nutné

Správně :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rawen » pon 30 bře, 2015 4:52 pm

mlha píše:Nějak nechápu, proč bys měl být členem Zababova.....,to opravdu není nutné

Já taky nevím. Ale nějak tak mám dlouhodobě pocit, že na jisté otázky (konkrétně např. "Jak získat tu elektroniku?") se lidem zvenku neodpovídá.
Stačilo by třeba napsat "Je to jen pro členy, klubová záležitost." nebo "Je to opravdu veřejné, postavíš a naprogramuješ podle návodu..." nebo "Je to soukromý kšeft toho a toho člověka, objednej u něj."

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » pon 30 bře, 2015 5:03 pm

rawen píše:

Já taky nevím. Ale nějak tak mám dlouhodobě pocit, že na jisté otázky (konkrétně např. "Jak získat tu elektroniku?") se lidem zvenku neodpovídá.
Stačilo by třeba napsat "Je to jen pro členy, klubová záležitost." nebo "Je to opravdu veřejné, postavíš a naprogramuješ podle návodu..." nebo "Je to soukromý kšeft toho a toho člověka, objednej u něj."

Radek

To už je jiné kafé.Zde ti nic jiného nezbývá než se zaměřit na strýčka googla.A soukroméj kšeft,to těžko :wink: .Snad se někdo ještě ozve na tvé otázky mimo mne,protože komponenty DCC,jdou zcela mimo mě.A že bych pozoroval u kluků z Kunčic nebo ze Slovácka nějaký problém,ani bych neřek.A taky nejsou členové Zababova.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 30 bře, 2015 5:14 pm

A nebylo by lepší sdělit,že moduláři sedlají Loconet a s tím by se asi lépe domluvilo tohle? http://www.modelymodra.inshop.cz/digita ... ?ItemIdx=3
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MiG » pon 30 bře, 2015 5:30 pm

Tento ne, tento je k central station.
Když tak vedlejší za dva klacky. Ten je na loconet.
MiG

Příspěvekod mlha » pon 30 bře, 2015 6:04 pm

Zhruba tři roky jsem na setkáních jezdil s půjčeným fredem, pak Radek vyhlásil akci a objednal jsem si tři stavebnice, ty fredy nepotřebuješ okamžitě, v klidu počkej. Na setkání je tolik mašin, že ani svou nemusíš mít. spíš bývá nedostatek traťových modulů....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod VojtikJ » pon 30 bře, 2015 6:24 pm

Ferda:
řeším ježdění po stanici + kolejiště, neřeším příslušenství. To mi je jasný že to jsou dvě rozdílný věci. Dosud jsem žil že na koleje a na příslušenství je potřeba dvou přívodů :D
Vy už řešíte jak si budu hrát přes PC s výhybkami a bůh ví co :D

STANICE = SPAX (zesilovač) na setkání - je správně
tohle beru a chápu, jen mi uníká co, jakej výrobek, je SPAX :lol: Což se ještě jednou kouknu na netu
STANICE = na doma nic

a pod tím píšeš
Roco + MM je na doma.
:lol: buď si nerozumíme nebo nevím o čem je řeč :lol:

čili ještě jednou snad už naposled to napíšu i dobře :D
ovládání trakce
STANICE = SPAX (zesilovač) = na setkání
STANICE = ROCO + MM = na doma
Příslušenství = napájení do 24V (na setkání)=> doma mohu zneužít ROCO => na setkání ROCO ale zvlášť od kolejí

Ovladač FREDI.
Jak již rawen zmiňuje, kde se dá sehnat? Byl jsem s nimi v Olomouci kde se řešilo jeho pořízení + ještě něco, to mi trochu unikalo :D Vydedukoval jsem z toho, To že ovladač je běh na dlouhou trať. Pokud to není třeba toto (ze zmíněných stránek miroslav lengyel)

P.S. pomaličku, ale jistě se k tomu dostávám oč jde :lol: jen vědět co to je za výrobky :lol:
Jsem rád za takovýhle diskuze, který mě dokopou ke správnému konci :D Pokoušel jsem se projít do tajů, tím že jsem si tu přečetl několik diskuzí ale stejně jsem to nechápal.

Mlha: Času je dosti, ale chci si koupit ROCO + MM který je ve start setu. Tak proto se tu ptám zda do toho jít i kvůli tý centrále a jak to využiji. Lepší je vědět do čeho se jde a s čím počítat ne dělat na slepo a potom čučet že mi to vlastně nejde :D
Snad do měsíce bych si mohl od kluků přivíst traťovej modul (materiál na rám) Kde bych si to mohl zkusit a dokopat kluky co jsem sehnal aby se konečně rozhodli co chtěj. S tím že by se zadala výroba dílů.
Osobně počítám že budu mít minimálně šest traťových modulů (4x oblouky r700mm, 2xrovina d800mm)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod mlha » pon 30 bře, 2015 6:34 pm

Vojtíku pořád v tom nemáš jasno.
1, na doma Ti stačí na jízdu vlaků ovladač ze startsetu multimaus.S ním se dá ovládat i příslušenství,to znamená, že s ním můžeš i přestavovat vyhýbky.
2,na setkání nemusíš mít žádného freda pokud nemáš přihlášenou svou lokomotivu. Fred se dá na setkání i půjčit, pokud najdeš ochotného kolegu. Na ovládání stanice Ti opět stačí MM, důležité je oddělení kolejí od ovládání příslušenství stanice(přestavníky, serva)
3, kdo hledá najde...tady máš něco o spaxech http://ostramo.parostroj.net/clanky/spax/spax.htm
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod VojtikJ » pon 30 bře, 2015 6:41 pm

mlha:
vždyť jsem psal že si představujete že to (výhybky) budu řídit z PC (digitálně) :D Né to ne, ty chci mít pěkně postaru na pultě.
Aaa já jsem to s tím Fredem smazal. Chápu to dobře ;) Fred = mašina
Čili už je vše OK? :D

Spax.. pročtu
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Ferda » pon 30 bře, 2015 9:52 pm

Postaru na pultě může být klidně pomocí MM. Frýdlant je zatím ovládaný pomocí TCO a MM. Jen je to úplně nezávislé na napájení kolejí.
Jinak na setkání jezdím 4 roky a první fredy jsem obdržel vloni. Nijak mě to neomezovalo v dobré zábavě. Za necelé 3 týdny budeme mít setkání ve Vratimově, kde se částečně podílím i na organizaci pokud tam budu mít nějakého freda, tak jedině, že by si ho chtěl někdo zapůjčit.
Abych to dorazil, tak tam budu mít i stanici, a né poprvé, a přitom dodnes nemám ani svůj vlastní SPAX.

Možná bych dopručil postavit 2 traťové moduly, objet s nimi pár setkání a nebudeš se už muset na nic ptát. Ostatně to doporučení je platné pro všechny zájemce o modulovku. My jsme to tak udělali a nic jsme nezmeškali.
Mám cca 15 metrů modulů a jednu rozestavěnou stanici. Kolega má dalších 15 metrů a stanici začal budovat koncem loňského roku. Už jsme byli na setkání bez stanice, ale ještě jsme nebyli bez modulů. O ty je zájem vždy.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod VojtikJ » pon 30 bře, 2015 10:46 pm

Když Vy ten digitál vidíte ve všem :D Což já nechci, klasicky tlačítka, vypínače :D
Stanice je hudba budoucnosti, ale je lepší být připraven a informován jak to chodí.
Já doufám že kluky vytáhnu do Malých Svatoňovic, když už je máme za humny :D
Moduly si postavím, ale zároveň to chci mít doma jako kolejiště, proto stanici.
S traťovejma se dá vyjet snáz než se stanicí, ale mít to připravený neuškodí ;)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod mlha » úte 31 bře, 2015 4:56 am

Od samého začátku píšeme o tom, že ovládání stanice musí být nezávislé od kolejí, jak si to uděláš je Tvoje věc. Klidně mechanicky
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » úte 31 bře, 2015 7:08 am

Karviná Moduly TT,má někdo bližší informace :?: :shock:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rawen » úte 31 bře, 2015 7:22 am

milan ferdián píše:Karviná Moduly TT,má někdo bližší informace :?: :shock:

Nerozumím ti, ale pokusím se odpovědět. Jarda Sikora z našeho klubu získal "doma" v Karviné prostory a spolu s dalšími nadšenci tam založil klub. Před časem to tady oznamoval.
A pokračuje v práci na TT modulech.

Pokud jsi se ptal na něco jiného, zkus to znovu. :wink:

Radek
rawen

PředchozíDalší

Zpět na Moduly