MINI MODULY

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MINI MODULY

Příspěvekod rawen » čtv 03 zář, 2015 6:02 pm

milan ferdián píše:Ti co nemají rádi pro příslušenství DCC a atd.,tak zde je jednoduché přestavování výhybek ručně.Nahoře přepínač polarity srdcovky a uprostřed táhlo.

Je to krásné... ale jak to bude vypadat u zhlaví s několika výhybkami "příčně za sebou"? Táhla resp. jejich ovládací prvky tak na husto nenacpeš, začnou vznikat mechanismy jiné kategorie elegance i spolehlivosti...

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » čtv 03 zář, 2015 6:06 pm

rawen píše:
milan ferdián píše:Ti co nemají rádi pro příslušenství DCC a atd.,tak zde je jednoduché přestavování výhybek ručně.Nahoře přepínač polarity srdcovky a uprostřed táhlo.

Je to krásné... ale jak to bude vypadat u zhlaví s několika výhybkami "příčně za sebou"? Táhla resp. jejich ovládací prvky tak na husto nenacpeš, začnou vznikat mechanismy jiné kategorie elegance i spolehlivosti...

Radek

Ale nacpeš... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rawen » čtv 03 zář, 2015 6:09 pm

milan ferdián píše:
rawen píše:

Radek

Ale nacpeš... :wink:

Jeden tvůj krajan na to odpovídá, že chce nádraží a nikoliv sporák (/stolní fotbal; dle rozpoložení mluvčího).

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » čtv 03 zář, 2015 6:22 pm

rawen píše:
milan ferdián píše:Ale nacpeš... :wink:

Jeden tvůj krajan na to odpovídá, že chce nádraží a nikoliv sporák (/stolní fotbal; dle rozpoložení mluvčího).

Radek

Tak vyřiď krajanovi ať si pořídí levné přestavníky typu želva,bratru za 1ks/500,- Kč a nebude mít sporák :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 03 zář, 2015 6:23 pm

workous píše:a můžeš alespoň naznačit :D

Mohu,ale vždyť víš :) .M.D.L.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod workous » čtv 03 zář, 2015 7:46 pm

tak držím palce ať už to je ať se máme na co koukat.....
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Mcx » pát 04 zář, 2015 4:58 am

milan ferdián píše:Hodně se psalo a mluvilo,že představa setkání s domácími moduly je nemyslitelná.Kupodivu takové setkání se konají.

Ale Milane ty zase mícháš všechno dohromady, nikde nebylo řečeno, že nelze dělat setkání s moduly jiných parametrů. Domácí moduly mají jné parametry než Fremo a komentář byl vždy k mixu různých modulů - podle různých parametrů, standardů. Ovšem možnosti kombinace různých parametrů máme již nějakou dobu definováno zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/domaci_moduly/domaci_moduly.html, přičemž sjednocujícím parametrem je technický požadavek na vozidla, rozhraní či aspoň jeho část při užším modulu a elektrické propojení.
Že s takto definovaných modulů mohu skombinovat moduly pro provozní setkání je evidentní, určitě budou u nás využity jak v klubu tak při potenciálním domácím setkání - už jsme o tom debatili, ale vázne to na počtu modulů, které jsou nyní k dispozici.
Moje bohužel zatím ve fázi "dřevěného zrodu".

Rovněž bych trochu brzdil s označením ministanice - to jsou reálné stanice německých lokálek, soukromých drah a jak bývá zvykem často i v modulech, trochu zkrácené. Ale to znamená, že tam se Sergej prohánět nebude ! to souvisí s modelářovým zaměřením. Vzorů se i u nás najde dost.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 zář, 2015 5:57 am

Mcx píše:
milan ferdián píše:Hodně se psalo a mluvilo,že představa setkání s domácími moduly je nemyslitelná.Kupodivu takové setkání se konají.

Ale Milane ty zase mícháš všechno dohromady, nikde nebylo řečeno, že nelze dělat setkání s moduly jiných parametrů. Domácí moduly mají jné parametry než Fremo a komentář byl vždy k mixu různých modulů - podle různých parametrů, standardů. Ovšem možnosti kombinace různých parametrů máme již nějakou dobu definováno zde http://ostramo.parostroj.net/moduly/domaci_moduly/domaci_moduly.html, přičemž sjednocujícím parametrem je technický požadavek na vozidla, rozhraní či aspoň jeho část při užším modulu a elektrické propojení.
Že s takto definovaných modulů mohu skombinovat moduly pro provozní setkání je evidentní, určitě budou u nás využity jak v klubu tak při potenciálním domácím setkání - už jsme o tom debatili, ale vázne to na počtu modulů, které jsou nyní k dispozici.
Moje bohužel zatím ve fázi "dřevěného zrodu".

Nechce se mi hledat nesouhlasné příspěvky,ale já měl na mysli jen čistě domácí/mini moduly bez klasických. :wink:

Mcx píše:Rovněž bych trochu brzdil s označením ministanice - to jsou reálné stanice německých lokálek, soukromých drah a jak bývá zvykem často i v modulech, trochu zkrácené. Ale to znamená, že tam se Sergej prohánět nebude ! to souvisí s modelářovým zaměřením. Vzorů se i u nás najde dost.

Však ano,je třeba čtenáři rozlišit o jaké stanice se jedná.Spíše jsem měl napsat buď lokálkové stanice nebo délkově krátké.S tím plně souhlasím,že u nás je plno vzorů takových stanic viz.III.díl.

Podstatné bude,zda se námět uchytí v našich českých luzích a hájích nebo zda zůstane u tradičního stacionárního kolejiště.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pát 04 zář, 2015 7:52 am

milan ferdián píše:já měl na mysli jen čistě domácí/mini moduly bez klasických

Ale vždyť to je přeci úplně jedno, pokud jdou spolu moduly spojit - výška na podlahou, tvar rozhraní (není absolutní podmínkou), elektrické propojení a traťové poměry tj. min. poloměr oblouků - pak lze spojit cokoliv s čímkoliv a lze udělat setkání jen s vybranými moduly jedné kategorie, lze je kombinovat.....
Vždyť pořadatel setkání definuje parametry modulů pro setkání. Nesmí přitom ovšem zapomenout na technické parametry vozidel (byť toto se týká zejména velikosti H0) a to zejména průchodnost obloukem o daném poloměru.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 zář, 2015 7:59 am

Mcx píše:
milan ferdián píše:já měl na mysli jen čistě domácí/mini moduly bez klasických

Ale vždyť to je přeci úplně jedno, pokud jdou spolu moduly spojit - výška na podlahou, tvar rozhraní (není absolutní podmínkou), elektrické propojení a traťové poměry tj. min. poloměr oblouků - pak lze spojit cokoliv s čímkoliv a lze udělat setkání jen s vybranými moduly jedné kategorie, lze je kombinovat.....
Vždyť pořadatel setkání definuje parametry modulů pro setkání. Nesmí přitom ovšem zapomenout na technické parametry vozidel (byť toto se týká zejména velikosti H0) a to zejména průchodnost obloukem o daném poloměru.

A fakt to jde?O této variantě jsem nevěděl.Já měl též na mysli postoj konzervativních modulářů :wink: ,aby nezačali volat,že chceme zdegradovat klasické modulářství :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pát 04 zář, 2015 8:18 am

milan ferdián píše:O této variantě jsem nevěděl.Já měl též na mysli postoj konzervativních modulářů ,aby nezačali volat,že chceme zdegradovat klasické modulářství

No, já myslím, že moduláři v H0 jsou tolerantní a prakticky již odzkoušeli ledacos. Stačí shodná výška, banánky a truhlářské svěrky (někdy díry nesedí :D ) a jede se. Uvidím jak si letos poradí s moduly FISAIC na modulovém setkání "klasiky" :lol: . Myslím, že v H0 je modulový svět hodně otevřený, v ostatních velikostech nemohu soudit - nevím.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 zář, 2015 8:23 am

Mcx píše:
milan ferdián píše:O této variantě jsem nevěděl.Já měl též na mysli postoj konzervativních modulářů ,aby nezačali volat,že chceme zdegradovat klasické modulářství

No, já myslím, že moduláři v H0 jsou tolerantní a prakticky již odzkoušeli ledacos. Stačí shodná výška, banánky a truhlářské svěrky (někdy díry nesedí :D ) a jede se. Uvidím jak si letos poradí s moduly FISAIC na modulovém setkání "klasiky" :lol: . Myslím, že v H0 je modulový svět hodně otevřený, v ostatních velikostech nemohu soudit - nevím.

Až tak :?: :o :P .Doufám,že budeš referovat poznatky ze setkání. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pát 04 zář, 2015 8:27 am

Referovat mohu, ale ty to uvidíš taky :lol:
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 zář, 2015 8:31 am

Mcx píše:Referovat mohu, ale ty to uvidíš taky :lol:

Já, a kdy????

edit:
Už vím kde a kdy :D :D :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 24 zář, 2015 7:08 pm

Setkání Buxtehude,které jsem avízoval.Takto vypadal jejich layout s dvěma skryťáky,použito 50 modulů Mini-Max.
Přílohy
23183429ky.jpg
23183428zn.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly