Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod MirekTT » sob 15 zář, 2012 7:23 pm

Méně kulantněji, ale pořád jemně:
Energetický tok musí převažovat ve směru od jednotlivce směrem ke klubu, ne naopak. Jinak bohužel fungovat nedovedeme: wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » ned 16 zář, 2012 3:21 pm

Tomas_C. píše:Tome řeknu Ti to kulantně...Pokud bys opravdu chtěl být mezi námi už tam dávno jseš...vítáme každeho zapáleného moduláře pro náš projekt s ochotou obětovat čas a trocha z rodinného rozpočtu. (to přeci víš).
Možná působím příliš krutě, ale jinak to nejde...

Proč krutě? Já bych řekl že realisticky, zvolili jsme si myslím zajímavý, ale relativně dost náročný projekt a ten vyžaduje trochu více nasazení. Ale jak řekl Tomáš, každý kdo má zájem jít tou cestou s námi a káru trochu potlačit je vítán. :)
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Tomáš » ned 16 zář, 2012 4:07 pm

Tak trochu nerozumím,ale nevadí.Já jsem pouze vznesl požadavek,jestli nejdou termíny příslušných akci zveřeňovat předem 14dní..ABYCH SE MOHL ÚČASTNIT. Bohužel v mém zaměstnání to jinak nejde.Služby se dají měnit pouze s dostatečným předstihem.Pochopitelně se služba musí "prodat" nekomu jinýmu.Na poslední chvíly se blbě někdo ochotnej hledá.Takže když byla Slunečnice ve čtvrtek od 17h...a já končil 23:20h..tak to asi nemá co dělat s ochotou a volným časem.Proč jsme se nesešli od 9h do 15h,ten samý den???..to je to stejný a taky tu nikomu nepřednáším o ochotě a přispůsobení.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod airwar » ned 16 zář, 2012 4:28 pm

Tomáš píše:Tak trochu nerozumím,ale nevadí.Já jsem pouze vznesl požadavek,jestli nejdou termíny příslušných akci zveřeňovat předem 14dní..ABYCH SE MOHL ÚČASTNIT. Bohužel v mém zaměstnání to jinak nejde.Služby se dají měnit pouze s dostatečným předstihem.Pochopitelně se služba musí "prodat" nekomu jinýmu.Na poslední chvíly se blbě někdo ochotnej hledá.Takže když byla Slunečnice ve čtvrtek od 17h...a já končil 23:20h..tak to asi nemá co dělat s ochotou a volným časem.Proč jsme se nesešli od 9h do 15h,ten samý den???..to je to stejný a taky tu nikomu nepřednáším o ochotě a přispůsobení.

Neuraž se ale před rokem a pů když jsme se s klukama ve Slunečnici rozhodli že začneme stavět modulovku a začal se rodit tento projekt byl jsi u toho...to že se ten rpojekt rozběhnul bez tvé účasti není naše chyba.

My se teď jen snažíme ho posouvat dál, před prázdninama jsem si rozdali nějaké úkoly a vznikla potřeba se v září, dohodnout další věci a posunout to dál. A logicky primární bylo najít termín který bude vyhovovat všem co se na projektu účastní, v momentu kdy jsme ho měli, dali jsme ho vědět. Mimochodem dali jsme to vědět 11 dní dopředu, nemyslím že se nám to podaří naplánovat operativněji ještě více dopředu, každý kdo je v tomto projektu zainteresován svůj volný čas váží na lékárnických vahách.
airwar

Příspěvekod mnitka » ned 16 zář, 2012 4:40 pm

:shock: :shock: :shock: Bando z Brna, za zlýho bývám jááá :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tomáš píše:Tak trochu nerozumím,ale nevadí.Já jsem pouze vznesl požadavek,jestli nejdou termíny příslušných akci zveřeňovat předem 14dní..ABYCH SE MOHL ÚČASTNIT. Bohužel v mém zaměstnání to jinak nejde.Služby se dají měnit pouze s dostatečným předstihem.Pochopitelně se služba musí "prodat" nekomu jinýmu.Na poslední chvíly se blbě někdo ochotnej hledá.Takže když byla Slunečnice ve čtvrtek od 17h...a já končil 23:20h..tak to asi nemá co dělat s ochotou a volným časem.Proč jsme se nesešli od 9h do 15h,ten samý den???..to je to stejný a taky tu nikomu nepřednáším o ochotě a přispůsobení.

Tomáši, někteří taky máme podobnou pracovní dobu jako ty. Věř, někdy bývá složité jakýkoli termín dohodnout alespoň tak aby se nás zúčastnilo více jak polovina "ČLENŮ KLUBU". Proto byly veškeré důležité akce do konce roku v kalendáři pevně fixovány.

Myslím..., klub ti nabídku dal, nebo ne :?: :!:
mnitka

Příspěvekod Tomáš » ned 16 zář, 2012 4:59 pm

mnitka píše::shock: :shock: :shock: Bando z Brna, za zlýho bývám jááá :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proto byly veškeré důležité akce do konce roku v kalendáři pevně fixovány.

Myslím..., klub ti nabídku dal, nebo ne :?: :!:

Kdybych něco takového viděl,nebo měl tak zde nepíšu tyto komentáře.Mimo jiné mohl jsem i já přidat svůj roční "fahrplan".
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod airwar » ned 16 zář, 2012 5:19 pm

Tomáš píše:Kdybych něco takového viděl,nebo měl tak zde nepíšu tyto komentáře.Mimo jiné mohl jsem i já přidat svůj roční "fahrplan".

Neuraž se, ale asi si stále nerozumíme. Před rokem a půl si byl u toho když jsme začali budovat modulovku, mohl jsi do toho vstoupit, mohl jsi vstoupit i mnohem později, jako vstoupili třeba Martin Černý, Jirka Vočádlo či Luděk Ondrůch. My se neuzavíráme nikomu kdo chce v našem modulovém projektu trati 255 a okolních tratí přiložit ruku k dílu a pomoci. Ale ty jsi nikdy nechtěl.

Martin s Tomášem dělají na železnici, mají podobně plný harmonogram jako ty a přesto jsou hybnou silou tohoto projektu, Martin se tomuhle projektu maximálně věnuje ač je hánulkář, Tomáš dokonce zrušil svoje domácí kolejiště a místo toho vrhnul věškerou sílu na moduly, postavil skryté nádraží, stanici Kobylí a několik traťových modulů. Michal Bernátek kromě precizní stavby "svých Bořetic" zvládá i výstavbu rodinného domu a střídavou péči o svého syna. Marek, další hánulkář jak poleno, postavil už pro klub čtyři traťové moduly. Martin Černý ač dělá od nevidím do nevidím přispěl druhým skrytým nádražím, a mimo to vyvinul i perfektní spínaný zdroj, zprovoznil digitální ústřednu a další věci. A podobně bych mohl pokračovat.

Tihle všichni jsou pro "klub" velice důležití, protože modulovka se stala středem jejich modelářského vesmíru a obětují mu strašně moc.

A co jsi udělal za ten rok a půl ty? Tome moc dobře víš, že pokud by jsi se chtěl na našem projektu podílet, nikdo by ti nebránil, ale stejně tak moc dobře víš, že jsi za rok a půl nikdy pořádně nechtěl a zatím jsi nic také neudělal. Takže pokud chceš abychom tě začali brát vážně, začni od sebe a začni něco dělat. Třeba můžeš začít těma dvěma modulama co jsi od nás ve formě stavebnice odkoupil.

Ale hlavně začni něco dělat.
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » stř 03 říj, 2012 7:53 pm

Vypadá to že jsme mrtví...ale vězte, že žijeme a makáme co nám síly stačí...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

více třeba zde :http://cadrik.rajce.idnes.cz/Moduly_Kobyli_na_Morave/#P1020575.jpg
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 říj, 2012 8:10 pm

Tiše koukám,tiše závidím :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod airwar » stř 03 říj, 2012 8:41 pm

milan ferdián píše:Tiše koukám,tiše závidím :wink:

Milane to my všichni v klubu... Aby to nevypadalo přidám i já něco do mlýna. Na své stránky jsme přidal něco fotek dokumentujících pokrok ve stavbě Mutěnic, a mohu slíbit že další fotky záhy ještě přidám. Zatím pár obrázků týkající se elektofikace modulů a konstrukce a pokládky kolejí na rozbočovacím modulu, kterým pokračuje trať ze stanice k tzv. Mutěnickému trianglu.

fotky jsu zde: http://www.tomashora.cz/mutenice/ ,ty nově přidané pak v kapitole elektroinstalace a vjezdové moduly.

Koncem týdne přidám další fotky týkající se přestavování vyhybek, tvorby sypaných nástupišť a terénu stanice obecně.
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » ned 21 říj, 2012 5:40 pm

Tak jo....nespíme, makáme, organizujem, normujem, tvoříme ...
Vše ve prospěch jednotného vzhledu...aneb GRASSDAY 2

P1030042(1).JPG

P1030023(1).JPG

P1030026(1).JPG
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Tomas_C. » ned 21 říj, 2012 5:54 pm

a poračování...

P1030083(1).JPG

P1030037(1).JPG

P1030086(1).JPG
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod MirekTT » ned 21 říj, 2012 6:22 pm

Já bych jen doplnil, že celá dnešní travní akce byla zaměřena primárně na ustanovení a zanormování povrchů modulů v oblasti traťového tělesa a rozhraní, plus doporučení pro tvorbu flóry v ploše modulu. Důležité bylo zejména stanovení materiálů a po té volba technologie nanášení a následné odzkoušení a nacvičení aplikace normotrav všemi členy klubu.
Tímto se konečně po dlouhé době a i horlivé, ale konstruktivní debatě uzavřela jedna z prvních etap budování našeho layoutu, která nás krapet všechny přibržďovala v práci. Důležitost této akce byla pro nás natolik delikátní, že jsme se rozhodli pro uzavřenou a neveřejnou, avšak nikoliv utajenou akci.
Zanormované a dohodnuté postupy budou brzy zveřejněny na našich stránkách nejen pro zajímavost, ale i pro případné zájemce o spolupráci s naším klubem. Jen podotýkám, že tématem byla dnes tvorba spodní části flóry, tedy nižší trávy. Vyšší porosty zatím normově stanoveny nemáme, nicméně byl dnešek velmi důležitý krok v postupu stavby našich modulů.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » úte 23 říj, 2012 6:12 pm

Vlastně jak už jsem psal, jsme si normalizovali travnění. A zde je jednoduchý videonávod o tom, jak na to, aby se to podobalo se sousedními moduly: http://www.modulybrno.cz/krajina#nasep
Kameraman a režie: Tomáš_C, předseda klubu
V hlavní roli: Mnitkovy ruce a jeho pomůcky
Našim cílem bylo naučit se a zanormovat jednoduchý a snadno reprodukovatelný postup, který se lehce naučí i začátečník. Samozřejmě lze sypat i high-end povrchy, ale tam už by se nám do celistvosti layoutu mísil rukopis jednotlivých tvůrců. Tento efekt jsme chtěli potlačit.
Postup není tajný, pokud chcete, klidně se ptejte.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mizl » úte 23 říj, 2012 7:22 pm

To udělátko s nanášením lepidla je super. Konečně vím, jak udělat drny kolem náspu. Kluci, díky za video.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

PředchozíDalší

Zpět na Moduly