Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
vvitty píše:poznamka pro rypaly - tiskarny ALPS se od cervna t.r. nevyrabeji
loscarlos píše:Na normálním papíře to vypadá slušně, jako trochu rezavá. Teď jenom potřebuju dodělat popisky, aby mi to vyšlo na celou stránku, abych neplýtval a zkusím to na obtiskový. Bohužel jsem přišel na to, že záleží i na typu papíru. Na každém papíře ten který odstín vypadá jinak. Pak se když tak podělím o výsledek.
Dej si bacha na to, ze tiskarna tyhle svetle odstiny dela soutiskem, ktery vyuziva prave i bileho podkladu. Takze na hnedem voze ten napis bude vypadat jinak nez vytisteny na bilem papire, protoze misto te bile (de facto prazdnych mist v obtisku) bude ta hneda.
Alpsky mely nejake periody vyroby nevyroby? Tohle jsem totiz cetl na modelarskych forech (nejen ceskych) uz tak dva roky zpet.
Čili vícebarevný obtisk strkáš do tiskárny několikrát za sebou a je tudíž problém docílit dobrého soutisku - v domácích podmínkách téměř nereálné. Navíc podklad pro tisk /obrázek musí být zpracován ve vrstvách (každá barva jedna vrstva) stejně jako při normálním sítotisku/offsetu a i tak ta tiskárna u mezitónů (šedá, béžová, sv. modrá apod) dělá dost znatelný rastr - v 1/87 už tak tak na hraně akceptovatelnosti.
Jenze problem budou barevne pasky, vzhledem k tomu, ze se tiskarna nevyrabi, je otazkou, jak dlouha zustanou v prodeji, zatim se sehnat daji.
Na normálním papíře to vypadá slušně, jako trochu rezavá . Teď jenom potřebuju dodělat popisky, aby mi to vyšlo na celou stránku, abych neplýtval a zkusím to na obtiskový. Bohužel jsem přišel na to, že záleží i na typu papíru. Na průhledné samolepící folii to ujde. A tam taky "chybí" bílá.
Minulý týden jsem učil děti teorii a praxi míchání barev. Kvízová otázka - jakou barvu dostaneme, když dáme na modrý poštovní vagon žluté laserové nebo inkoustové obtisky? Na normálním papíře to vypadá slušně, protože je bílý. Na průhledné samolepící folii to ujde, protože nemá žádnou barvu. Toho obtiskového papíru je škoda, zkuste si koupit barevné papíry do tiskárny, stačí hnědý, modrý, zelený, a vytisknout na ně. Přesně to se stane aplikací Vašich obtisků na barevnou plochu modelu.
Nicméně mi nikdo nevymluví, že když koupím zelený papír, lesklý a stejný odstín obyčejný, tak ten tisk nebude vypadat pokaždé jinak. Tak jsem to taky myslel,ve vztahu k typu papíru. A také jinak bude přeci vypadat na laserové i inkoustové tiskárně, pokud to nebude special papír pro jednu z nich.
Hekttor píše: po nanesení takového popisu na hnědý vůz dostanete jen jiný odstín hnědé.
Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník