Loket - modulova stanice

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Loket - modulova stanice

Příspěvekod cer.t » stř 31 srp, 2011 9:02 am

Pracuj, pracuj, ať je ve Lhotce na co koukat.... Jinak mám dotaz, budou fuknční návěstidla?
cer.t

Příspěvekod marwin » stř 31 srp, 2011 10:48 am

cer.t píše:Pracuj, pracuj, ať je ve Lhotce na co koukat.... Jinak mám dotaz, budou fuknční návěstidla?

Snazim se, Lhotka se rychle blizi, tak snad bude neco zeleneho:). Uvidime, jak mi pujde kouzleni se statikou a jestli Bena chytne tvorivou naladu a udela neco na domech.
Navestidla fukcni urcite nebudou, chtel bych je postavit z leptu a taky ustredni zamek a paky na ovladani navestidel jsou zatim jen na papire.

BTW. Uz mas layout?
marwin

Příspěvekod pavmar » čtv 01 zář, 2011 9:39 pm

Mužu se zeptat čím fixuješ koleje na překližku? nikde jsem to nenašel a nebo jsem špatně hledal...
:-)

díky
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod marwin » pát 02 zář, 2011 12:26 pm

pavmar píše:Mužu se zeptat čím fixuješ koleje na překližku? nikde jsem to nenašel a nebo jsem špatně hledal...
:-)

díky

Postup pokladani koleji:
1) Nasoukam kolejnice do podlozi. Pokud pokladam koleje do oblouku, tak vycvakam propojky mezi prazci na jedne strane. Nepouzivam flexikolejivo, prijde mi takove nesikovne, porad se krouti, i kdyz nema :).
2) Vyrovnam koleje, muzes si udelat sablonu na oblouky. Oznacim mista na kolejnici i na preklizce, kudy povedou lanka.
3) Sundam koleje, vyvrtam diry pro lanka, pripajim je ke kolejim, znovu polozim koleje a urovnam podle sablony.
4) Koleje a vyhybky zajistim pomoci narezanych prazcu s hrebicky, finta Tomase Bartose viz:
Obrázek
Zde jsou pribite jen vyhybky
5) Z boku na styk prazce s preklizkou nanesu kapicku vterinaku, takhle prilepim kazdy cca 15 prazec (na manipulacnich kolejich nemam prazcove pasy ale jednotlive prazce, takze jsem lepil kazdy prazec, opravdu chotovka:)), vyhybky lepim kazdy cca paty, preci jenom vyhybky Tillig Elite jsou hodne ohebne...
Tady na te fotce ty kapicky jde videt, staci celkem malo lepidla. Kdyz mam cast prilepenou, tak to prestriknu aktivatorem ve spreji a je hotovo.
Obrázek

Vyhoda teto metody spociva v tom, ze se daji koleje v klidu polozit a zafixovat. Take lze kolej jednoduse z preklizky sundat, tak ze projedes zalamovakem pod prazci.
marwin

Příspěvekod marwin » pon 26 zář, 2011 11:30 am

Lhotka se rychle blizi, takze dalsi pokrok na Lokti.
Pomoci papirmase jsem dotvaroval krajinku. S papirmase se hezky pracuje, ale pripravilo mi par bezesnych noci:). Nejspis jsem do smesy dal malo sadry, takze mi tuhla asi pet dni. Pri pomysleni na to, co umi drevo, kdyz natahne do sebe vodu, mi nebylo nejlepe. Nastesti vse dobre dopadlo a latovka se po peti denni lazni nezkroutila. Jemne dotmeleni jsem provedl pomoci sadrokartonarskeho tmelu, je opravdu skvely, krasne se s nim pracuje a tuhne do hodiny, takze se z nej da v klidu vytvarovat terenni vlny a hlavne se nepropada (papirmase se taky nepropadlo).
Obrázek

Obrázek
Zacali jsem sterkovat koleje, konecne uz zacina modul vypadat jako nadrazi.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sestavil jsem dva bezzamkove prestavniky vyhybek, prijdou umistit na vyhybky do depa.

Obrázek

Obrázek

Prvni povedene odlitky dlazdene silnice, je docela problem ziskat odlitek, na kterem by nebyly videt bublinky. Moje skore je 4/12. Mate nejaky overeny postup na zbaveni se bublinek u takhle detailnich odlitku? Muj postup je takovy, ze micham pomalu (abych do smesy nevmisil vzduch), smes mam hodne ridkou a nanasim do formy pomoci lzicky, kterou se snazim sadru do formy vtlacovat.
marwin

Příspěvekod marwin » úte 25 říj, 2011 11:13 am

Tady je par obrazku z moc hezkeho setkani v Komorni Lhotce. Loket byl umisten na lokalce Lipova Lazne-Kadan. Delka lokalky byla necelych 40 metru, na trati se nachazaly dve nakladiste zastavky Horni Hermanice a Cholina a ctyri nadrazi Lipova, Loket, Javornik a Kadan. V useku Loket-Kadan byl provoz rizen dle predpisu pro zjednodušenou dopravu D3 ( pokud by nekoho zajimalo, jak probiha provoz: http://www.zababov.cz/index.php?id=492 ), tedy v Lokti slouzil dirigujici dispecer, ktery ridil provoz na lokalce.

Obrázek
Ranni krizovani dvou manipulaku tazenych lokomotivami 534.03. V depu ceka na vykon vyzbrojene lokomotivy 456.0, 434.1 a T669.0.

Obrázek
Dalsi krizovani dvou manipulacnich vlaku jiz v motorove trakci. Jako vlakove lokomotivy jsou pouzity T478.2 a prototypova lokomotiva rady T478.4001, ktera prave pristavuje vozy na manipulacni kolej.

Obrázek

Obrázek
Pohled na vytopnu s cekajicimi stroji 434.1 a 431.0 a na pravy oblouk s polomerem 7 metru. Vytopna bude vevnitr samozrejme zarizena.

Obrázek
Skladiste nasvicene rannim sluncem. Budova je skoro hotova, chybi ji jeste komin. Skladiste bude stat samozrejme na podezdivce.

Obrázek
Prave zhlavi, na kterem se nachazi nedokoncena vypravni budova a obytne domy. Teren je jiz dokoncen, takze muzu zacit zelenit.
marwin

Příspěvekod Morris Zapp » úte 25 říj, 2011 12:48 pm

Pěkně je vidět ten efekt, jak těžké lokomotivy a rychlíková doprava zcela setřou lokálkový charakter nádherné stanice. :(
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod marwin » úte 25 říj, 2011 1:20 pm

Morris Zapp píše:Pěkně je vidět ten efekt, jak těžké lokomotivy a rychlíková doprava zcela setřou lokálkový charakter nádherné stanice. :(

Jednou za grafikon zajizdel do Lokte rychlik a jednou spesnak vedeny brejlovcem, zamracou a coca-colou s Ypsylony. Jinak tam jezdily osobacky s klasickama s lokomotivami 423.0,456.0,354.7 a na manipulakach jezdily 534.03, 524.13, posledni dva grafikony tam se zacli na lokalku dostavat i zamracene. Cmelak byl rozbity, tak jen postaval v depu, na lokalce nemel co delat:).
Ale kdybychom meli vic 423 a 433, tak by to urcite pusobilo vic lokalkove, s tim s tebou souhlasim:). Setkani z pohledu lokomotiv a vozu bylo asi nejlepsi co jsem zazil, nekolik grafikonu se odjezdila lokalka jen v parni trakci s odpovidajicimi vozy.
Naposledy upravil marwin dne úte 14 srp, 2012 1:31 pm, celkově upraveno 1
marwin

Příspěvekod marwin » pát 10 srp, 2012 12:07 pm

Takze po dlouhe dobe mala aktualizace.
Vcera jsem nalil vodu do Ohre (velky dik patri Danovi, ktery mi s tim pomohl) a uz se po ni prohaneji prvni kanojisti.
Obrázek

a taky rybari zacli lovit.
Obrázek

Take jsem zacal zelenit. Vetsina jsou foliaze Model-Scene (skvele se s nimi pracuje, doporucuju), strom je od JM-Detail a bozi muka jsou od Duhy.
Obrázek
marwin

Příspěvekod milan ferdián » pát 10 srp, 2012 4:27 pm

To je dost,že jste ozvali. :mrgreen: Začli chodit hlášky,že jste to zabalily.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod "Beňa" » pát 10 srp, 2012 6:19 pm

To by mě zajímalo odkud, momentálně se dodělávají obytné domy, v týdnu bych je měl Márovi předat a začnou vznikat zahrádky atd. Snažíme se pokračovat jak to jde. Akorát to nejde tak rychle.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod Mcx » ned 12 srp, 2012 10:42 am

Marku, to návěstidlo na vjezdu bude na pevno? Zatím to vypadá jak jen nastrčeno.
Mcx

Příspěvekod dfrolek » pon 13 srp, 2012 6:09 am

Ahoj. Moc se mi vaše práce líbí. Až bude nádraží hotové, budou následovat další moduly podle skutečnosti (tunel, most přes Ohři..)?
dfrolek

Příspěvekod marwin » pon 13 srp, 2012 7:39 am

Mcx píše:Marku, to návěstidlo na vjezdu bude na pevno? Zatím to vypadá jak jen nastrčeno.

Ano, bude tam napevno. Zatim je tam jen zastrcene, pak ho zajistim tim otocnym mechanismem, lepit ho nebudu.
marwin

Příspěvekod marwin » pon 13 srp, 2012 7:53 am

dfrolek píše:Ahoj. Moc se mi vaše práce líbí. Až bude nádraží hotové, budou následovat další moduly podle skutečnosti (tunel, most přes Ohři..)?

Ahoj, to jsem rad, ze se libi.
Urcite budu pokracovat dale. Jeden z duvodu, proc jsem si Loket vybral, byl nadherne vedeni trate kolem Ohre, tunelem a pres most do Lokte predmesti. Opravdu uzasny motiv:). Mimochodem kousek od oceloveho mostu je vodni elektrarna, ktera by pri trose snahy sla soupnout k mostu:), aby se vesla na modul. Zatim jsem dalsi moduly nerozkresloval, ale tento pohled bych chtel prenest do modelu.
Obrázek
zdroj: Zelpage.net

Obrázek
zdroj: nevim
marwin

PředchozíDalší

Zpět na Moduly