Tak jsem je napatinoval. Jejich definice na kolejišti zní: dva stařičké vagony sloužící k vývozu popela z depa. Zbyly v inventáři ještě z dob minulých, svému účelu slouží, do provozu na trati zasahovat nebudou, protože modul depa bude jakože ležet v průmyslové aglomeraci okresního města a popel je vyvážen za město na jednu ze zrušených průmyslových vleček. Tímto bych si jako ošetřil jejich stav a absenci brzd.
Hrůzostrašná patina má mimo jiné za úkol zakrýt moji neschopnost nanášet obtisky, které navíc nepatří tomuto vozu. Vnitřek korby je napatinován na zkoušku, oba přijdou naplnit popelem, jeden zcela, druhý trochu. Jeřáb přijde ještě doladit, ale to až před osazením. Za kvalitu fotek se omlouvám. Naživo to tak strašlivě nevypadá a v brzdovce je lze vykoupat kdykoliv. Zde musím dodat, pokud někdo vystavuje fotky svých vozidel, a ta vypadají na fotkách skvěle, musí nutně ve skutečnosti vypadat fantasticky. Mám se hodně co učit.
V původní galerii to pokračuje odsud:
http://mirektt.rajce.idnes.cz/Muj_Vtu/#DSC05058.JPG No na to, že jsem je chtěl vyhodit......
Jen pár poznatků: Vozy byly nabarveny matnou humbrolkou, naumbrovány a popatlány patinátory Stardust. Pak jsem je jakože zafixoval matnou čirou agamou a na povrchu se mi vysrážela jakási mouka. Ta šla z obtížemi strhat tvrdým suchým štětcem a zakrýt patinátory. Ale chtělo by to nějaký fixativ. Ještě zkusím popátrat u kolegů.