Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod D » pon 02 bře, 2015 8:57 pm

Morris Zapp:
> Ber to tak, že EW3 je nejkratší výhybka, kterou můžeš použít
No právě. Oproti skutečnosti má i EW3 zhruba poloviční délku. Tato chybějící délka se při překreslování nezkrácené stanice do měřítka někde projeví. A jsou dvě možnosti, jak k tomu přistoupit:

1. Pokud bude plánování probíhat podle délky stanice od krajních výhybek, zákonitě se na úkor krátkého zhlaví prodlouží užitná délka kolejí. Koleje pod reálně dlouhým vlakem budou nepřirozeně přesahovat.

2. Naopak cesta, kterou u nás razí Lubomír, je vycházet z užitné délky hlavní dopravní koleje. Od té pak na obě strany rozvinout zhlaví z EW3. Délky kolejí tak budou odpovídat skutečnosti, vlaky na nich budou přirozeně dlouhé a jediné místo mimo proporce zůstane zkrácené zhlaví. Bez závažnějších prohřešků proti reálu se tím zkrátí i celková délka stanice, což však považuji za přínos.

3. Jinak je možno použít výhybky vyrobené i na délku dle přepočtu (vlastní výroba, TT-Filigran), ale to už bude zase něco stát.
D

Příspěvekod MiG » pon 02 bře, 2015 9:06 pm

V návaznosti na lednovou debatu.
Kromě podlézacích existuje i průchozí modul vzor Harmi. Použit nejméně na 4 setkáních skupiny Railnet

Zde trocha teorie
http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2011080002

a zde jeho realizace (třetí fotka shora)
http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2012060003
MiG

Příspěvekod Luděk » pon 02 bře, 2015 9:28 pm

rawen píše:No jo, my jsme zaměřeni vyloženě na lokálky, a tak i ten třímetrový vlak je sci-fi. Alespoň na 271čce. Trnávku dělám podle reálu a asi by se nevlezl. :)

Radek

P.S.: Co se hraběcích rad týká, pořád řeším přestavníky - mozek v bludném kruhu cvaká: serva? čím je přehazovat, digitalizovat?, tak to už želvy, ty se nevlezou..., MTB, cože???, mechanická táhla?, ovládání by bylo strašně roztahané, serva?, ...
Poraď :lol: :D

Pokud na želvu nebudeš letovat na ten tišťák konektor nastojato jak jsem to udělal já, tak se želva do modulu vleze s rezervou.
Luděk

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 bře, 2015 8:49 am

Kolegové moduláři i vy klasičtí domácí modeláři,potřeboval bych tak trochu poradit.Otázka zní "Klasická modulovka nebo domácí modulovka".Všichni víte,v čem tkví můj problém a v tom,pro nezasvěcené nemožnost přepravy svých modulů na místo setkání.Nebavme se o modelové velikosti,o tom zde již bylo popsáno stohy stránek na tomto DF.N Region je jen zatím fikce a její činnost jsem pozastavil z různých důvodů,jak z finančních tak i přepravních atd.,ale nezrušil.
Pro i proti mluví samo o sobě obě alternativy.Dnes jsem zhlédl od polských kolegů N moduly,jedno zajímavé video a zaujala mě tam jedna věta.Ta mě stimulovala právě k této formulované otázce k Vám.
Jestli mohu a byl bych rád,kdyby jste se vyjádřili jak kladně,tak i protikladně.Hodně přemýšlím o budoucnosti a peru se současností.Někteří ví,oč jde.Je mi jasné,že rozhodnutí zůstane na mne,no vaše názory mi mohou pomoc vyjasnit si řadu u mne nevysvětlených otázek.Předem díky za váš čas :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 05 bře, 2015 9:57 am

Když to vezmu z mého pohledu,pro Tebe klasická modulovka, dva traťové moduly a stačí...přinejlepším malé nákladiště
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Ferda » čtv 05 bře, 2015 10:03 am

milan ferdián píše:... Všichni víte,v čem tkví můj problém a v tom,pro nezasvěcené nemožnost přepravy svých modulů na místo setkání. ...

A s tím právě souvisí to co nechceš slyšet.
Odpověď je přitom úplně jednoduchá.

Klasická modulovka v H0, umístěná v Kunčicích a je po problému s dopravou na setkání.

Ten jeden modul na práci v kuchyni si domů odvezeš ty 3 zastávky i v ruce. :wink:
Nebo ti ho tam někdo hodí, když budeš hodný.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 05 bře, 2015 10:09 am

Tak já netuším jak je na tom Milan s vozidly,ale pokud žádná nevlastní,tak bych šel tu cestou,co navrhuje Ferda.Jedna věc je láska k modelové velikosti a druhá praktická stránka věci.Měl bys vystaráno a navíc bys také viděl pořádně provoz a vozidla,aniž bys měl odřený nos. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MirekTT » čtv 05 bře, 2015 10:11 am

Já můžu říct jem to, že domácí modulovka potřebuje skoro řekl bych víc místa, než klasické kolejiště. Proto jak radí Mlha s Ferdou, určitě klasická modulovka. S bednou se dvěma moduly se cestovat dá. Nebou koupit cestovní kufr na kolečkách a moduly mu přizpůsobit není přece problém. Horší ale normálně realizovatelné případy jsou, když si předem objednáš přepravu všech svých deseti beden s moduly přepravcem třeba k někomu, kdo ti je na setkání konané na opačném konci republiky pak přiveze a stejnou cestou pošle zpět.
Na doma Milane je nejlepší najít si nějaký malý plánek od Milana Ferdiána :lol: :lol: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod D » čtv 05 bře, 2015 10:14 am

Milane, jestli ve svém okolí nemáš modulové kolegy ve vlastním měřítku a na větší dálku nemáš přepravní možnosti, pak ti 2 - 3 normované moduly stejně k ničemu nebudou (leda k prodeji). Takže pokud zrovna neuvažuješ o změně měřítka jen kvůli možnosti zajezdit si s někým z okolí, tak pro ježdění na vlastním nezbývá nic jiného, než vyrobit si nějaký domácí uzavřený celek, ve kterém by tě však normy modulů zbytečně omezovaly (zejména co do rozsahu projektu). Nebo nic vlastního nevyráběj a jezdi na setkání modůlářů bez modulů.
D

Příspěvekod Bezmozek » čtv 05 bře, 2015 10:26 am

MirekTT píše:..Na doma Milane je nejlepší najít si nějaký malý plánek od Milana Ferdiána :lol: :lol: :lol:

+10 internetů pro Tebe :lol: :lol: :lol:

Ale jinak za mě domácí modulovka, pokud se vymaním z norem "dospělých" modulů co se týče radiusů apod. vejde se to do bytu podél zdí, podobně jak má hank61 a jiní kolejiště a pokud zachovám jakous takous záměnnost, myslím, že to sice zabere celej pokoj, ale pokud mám moduly velikostně po párech abych je dal krajinou proti sobě a naštosoval, nakopu do do kouta a hotovo.

Toto: viewtopic.php?f=42&t=7911&p=143871&hilit=studie#p143871 považuju za správnou cestu, když to převlíknu do designu Lužecké místní dráhy, nebude to mít chybu :twisted:
:twisted: BTTB - Bad To The Bone :lol:
Bezmozek

Příspěvekod mlha » čtv 05 bře, 2015 11:01 am

Milane máš doma tolik prostoru, abys byl schopen si postavit smysluplný layout a jezdit?
Kolik máš doma vozidel ve Tvém preferovaném měřítku?
Kolika eNkových setkání jsi schopen ročně se zůčastnit?
Vím, že to nechceš slyšet, ale proč se opravdu nepustit do H0e? Dašek už začal, určitě Ti nějaký kus trati pro vlastní tvorbu nechá. A opět podstatný problém s dopravou by Ti zcela odpadl. Možná bys měl svou situaci přehodnotit.
Tento Tvůj problém vyplouvá na povrch už celkem pravidelně, co to tak rozseknout?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod depo201 » čtv 05 bře, 2015 11:19 am

MiniModuly na doma určitě ne, stejně tě to samotného nebude bavit. Moduly potřebují partu lidí, až celek potom začne dávat nějaký smysl.

Kluci mají pravdu.

Udělej 2-3 normované v N do 1ks boxu na kolečkách pro přepravu vlakem, nebo začni být v Kunčicích užitečný tím co umíš. :wink:
depo201

Příspěvekod Morris Zapp » čtv 05 bře, 2015 11:30 am

Samotného to nebaví ať v modulech, nebo v klasice. Železniční modelářství je jako sex: v jednom se to dělat dá, ale není to ono :wink:

Milane, můžeš jezdit k nám na setkání TT klidně bez modulů - my nekastujeme lidi podle toho, jak moc "přispěli k organizaci setkání".
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod milan ferdián » pát 20 bře, 2015 9:14 pm

mlha píše:Tento Tvůj problém vyplouvá na povrch už celkem pravidelně, co to tak rozseknout?

Už jsem rozsekl.Děkuji Vám všem za vaše příspěvky,za ochotu odpovědět a za váš čas :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 20 bře, 2015 9:15 pm

Morris Zapp píše:Milane, můžeš jezdit k nám na setkání TT klidně bez modulů - my nekastujeme lidi podle toho, jak moc "přispěli k organizaci setkání".

Děkuji za pozvání :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly