Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
mas ho na mailuJan Kohout píše:Nevím, možná už to tu někde někdo sháněl, ale potřeboval bych návod na stavbu tohoto vozu (Ds/Daak) ze stavebnice LPH - koupil jsem ji bez návodu a bez krabičky, tak jak se dnes často pordávají. Kdybyste ho náhodou někdo měl,byl bych Vám velice vděčný, kdybyste mi ho mohli poslat naskenovaný na mail jankohout@centrum.cz. Případně, pokud je někde na netu ke stažení, tak samozřejmě stačí odkaz na něj. Děkuji
no asi to tak bylo ze se kamna pridelala az pak ale nevim me je 13 tak to nepamatujuJan Kohout píše:TT-maniac: díky moc za ten návod
Jinak, nemáte někdo vhodné foto tohoto služebáku, na kterém by bylo jasně vidět umístění vzduchojemu a baterie na podvozku vozu? Z návodu to není příliš zřejmé, z výkresů, které jsem na netu našel je to vidět jen dvourozměrně - tedy vidím v jaké pozici to má být vzhledem k přední/zadní části vozu, ale již se nedá poznat na které straně z hlediska pravá/levá...
A ještě jsem se chtěl zeptat - podle toho, co jsem našel na netu, tak samostatná kamna byla do tohoto vozu přidávána až po r. 1989/1990, když budu vůz stavět pro odobí 1. pol. 80. let, tak mu mám nebo nemám dělat komínek (podle oněch informací tedy v té době kamna neměl, komínek by tím pádem byl zbytečný...) ?
Jan Kohout píše: ..... v některých těchto vlacích byly vidět (tehdy ještě jako řada Ds) tyto služebáky s komínkem, někdy bez komínku, což by nasvědčovalo tomu, že se vyskytovaly vozy Ds s kamny i před ukončením parního provozu... Nevíte tedy někdo, jak to přesně s těmito vozy bylo ?
Jan Kohout píše:TT-maniac: díky moc za ten návod
Jinak, nemáte někdo vhodné foto tohoto služebáku, na kterém by bylo jasně vidět umístění vzduchojemu a baterie na podvozku vozu? Z návodu to není příliš zřejmé, z výkresů, které jsem na netu našel je to vidět jen dvourozměrně - tedy vidím v jaké pozici to má být vzhledem k přední/zadní části vozu, ale již se nedá poznat na které straně z hlediska pravá/levá...
A ještě jsem se chtěl zeptat - podle toho, co jsem našel na netu, tak samostatná kamna byla do tohoto vozu přidávána až po r. 1989/1990, když budu vůz stavět pro odobí 1. pol. 80. let, tak mu mám nebo nemám dělat komínek (podle oněch informací tedy v té době kamna neměl, komínek by tím pádem byl zbytečný...) ?
Čouda píše: .... Zkrátka nejsem si zcela jist a v případě nějakých sporů s přáteli nemohu ukázat solidní důkaz o tom, že to tak ve skutečnosti bylo.
Honza_S. píše:Prosím, poslal by mi někdo návod na postavení vozu Ds/Daak? .....
Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník