Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
ano je to pravda firma LPH jičín už neexistuje dost dlouho a formy už jsou zničeny všechny stavebnice co se prodávají jsou ze skladů např hobby shop tam se ještě prodávají .JM píše:Jeden týpek na aukru prodává sestavené výsypáky FACCS od LPH Jičín a tvrdí, že forma na tyto vozy byla již zničena a probíhá jen výprodej skladu. Je to pravda? Víto o tom někdo něco víc?
dan píše:LPH stále vyrábí (pod jiným jménem) nikoliv však modely ale autodíly atd.
formy na modely odkoupil jeden soukromník a občas nechá něco v lph vylisovat nicméně forma na výsypák Faccs byla skutečně zničena a už nebudou
ja tu stavebnici mam uz hotovouJM píše:dan píše:LPH stále vyrábí (pod jiným jménem) nikoliv však modely ale autodíly atd.
formy na modely odkoupil jeden soukromník a občas nechá něco v lph vylisovat nicméně forma na výsypák Faccs byla skutečně zničena a už nebudou
Jojo, je to přesně jak říká Dan...zničena byla právě jen forma Faccs, a možná že jen jedna polovina.
A když jsem se dozvěděl, že to co už bylo vylisované a nestihli to "zachránit" ti, co s tím dodones šmelí, tak po prodeji lisovny zbytek zahrnuli hlínou na skládce, tak mě berou mdloby...dřívější cena stavebnice 9 Kčs a ted'...
TT-maniac píše:nekomentujvlastimil vašíček píše:takhle bych ti ten vůz k přepravě nepřevzal. máš ho špatně naloženýje mi 13
![]()
vsak vcera jsem náklad rozbil dělám novýZippich píše:TT-maniac píše:nekomentujvlastimil vašíček píše:takhle bych ti ten vůz k přepravě nepřevzal. máš ho špatně naloženýje mi 13
![]()
Věk zadavatele přepravy neomlouvá!Vozový dispečer Vlastimil má recht. Ten sypák je fest přeloženej. Při prvním najetí hektora na vůz by se ti půl tuny nákladu vysypalo do kolejiště a šel bys to uklízet lopatou. Mrkni někdy na tyhle vozy z mostu. Uvidíš jen vrcholky nasypaných homolí...
Ale ne, nechci být hnidopich. Ten vůz je pěknej, až je mi líto, že se mi nehodí do epochy, taky bych ho bral...
TT-maniac píše: vsak vcera jsem náklad rozbil dělám novýnemáte někdo fotku tohoto faccsu naloženého skutečného ??
DÍKY TO JÁ POTŘEBUJU I ZATÍŽITZippich píše:TT-maniac píše: vsak vcera jsem náklad rozbil dělám novýnemáte někdo fotku tohoto faccsu naloženého skutečného ??
Viděl jsem jich spoustu, ale nikdy mě teda nenapadlo fotit v nich ty šutry. Fotku ale ani potřebovat nebudeš. Náklad se do toho sype z násypky. Před lety jsem právě jezdil s hektorem na vlečce, kde se nakládaly. To najedeš s balíkem vozů pod násypku a zastavíš tak, aby chlápek v boudě nad kolejema mohl začít sypat do první třetiny prvního z nich. Chlápek pustí násypku a sleduje jak roste hromada. Když byl vršek homole zároveň s okrajem rantlu, tak mi dal krátkej signál, abych popojel o tři metry a on to nemusel vypínat. Takhle do vozu nasypal ty homole tři, pak dal dlouhej signál, přerušil násyp a já musel cuknout víc až na začátek dalšího vozu a tak pořád dál...
Takže do modelu bych prostě nasypal tři, nebo čtyři homole za sebou. Třeba by šlo nasypat je normálně až na dno imitací té násypky a pak je fixovat jako když štěrkuješ kolejový lože. Postříkat vodou s jarem a prolít ředěným Herkulesem. Vznikl by tak realistický dutý prostor mezi jednotlivými homolemi a vnitřkem stěny vozu. Dost by tím ale asi vzrostla hmotnost soupravy...
Zippich píše:Takže do modelu bych prostě nasypal tři, nebo čtyři homole za sebou. Třeba by šlo nasypat je normálně až na dno imitací té násypky a pak je fixovat jako když štěrkuješ kolejový lože. Postříkat vodou s jarem a prolít ředěným Herkulesem. Vznikl by tak realistický dutý prostor mezi jednotlivými homolemi a vnitřkem stěny vozu. Dost by tím ale asi vzrostla hmotnost soupravy...
ja sem to nakonec udelal jinak ja sem dal dolu 2 vetsi olucka a potom polystyren a uplen na horu jsem dal posyp vypada to dobreJacek píše:Zippich píše:Takže do modelu bych prostě nasypal tři, nebo čtyři homole za sebou. Třeba by šlo nasypat je normálně až na dno imitací té násypky a pak je fixovat jako když štěrkuješ kolejový lože. Postříkat vodou s jarem a prolít ředěným Herkulesem. Vznikl by tak realistický dutý prostor mezi jednotlivými homolemi a vnitřkem stěny vozu. Dost by tím ale asi vzrostla hmotnost soupravy...
Akorát, že závaží u těch LPH sypáků je potřeba řešit poněkud jinak. Každý model by měl mít těžiště pokud možno co nejníž, jinak bude v obloucích a delších soupravách nestabilní. Pokud bude závaží až nahoře, bude to skoro shazovat i průvan![]()
Já jsem při sestavování nasypal olověné piliny do toho prostoru mezi dnem (to u skutečného vozu není) a výsypkami.
Podobná chyba je u rajek dát závaží do nádrží namísto toho, aby bylo hned na rámu ve vaně.
Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník