Spádoviště

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Spádoviště

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 4:47 pm

Já nevím proč je ten druhý propoj tak strašně špatně "jak psal Milan Č pupeční šňůra". Vždyť by to teoreticky jen umožnilo jeden vlak z RAH sunout do odjezdové skupiny a druhý ze seřadiště do RAH. Nebo tam může zavazet lokomotiva. Šak to není nic proti ničemu když už v tom RAH ta kolej je a na straně seřadiště je to jedna výhybka navíc.
Ten pokud o odvrat samozřejmě mohu zrušit to mě nedráždí. Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 4:51 pm

Třetí úprava.
-m-
Přílohy
spadoviste4b (1).jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 4:52 pm

cipisekmp píše:Já nevím proč je ten druhý propoj tak strašně špatně "jak psal Milan Č pupeční šňůra". Vždyť by to teoreticky jen umožnilo jeden vlak z RAH sunout do odjezdové skupiny a druhý ze seřadiště do RAH. Nebo tam může zavazet lokomotiva. Šak to není nic proti ničemu když už v tom RAH ta kolej je a na straně seřadiště je to jedna výhybka navíc.
Ten pokud o odvrat samozřejmě mohu zrušit to mě nedráždí. Cipisekmp.

Má obavy, aby to nedopadlo jak s Nesytami :lol: :lol: :lol: :wink: .
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 5:01 pm

Nesyty jsem netvořil já. Mimochodem rozměry tohohle resp. jednotlivých panelů jsou Nesyty. Ty by se na tohle upravovali ať se to využije. Na co ta lokomotivní kolej? Na to že po ní přejede lokomotiva na druhou stranu nebo do depa? Připadá mě to plýtvání kolejemi v seřadišti. Vzhledem k vzdálenosti která bude mezi zhlavím u odj./vj. skupiny (očekávám 3000-4000max) tak by to oběla po trati. Sice to asi není úplně košer jak pozoruju, ale spíše bych tohle obětoval než jednu kolej v seřadišti když plánuju:
3 koleje pro tři směry PN (do skryťáků) a 3 koleje pro manipuláky do tří směrů.
Jooo dalsí věc. Užitná délka kolejí jak v odjezdové/vjezdové skupině tak na seřadišti. Kolik by mělo být cca rozumě? 2500mm?
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 5:08 pm

cipisekmp píše: Na co ta lokomotivní kolej? Na to že po ní přejede lokomotiva na druhou stranu nebo do depa? Připadá mě to plýtvání kolejemi v seřadišti. Vzhledem k vzdálenosti která bude mezi zhlavím u odj./vj. skupiny (očekávám 3000-4000max) tak by to oběla po trati. Sice to asi není úplně košer jak pozoruju, ale spíše bych tohle obětoval než jednu kolej v seřadišti když
Cipísekmp.

Cipísku, ty fakt nemáš páru co vlastně tvoříš a ani šajnu o co jde :evil: . To není domácí kolejiště, kde si můžeš trdlat z jedné koleje na druhou jak se ti zachce. Třídící stanice se spádovištěm mají své zákony a ty se musíš podle nich držet. :!: :!: :!:
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cer.t » stř 17 bře, 2021 5:09 pm

Dle meho je nutne napojeni odjezdove skupiny z trate i na druho stranu do trate jednostrannou spojkou. Jinak to bude nikdy nekoncici posun. Opet se bohuzel odvolam na ty nemce a Greifenstein. I oni to tak maji. Vezmi si zbtoho priklad.
cer.t

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 5:12 pm

cer.t píše:Dle meho je nutne napojeni odjezdove skupiny z trate i na druho stranu do trate jednostrannou spojkou. Jinak to bude nikdy nekoncici posun. Opet se bohuzel odvolam na ty nemce a Greifenstein. I oni to tak maji. Vezmi si zbtoho priklad.

Tomáši, pravou část jsme zatím neviděli :) . A kde bych našel odkaz na Greifenstein ?
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cer.t » stř 17 bře, 2021 5:12 pm

Jinak musis mit kolej, kterou vytahnes serazeny vlak ze smerovych koleji a prestavis to do odjezdu. Preci to nebudes tahat pres pahrbek.
cer.t

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 5:15 pm

cer.t píše:Jinak musis mit kolej, kterou vytahnes serazeny vlak ze smerovych koleji a prestavis to do odjezdu. Preci to nebudes tahat pres pahrbek.

Jestli máš na mysli můj poslední plánek, tak pod pahrbkem tam kolej je pod písmem o.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cer.t » stř 17 bře, 2021 5:15 pm

Milane, planek jsem daval na str.6 teto diskuze. V podstate byl muj navrh v souladu s filosofii teto stanice.
cer.t

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 5:19 pm

cer.t píše:Milane, planek jsem daval na str.6 teto diskuze. V podstate byl muj navrh v souladu s filosofii teto stanice.

Jo, už rozumím. Tvůj plánek jsem před chvíli viděl. Tam mi právě vadí, že souprava zablokuje zhlaví a přístup do lokomotivního depa.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cer.t » stř 17 bře, 2021 5:31 pm

milan ferdián píše:
cer.t píše:Milane, planek jsem daval na str.6 teto diskuze. V podstate byl muj navrh v souladu s filosofii teto stanice.

Jo, už rozumím. Tvůj plánek jsem před chvíli viděl. Tam mi právě vadí, že souprava zablokuje zhlaví a přístup do lokomotivního depa.
-m-

Depo zrusit :D tam kde je na prd.
cer.t

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 5:34 pm

No pravou stranu jsem prozatím nechtěl řešit ale alespoň napojení na trať a odkud se bude jezdit do výtažné koleje. Doufám že aspoň tohle je dobře.
spadoviste4c.jpg

Cipísekmp.
PS co ty délky kolejí? Teď jsem to neřešil asi to bude o modul delší.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 5:59 pm

Tak jsem tam ještě "načrtl" pravou stranu.
spadoviste4d.jpg

Mimochodem když Milan Ferdián psal, že nemám páru co kreslím, tak má pravdu. Já nemám s železnicí pranic společné takže proto se "nějaká" konina někde objeví.
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 6:32 pm

Cipísku :wink: , já taky se železnici z minulosti nic nemám, ale snažím se vzdělávat, pobrat chybějící informace, poptat se kolegů co skutečně pracují/pracovali na železnici, mít hromadu studijního materálu, ať člověk trochu ví o čem kolegové mluví, koukat. Kapacity jako Milan/Mcx/, radeksindy, Martink, petrs/uhlobaron/, Vladimír_B a další mají na rozdíl ode mne daleko větší zkušenosti a znalosti o skutečné železnici.
Ty jsi prostě zatvrzelý a nechceš si dát poradit. Budiž, je to tvá volba a já to respektují, ale potom nebeč, že tě grafiko-
nisté pošlou do kytiček s celým tvým spádovištěm. :mrgreen: :wink:
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly