Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Stavba skladu Hronov

Příspěvekod _pavel_ » sob 19 pro, 2015 3:33 pm

Nějak tě chytla nálada na megastavby :D Ještě nemáš Hronov a už děláš elektrárnu :D Pěkně popořádku - Hronov, elektrárnu a pak si udělej Paramo to máš nejblíž :lol: :lol:
_pavel_

Příspěvekod VojtikJ » sob 19 pro, 2015 3:48 pm

chemičku nee :D
elektrárna by měla bejt, snad, společnej projekt několika lidí.
Hronov je čím dál tím blíž. Franta si chce udělat vejlet v Pondělí. Za což mu i veřejně děkuji.
Poskládaný by to mohlo bejt do silvestra, koleje budu pokládat až bude vyřešený spojování, jasně šrouby. Ale spíš jde o spojování čepy, jednoduší a rychlejší spojování. Člověk se aspoň nebude hodiny patlat s vycentrováním. Jen že kde to splašit. Štěstí jsem na to ještě neměl.
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod rawen » sob 19 pro, 2015 3:58 pm

Já ty centrovací kolíky koupil v KILI. Je to Hettich, katalog str. 2093, obj. číslo 9 133 060.
Dej pozor na rozdíl cen v xxx-marketech, kde si řeknou i stovky Kč za kus, ale cena je přitom haléřová, max. korunová.

Radek
rawen

Příspěvekod VojtikJ » pon 21 pro, 2015 3:37 pm

dík, jen prej na to nejsou dobrý ohlasy... ale u tebe jsem neviděl že bys hlásil problémy
Materiál mám doma, sic malý nedostatky, ale to půjde vyřešit. Zítra pokud se mi podaří koupit vruty (3x30?) bych se do toho mohl pustit konečně :)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 22 pro, 2015 6:53 pm

stavba dřevo.jpg

tak jsem se do toho pustil.
Sic vzniklo menší nedorozumění ohledně řezání, ale to se napraví :)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod rawen » úte 22 pro, 2015 7:26 pm

Vypadá to obrovsky :shock:

Radek
rawen

Příspěvekod VojtikJ » úte 22 pro, 2015 7:35 pm

80x436...
na jedný straně sklady, na druhý straně kovošrot...a kdybych měl místo tím směrem co je pohled by měli bejt dvě vlečky... ale na to fakt nemám místo :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod _pavel_ » stř 23 pro, 2015 8:24 am

:shock: ......no jestli s tím pojedeš na nějakou akci, až bude celé nádraží hotové, tak jsem zvědav na čem to budeš vozit :D
_pavel_

Příspěvekod VojtikJ » stř 23 pro, 2015 12:43 pm

Neboj, je to na 8dilu ;)
Cili kdyz bude auto je to jak odvest, jelikoz auto nemam a dlouho nebjde tak to problem je. Zatim jsem zavislej na Frantovi kterej to ma pri ceste kdyz pojede na setkani. Jinak teda netusim jak bych to odvezl :/ a to nepocitam tratove moduly co jsou v planu...
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod FrantaHO » stř 23 pro, 2015 2:46 pm

Už scháním krytej vlek! :D
FrantaHO

Příspěvekod VojtikJ » stř 23 pro, 2015 4:55 pm

dřevo.jpg
dřevo.jpg (13.39 KiB) Zobrazeno 5824 krát

tak jsem to jen tak položil...původně měla bejt první kolej v ose...no nakonec jsem ji posunul o 10cm...
Tím jak se to posunulo o 10cm tak se mi to i líp vytočí kolem zábradlí u schodů... Když jsem to dal do osy tak to bylo v kolizi se zábradlím... jedno plus.
Stavební problém nastal u podloží. Korek je k nesehnání, ale mám náhradu. Potom je problém se šrouby, neměli. Až po Novým roce. Centrovací kolíky dal Franta do výroby. Jelikož nemám jak sešroubovat, upevnit, tak nechci lepit koleje, aby potom nebyl problém s jejich uložením.

Milane: vidiš, oni ty sklady vypadali že jsou velký. No když jsem to tam jen tak položil tak se mi zdá že jsou malý ještě k tomu :D

Stavbě ZDAR :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod rawen » stř 23 pro, 2015 5:07 pm

Bacha, ty originální kolíky jsou žlutě pozinkované. Aby nezkorodovali nebo dokonce nezarezly :!:

Radek
rawen

Příspěvekod VojtikJ » stř 23 pro, 2015 5:13 pm

nn, Franta dal vysoustružit ňáký kolíky ;)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod milan ferdián » stř 23 pro, 2015 6:32 pm

VojtikJ píše:Milane: vidiš, oni ty sklady vypadali že jsou velký. No když jsem to tam jen tak položil tak se mi zdá že jsou malý ještě k tomu :D
Stavbě ZDAR :D

Já netušil,že jsi se fakt pustil do tak velký stavby stanice.Fakt jsem nevěřil a teď zírám :o .Hlavně pracuj přesně v klidu.Nedej se stresovat,ale kluky vyzpovídej třeba tisíckrát. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod VojtikJ » stř 23 pro, 2015 10:41 pm

mapka.jpg
SCHÉMA

Ono to zas tak velký není, jen to vypadá.
3dopravní koleje není mnoho, na vykřižování osobáku akorát a jedna kolej volná pro šoupák.
1kolej kusá kam se dá schovat pár vozů, 1kolej na odstavení (mezi skladem a dopravní), potom tu máme jednu dlouhou kusou kolej která je u skladů + dá se zde vyložit sklo do Rubeny no a potom tu zbejvá kolej u skladu s rampou, výkladka uhlí k sýpce je kousek u hranic u kusé koleje.
A nakonec tu máme vlečky: úvraťově do kovošrotu, nemám tolik místa abych mohl provozovat vlečku do WIKOVu. Ještě tam byla jedna vlečka, která je v součastnosti zrušena.
Kdybych to měl dělat tak to vidím aspoň na 11m + ňákou tu šířku páč ty vlečky jsou již v oblouku :D To se fakt nedá. Výtažnou kolej se bude moci využít na jiné účely aspoň.
Dělám dle svých možností a vybavení (moc toho ještě teda nemám).
Šašci
VojtikJ

PředchozíDalší

Zpět na Moduly