Problém s FREDem

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Problém s FREDem

Příspěvekod fulda » úte 17 zář, 2024 12:53 pm

Tak ono je to jedno, jak tu chybu pojmenuješ, stejně se podle TOHOTO postu jedná o celkem nového freda, takže bych očekával, že bude končit posláním do Malente.
A proto je na konci dne ta informace, že je to rozbitý úplně dostatečná.

Jinak tedy v Mini Návodu je situace popsaná, ale jak známo, já tomu nerozumím a Honza se raději zeptá někoho, kdo to umí opravit prostým pohledem, aniž by mu musel říkat co je to za verzi a co při tom probíhá na loconetu.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod fulda » ned 13 říj, 2024 11:33 am

Jak jsi vlastně s tím fredem dopadl? Poradil ti někdo? Od té doby jsi byl na třech setkáních, (třeba v Týnci, v Lánech) tak tam byl určitě někdo mnohem chytřejší kdo ti poradil.
fulda

Příspěvekod HonzaM » ned 13 říj, 2024 4:54 pm

fulda píše:Jak jsi vlastně s tím fredem dopadl? Poradil ti někdo? Od té doby jsi byl na třech setkáních, (třeba v Týnci, v Lánech) tak tam byl určitě někdo mnohem chytřejší kdo ti poradil.

Na setkání v Lánech jsem ho dal německému kolegovi, který ho předá dodavateli FREDů z FREMO, s nímž jsem byl už dříve domluven na update jedno fredu z minulé série na aktuální sw. Když jsem se ho ptal na možnou pŕíčinu poruchy, řekl abych ho poslal také. Takže už jsem to dál neřešil.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod fulda » pon 14 říj, 2024 8:37 am

a-ha, takže v zásdě stejná odpověď jako TADY?
fulda

Příspěvekod zdeno » pon 14 říj, 2024 3:49 pm

Zrovna minuly tyden mi JKI alias Jozko Kiss z BA vycital, ze mu vadi piskani Vedzesu,
pri vypadku DCC na X3 a ze by chtel to piskani zrusit.
On si neuvedomuje, ze prave chyby na X3 zpusobuji vymazani adresy v EEPROM ovladace nebo jeho "zcervenani".
Teda pokud piska Vedzes pri vypaddcich DCC, treba okamzite zkontrolovat rozvody, kabely a zasuvky X3 na privodu do Vedzesu,
jinak vam budu ovladace zkapinat.
---
Treba v Povazskej Vedzesy vubec nepiskaly a ani jeden ovladac neexnul.

x3_1.jpg
zdeno

Příspěvekod HonzaM » úte 18 úno, 2025 1:13 pm

Minulý týden jsem měl na setkání FREMO v Børkopu (Dánsko) problém s ovladačem OTO MD, po připojení k rozvodu LocoNetu se vůbec nerostvítil displej, ovladač byl mrtvý. Doma jsem ho používal s centrálami YD7001 a RB1110 a fungoval normálně. Považuji ho za dobrý, ovládání je celkem logické, i když ovšem je hodně odlišné od ovládání FREDů. To není problém, jestliže ovladač používám doma s několika přáteli, kterým ovládání vysvětlím, ovšem na mezinárodním setkání kde je několik desítek "strojvedoucích" je to problém. Fredy na layoutu fungovaly kdekoli. Nutno ovšem uvést, že se nám nepodařilo použít ani ovladač Digitrax DT402 - nebylo možné zadat adresu lokomotivy a při připojení k LocoNetu se na displeji objevil údaj napětí 7,5 V, což je o dost méně než při připojení k mé centrále YD7001 (indikovalé napětí je v tom případě 10,7 V.
Zdeno mi na můj mailový dotaz napsal, abych zkusil jinou centrálu, ovšem žádat o to organizátora techniky na setkání je vyloučeno, protože Fredy i DT4 Digitrax fungovaly kdekoli. Na setkání byla použita centrála Intellibox. Po návratu domů jsem OTO připojil k centrále YD7001 a fungoval jako dřív, šlo tedy zřejmě o problém s napětím na rozvodu LocoNetu (pochopitelně tady nikdo nepoužívá označení X3).
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Předchozí

Zpět na Moduly